XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Moderne funkishus med lektekledning og oransje ytterdørModerne funkishus med lektekledning og oransje ytterdør
Moderne funkishus med lektekledning og oransje ytterdørModerne funkishus med lektekledning og oransje ytterdør

3 grunner til at stadig flere velger ytterdør med farge

Salget av ytterdør med farge har mer enn doblet seg de seneste årene. Visste du at det er mulig å få ny dør i akkurat den fargen du selv ønsker, eller med forskjellig farge inne og ute?

Det er ingen grunn til å være redd for å velge ytterdør i en sprek farge, da vil du faktisk være i godt selskap. Harmonie forteller at de har økt salget av fargede ytterdører med 155 prosent de siste årene.

Den samme trenden bekrefter markedssjef Kristian Ose Silseth hos Bygg 1.

– Tidligere kjøpte de fleste hvite ytterdører, men vi ser en klar endring der stadig flere forskjellige farger ble brukt. Det går kanskje spesielt mye i mørke farger og gråtoner, forteller han.

Noen ønsker at ytterdøren skal ha en farge som går i samme stil som huset, mens andre ønsker å skape kontrast med en spesialfarge.

Les også: Seks ting å tenke på når du skal kjøpe ny ytterdør

Mange fargeglade dører

Tind ytterdør fra Bygg1 i brunt treverk

Bilde: Tind ytterdør i naturlig trefarge. Foto: Bygg 1

– Det som er fint med en farget ytterdør, er at du forteller tydelig hvor inngangen er og hvor de besøkende skal gå, påpeker butikkleder Monica Berge hos XL-BYGG Berge Sag.

Visste du forresten at det å ha spreke farger på ytterdøren egentlig ikke er en ny trend? Over hele Norge finner vi fargeglade dører, se bare på godt bevarte hus i gamle bygder og bydeler! Fra den tiden maling virkelig var dyrt, ble det dørene som fikk det lille ekstra. Og det er jo en fin tradisjon å ta med videre?

Les også: Inspirasjon til ytterdør med sidefelt

Tofarget ytterdør

Grønn ytterdør fra Swedoor i et gult hus

Bilde: Vil du ha grønn dør på utsiden og hvit dør på innsiden? Det er fullt mulig. Foto: Swedoor

XL-BYGG fører et stort utvalg ytterdører fra de kjente merkevarene Swedoor, Harmonie, Bygg 1 og Gilje. Hos de fleste leverandørene våre kan du få ytterdøren din i akkurat den NCS-fargen du ønsker, og det er fullt mulig å velge en tofarget ytterdør. Dermed kan du ha en sprek farge på den ene siden av døren og en dusere farge på den andre siden.

Hvis du synes det er vanskelig å vite hvilken farge som passer best hos deg, eller ønsker å leke deg litt med de forskjellige mulighetene, har blant annet Harmonie og Swedoor egne apper for dette, som kan lastes ned gratis fra deres nettsider.

Synes du den vanskeligste delen av jobben er å bytte ut selve døren, kan XL-BYGG også hjelpe deg med dette. Les mer om vår Klappet & Klart-tjeneste her, og bestill en kostnadsfri befaring fra ditt lokale byggevarehus.

Bilde: Sort ytterdør fra Harmonie. Foto: Harmonie

3 gode grunner til å velge ytterdør med farge:

  • En farget ytterdør er med på å forsterke husets arkitektur. Dette er spesielt populært på nyere funkisboliger.
  • En tofarget ytterdør kan gi forskjellig utrykk på utsiden og innsiden av huset.
  • En farget ytterdør (f.eks blå, rød eller grønn) er med på å føre gammel, norsk byggeskikk videre.