Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Terrasse- og skyvedører

Bruken av store vindusflater for å slippe inn lys blir stadig mer populært, også når vi skal velge dør til terrasse, veranda og balkong.

Bevisstheten rundt energisparing, varmetap og sikkerhet trenger ikke gå på bekostning av design og funksjonalitet. Spør oss om de ulike kvalitetene når du kommer innom XL-BYGG.

Ulike balkongdører

Terrassedørene fra våre leverandører kommer i både klassisk og moderne utseende, og er produsert for å tåle et tøft, nordisk klima med skiftende værforhold. Dørene produseres av førsteklasses materialer i tråd med de beste håndverkstradisjoner.

Balkongdørene kommer i flere ulike brystningshøyder, og med det samme brede utvalget av sprosser og inndelinger som på vinduer.

Bilde: Balkongdør fra Natre med klassisk utforming. Velg mellom ulike brystningshøyder og sprosser. (Foto: Natre)

Skyvedører for nordisk klima

Skyvedører passer perfekt mot terrassen eller hagen. Døren glir lett opp, og har et skyvefelt på utsiden som sikrer at den lukker seg helt tett, uansett vær. Det gjør den velegnet for det norske klimaet. Skyvedørene fra våre leverandører leveres i bredde opp til fem meter.

Les også: Utvid boarealet med heve- og skyvedør i PVC

Om ønskelig leveres dørene ferdig overflatebehandlet i den fargen du ønsker. Skyvedørene er bygget etter samme solide kvalitetsprinsipper som vinduer, og leveres med anerkjente og godt utprøvde beslag. Du får også skyvedører med funksjonsglass, for minst mulig vedlikehold.

Bilde: Slipp naturen inn! Skyvedører leveres med alle typer glass og i den fargen og utførelsen du ønsker. (Foto: Lyssand)

Bilde: Fire-fløyet skyvedør med pyntesprosser på en hytte. Foto: NorDan.

Foldedører for større plass

Utvid stua når det er varmt ute. Med foldedører som skyves til siden, får du en nærmest sømløs overgang til uterommet eller vinterhagen. Foldedører gjør seg like godt på hytta ved sjøen som til huset. Du får utnyttet boligens totale gulvflate maksimalt og gir inntrykk av at du har større plass.

Bilde: To-fløyet balkongdør med sidefelt og overlys på fjellhytte. Foto: NorDan.

Dobbeltdør til balkong og veranda

Det er ikke alltid skyve- eller foldedører passer inn i stilen på huset. Med en dobbeltdør ut til balkongen eller verandaen, får du åpnet opp mot uterommet samtidig som den klassiske stilen på huset eller hytta blir opprettholdt. Dobbeltdører gir også en herskapelig følelse.

Velg riktig glass

Bor du nært en trafikkert vei, har små barn eller har sol direkte inn på soverommet? Da kan det lønne seg å sjekke ut forskjellige typer funksjonsglass.

Les også: Hva er sikkerhetsglass og herdet glass?

Hvilke glass du velger er ikke bare avgjørende for et godt innemiljø, det kan også ha stor betydning på strømkostnadene dine. Å velge glass etter funksjon har stor nytteverdi – og det trenger ikke bli så mye dyrere. Vi anbefaler at du tenker nøye gjennom hvilke behov du har før du velger kvalitet. Snakk gjerne med fagfolka hos XL-BYGG om funksjonsglass.

Bilde: Med funksjonsglass kan du få flere funksjoner i ett og samme glass. (Illustr.: Ferskvann)

Velg vedlikeholdsfritt

For deg som ønsker mer fritid og mindre vedlikehold, er aluminiumskledde vinduer og dører et godt valg. Velger du å kle utsiden med slitesterk aluminium, trenger du aldri mer skrape og male. Med selvrensende funksjonsglass slipper du også billig unna med vindus- og dørvask.

Med aluminiumskledde dører får du en stilren overflate som er ekstra godt rustet for salt vind fra havet, kalde vintre og mye nedbør. Utseendet er tilnærmet likt treverket under aluminiumsbekledningen.

Bilde: Velger du å kle utsiden med aluminium trenger du aldri mer skrape og male! (Foto: Gilje)

Hos XL-BYGG får du terrassedører fra kjente kvalitetsleverandører som blant annet Natre, Lyssand, Gilje og NorDan. Ta turen innom et av våre varehus så hjelper vi deg gjerne.

Bygge selv? Det får vi til!

Skal du bygge selv eller pusse opp? XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører. Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort.

Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det.  Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!