Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Dette er gulvtrendene vi inspireres av nå

Nå står både plankegulv og fiskebensparkett høyt på ønskelisten. Gulvene skal helst være naturlige og varme i fargene.

– Mange har en mening om hva slags gulv de vil ha når de kommer hit. Det går mye i enstavsparkett. Tostavs og trestavs, som var standard tidligere, oppfattes nok som gammeldags. Nå er det brede og lengre bord og strukturert overflate de fleste ser etter, forteller Rebeca Hernandez Lund hos XL-BYGG  Eggedal Sag i Mjøndalen.

Å velge gulv er en avgjørelse du skal leve lenge med. Gulvtrender er riktignok mer varige enn mange andre trender, men noen endringer ser Rebeca over tid. På XL-BYGG  hjelper hun kundene med å skreddersy trendene til deres egne behov.

Les også: Nytt gulv i heltre? Sjekk disse alternativene!

Få råd fra ekspertene

– Noen følger med på trender og vet hva de synes er fint, mens andre spør oss. En stor del av jobben min er å være rådgiver. Vi spør hva de har fra før og viser kundene hva vi har i butikken, forklarer hun.

Det er stort sett de samme trendene som gjelder for både tregulv og høytrykkslaminat. Dette sier produsentene Boen som produserer parkettgulv og BerryAlloc, verdens eneste produsent av høytrykkslaminat, om årets gulvtrender:

Slik vil vi ha gulvet nå

1. 1-stavs gulv

Tidligere var det mest vanlig med stavparkett, men nå ønsker stadig flere seg plankegulv. Dette gulvet er roligere og mer eksklusivt og tilfører rommet noe ekstra. Jo bredere selve planken er, jo mer ser du av mønsteret i treet. Dette blir et naturlig innslag som skaper ro og harmoni og gjør oss godt.

Bilde: Enstavsparkett gir et rolig og eksklusivt preg. Dette er Chalentino Eik fra Boen.

2. Mønstret parkett

Fiskebensparkett eller fiskebeinsmønstret laminat har vært en trend en stund, det samme er parkett i ruter og hollandsk mønster, nå i moderne utforming. Slike gulv er fremdeles veldig populære.

Bilde: Fiskebensparkett er klassisk og moderne på samme tid. Dette er Eik Adagio fra Boen.

Bilde: Chateau Chestnut White Herringbone er navnet på denne høytrykkslaminaten fra Berry Alloc.

3. Matt og røff struktur

Det er mer struktur i overflaten på gulvene. Gulvene er matte, i stedet for glatte og lakkerte. Børstet overflate, der noe av det myke treet mellom årringene er børstet vekk, gir en naturlig og røffere struktur som du også føler når du tråkker på det. Slike gulv er varmere og gode å gå på.

Les også: Laminat vs. parkett? Dette er forskjellen

Bilde: Det myke treet mellom årringene er børstet bort. Da føles gulvet varmere å tråkke på. Eik White Nights fra Boen.

4. Bredere og lengre planker

Jo større plankene er, jo mer romfølelse og ro får du i rommet. Trenden nå er lange og brede bord.

Bilde: Høytrykksgulv i brede, lange bord. Dette er Grand Avenue Karl Johan fra BerryAlloc.

5. Naturlige og varme farger

Naturlige materialer og naturlige farger er en stor trend nå. Etter mange tiår med nordisk hvitt, og veldig lyse gulv, ønsker flere seg gulv med de naturlige, originale fargene, for eksempel den originale eikefargen. Vi ser mer av de varme fargene, jordfarger og gjerne litt mørkere gulv. Vi ser også mer sandfarget og beige, i stedet for det grå, som var vanligere før.

Bilde: Mørke bruntoner i gulvet fra Berry Alloc, Grand Avenue Embassy Row.

Bilde: Eikegulvet Animoso fra Boen gir en naturlig varme i rommet.

6. Matchende tilbehør

Det er blitt vanlig å tenke på andre detaljer i rommet når man velger gulv. Rett tilbehør kan ha en stor effekt på sluttresultatet. Gulvlist i samme farge som gulvet vil åpne opp rommet og få det til å virke større, mens list i annen farge «bokser» inn rommet og avgrenser romfølelsen. Det fineste er å velge samme farge på trappeneser som på gulvene.

Bilde: Sømløs overgang mellom etasjene når trappene passer perfekt til gulvet. Eik Animoso fra Boen.

Bygge selv? Det får vi til!

Skal du bygge selv eller pusse opp? XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører. Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort.

Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det.  Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!