XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Hvitt rom med sort innerdør fra Bygg1Hvitt rom med sort innerdør fra Bygg1
Hvitt rom med sort innerdør fra Bygg1Hvitt rom med sort innerdør fra Bygg1

Smarte tips til valg av riktig innerdør

Når du skal velge ny innerdør, står du overfor mange valg. Innerdør av eik eller heltre blir stadig mer populært, det samme er sorte innerdører. Hva velger du?

En innerdør er ikke bare avslutningen på et rom og overgangen til et annet. Døren kan også være en interiørdetalj som har mye å si for opplevelsen og inntrykket av et rom.

XL-BYGG fører innerdører fra blant annet Swedoor, Harmonie, Bygg1 og Scanflex. Det betyr at vårt utvalg av innerdører er stort og gir mulighet for de fleste til å finne en dør som står i stil til både smak, behov og lommebok.

Se vårt utvalg av innerdører.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

hvitt rom med to sorte innerdører fra Swedoor, den ene med glasshvitt rom med to sorte innerdører fra Swedoor, den ene med glass
To sorte innerdører i gang.To sorte innerdører i gang.

Bilder over: Sorte innerdører har blitt populært. Du kan med fordel også ha ulikt design på dørene i huset. Foto: Swedoor og Harmonie

Vi beveger oss stadig lenger bort fra perioden der alt var hvitt og lyst. Dette ser vi blant annet i valg av farge, der stadig flere velger å gå for grå eller svarte dører – både inne og ute.

Dette skaper et barskere og renere uttrykk, og gir en helt annen opplevelse av rommet og inngangspartiet.

Svart er helt klart den nye trendfargen, både hjemme og på hytta. Svarte og klassisk hvite innerdører kan med fordel kombineres for å myke opp eller lage kontrast.

Badet er et typisk rom der det kan være fint med litt ekstra lys, men det er samtidig ikke ønskelig med innsyn. Det kan løses med frostet glass i døren.

Les også: Få bedre plass med skyvedør inne

moderne bad med sort dør og frostet glassmoderne bad med sort dør og frostet glass
hvitt, herskapelig bad med sort innerdør og frostet glass fra Bygg1hvitt, herskapelig bad med sort innerdør og frostet glass fra Bygg1

Bilder over: Du kan også gå for sorte dører med glass. Foto: Bygg1

Klassisk hvit dør

Helt siden hvitmalte dører kom på markedet, har fargen NCS S 0502-Y, også kalt bomull, vært standard. Vi har imidlertid lenge sett en økning i etterspørselen av dører og karmer i fargen NCS S 0500-N, klassisk hvit.

Denne fargen er mer nøytral, og kan derfor trygt brukes opp mot andre fargetoner uten å oppleves gulaktig, slik som bomullfargen kan gjøre.

Grå innerdør

Selv om bomull fortsatt er standard, velger også flere dørmodeller i grå (S 7500-N). De fleste dører og karmer kan bestilles i akkurat den NCS-fargen du ønsker.

Bilder under: Dører fra Swedoor og Harmonie. Foto: Swedoor & Harmonie

Stue med hvit innerdør.Stue med hvit innerdør.
Gang med rosa vegger og grå innerdørGang med rosa vegger og grå innerdør

Seks tips før du kjøper ny innerdør

  1. Velg design og farger som passer resten av boligen.
  2. Velg dørtype etter rommets funksjon: Har du for eksempel behov for å dempe støyen inn til et rom, bør du velge en støydempende dør.
  3. Velg en skyvedør om du har behov for å spare gulvplass.
  4. Husk at dørhåndtak også kommer i forskjellig design.
  5. Må du bytte hele karmen eller bare dørbladet? «Snap in»-hengsler ble standard på alle nye dører i 1972. Dette gjør at du kun trenger å bytte dørblad.
  6. Bruk leverandørenes apper for å få hjelp om du er i tvil om hvilken dør som vil passe best inn. Du finner appen Door Designer fra Swedoor i App Store og Google Play. Last den ned gratis for å se hvordan dørene til Swedoor passer inn hjemme hos deg.

Du kan også få kyndig hjelp fra en av våre døreksperter i ditt nærmeste XL-BYGG varehus. Der kan du også se og oppleve et utvalg innerdører fra våre kvalitetsleverandører.

Sammenheng mellom pris og kvalitet

Det kan være vanskelig å forstå forskjellen på pris og kvalitet på innerdører når dørene ser helt like ut. Som regel går forskjellene på dørens kvalitet.

På innerdører finnes det tre ulike kvalitetsnivåer:

Lette dører har en fiberplate ytterst, og honeycomb-­fylling i midten. Dette gjør døren meget lett. Dører innen denne kategorien er de letteste og rimeligste dørene.

Kompakte dører har kjerne av trefiber, noe som gir langt bedre lydisolering og større kvalitetsfølelse enn lette dører. Døren har også vesentlig bedre lydreduksjon, og er tyngre enn en lett dør.

Massive dører er de mest stabile kvalitetsdørene, og har lang levetid. De har en massiv stamme, kombinert med splittet og limt ramtre, som gir en meget stabil dør med kvalitet ned til minste detalj. Tyngden og kvaliteten kjennes i disse dørene når man åpner og lukker dem.

Vi hjelper deg med hele prosjektet!

Når vi sier at vi tar hele jobben, så mener vi det. Alt du trenger å gjøre er å fortelle oss om prosjektet ditt, så tar vi en befaring og gir deg et tilbud på hele jobben.

knall gul innerdør fra Swedoorknall gul innerdør fra Swedoor
lyseblå innerdør fra Bygg1lyseblå innerdør fra Bygg1
Spilevegg med innerdør i eikSpilevegg med innerdør i eik

Bilder over: Akkurat som med ytterdører, kan du få innerdørene i akkurat den fargen du vil. Foto: Swedoor og Bygg1

I en del tilfeller trenger du innerdører med ekstra egenskaper.

Dører med brannhemmende egenskaper isolerer mot brann og sørger for et sikkert og trygt miljø. I private hjem er det mest vanlig med en branndør i tre. Tredører leveres i et bredt utvalg farger, malte overflater, laminater og finer, slik at du finner en løsning som passer.

Trenger du en dør til et lydstudio, kinorom, entrédør eller lignende hvor god lyddemping er ønskelig, er det lurt å gå for en dør med lyddempende egenskaper. Ønsker du økt støyisolerende effekt, kan det lønne seg å montere doble lydisolerende dører.

Velger du en kompakt dør med pakning oppnår du veldig god lydreduserende evne, fremfor en lett formpresset dør. Dempelist i karmen gir i tillegg økt følelse av kvalitet og en behagelig lyd når du lukker døra.

Les også: Slik bytter du dør inne

Vi XL-BYGG hjelper deg gjerne med å velge riktig innerdør til ditt hus eller hytte.

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!