XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Stue med gulfargen True Joy fra Nordsjö på veggen bak sofaen.Stue med gulfargen True Joy fra Nordsjö på veggen bak sofaen.
Stue med gulfargen True Joy fra Nordsjö på veggen bak sofaen.Stue med gulfargen True Joy fra Nordsjö på veggen bak sofaen.

Dette er årets farge fra Nordsjö

Årets farge 2025 fra Nordsjö er True Joy™, som sammen med tre ulike fargepaletter hjelper deg med å fargesette hjemmet ditt.

I over 20 år har fargeekspertene til Nordsjö analysert og konvertert globale trender om til en fargepalett som inkluderer "Årets farge".

Årets farge 2025 fra Nordsjö er True Joy™, en solgul farge som er skapt for å fylle et rom med optimisme, stolthet og kreativitet. Fargen kommer sammen med tre kompletterende fargepaletter med ni matchende toner i hver, slik at du kan få tips til optimale fargekombinasjoner og hvordan du skaper din egen unike stil hjemme med farger og maling.

Les også: Dette er årets fargetrender inne

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Lyst kjøkken med spiseplass og vindu som er rammet inn med gulmalte lister.Lyst kjøkken med spiseplass og vindu som er rammet inn med gulmalte lister.
Kjøkken med mørkt treverk og gule vegger.Kjøkken med mørkt treverk og gule vegger.

Bilder over: Du kan ramme inn vinduene med gule lister og gi energi til et større rom eller velge det som bakgrunnsfarge og få for eksempel et varmt og innbydende kjøkken. Foto: Nordsjö

Årets farge: True Joy™

True Joy™ er en oppløftende gulfarge som fyller hjemmet med kreativ energi og optimisme. Ifølge Nordsjö vil litt farge i tilværelsen hjelpe deg fremover, og dette er en gulfarge som fungerer både på egen hånd eller som en aksentfarge som kompletterer andre farger.

True Joy™ er farges​​terk, glad og energirik! Den gir glede på veggene og et smil om munnen. Gult gir også en varme til interiøret og et herlig fargespill i rom med mer dempede farger som beige, brunt og grått. Gult er også nydelig med blått, ønsker du et friskt uttrykk kan du kombinere gult med grønt eller oransje toner.

– Forandringer gir mulighet til kreativitet og åpner opp for å skape noe nytt og kanskje enda bedre. Med Årets farge fra Nordsjö og de tre Colour Futures 2025-palettene, vil vi inspirere forbrukerne til å være kreative og tilføre en positiv følelse i hjemmene sine, sier Ann-Charlotte Linde, fargesjef i Nordsjö.

Tre fargepaletter

Fargekartet fra Nordsjö består som nevnt av tre fargepaletter med trendy og oppløftende farger, som gir enkel veiledning i fargevalg for å skape en egen personlig stil.

  • The Bold colour story: En palett virkelig tar plass og som utfordrer deg til å tre ut av komfortsonen. Du kan kombinere sterke farger med en nøytral base. Her fungerer True Joy™ som en del av noe og ikke som en kontrast.
  • The Human colour story: En fargepalett med naturlige farger som representerer leire, kitt og mørkt treverk, som skaper en vakker bakgrunn. Her er det det uperfekte og håndlagde som gjelder for å skape et hjem med unike elementer, og True Joy™ fungerer som en aksentfarge.
  • The Proud colour story: En palett hvor mørkere fargene viser identitet. Den er fargeglad med fyldige farger og kombineres med håndgjorte mønstre og tekstiler med ulike former og mønstre.

Fire ulike stiler med True Joy™

Kjøkken med høyskap som er malt i ulike gultoner og og veggen bak komfyren malt i oransje.Kjøkken med høyskap som er malt i ulike gultoner og og veggen bak komfyren malt i oransje.
Stue hvor vegger er malt i ulike rød- og gulfarger, taket er også gult.Stue hvor vegger er malt i ulike rød- og gulfarger, taket er også gult.

Bilder over: Mal uventede flater for å oppmuntre til lek og fantasi, eller mal taket i samme farge som veggene for å skape et lunt rom. Foto: Nordsjö

Dristige farger

Er du allerede glad i sterke farger, bør du bruke livlige farger sammen med True Joy™. Det gir et spennende rom med masse energi. Synes du det er vanskelig hvilke farger du skal kombinere? La deg inspirere av en blomsterbukett, for fargene fra naturen kan fint settes sammen inne også. Du kan også bruke True Joy™ alene, da får du et moderne rom med masse varme og glede.

Hjemmekontor med moderne møbler og vegger som er malt med jordfarger i kombinasjon med gult.Hjemmekontor med moderne møbler og vegger som er malt med jordfarger i kombinasjon med gult.
Soverom malt i brunt med nattbord malt i gult.Soverom malt i brunt med nattbord malt i gult.

Bilder over: Med jordfarger får du en varmere følelse i rommet og den gule fargen vil virke mer nedpå. Foto: Nordsjö

Dempet og jordnært

Kombiner True Joy™ med jord- og terrakottafarger og skap et varmt og koselig rom du vil trives godt i. Bruker du lysere sandtoner vil du få et luftig uttrykk, mens mørkere jordfarger i brunt vil gi et mer omfavnende og hjemmekoselig uttrykk.

Vegg som er malt i rød, lys lilla, lys grønn og gul.Vegg som er malt i rød, lys lilla, lys grønn og gul.
Soverom med rutete tapet bak sengen og tak som er malt i gulfargen True Joy fra Nordsjö.Soverom med rutete tapet bak sengen og tak som er malt i gulfargen True Joy fra Nordsjö.

Bilder over: Bruk naturen som inspirasjon og kombiner farger du finner ute, så kan du være sikker på at de passer sammen. Foto: Nordsjö

Fargesterk kontrast

Bruk gult for å skape kontraster i rommet. Mal en hel vegg eller for eksempel taket i True Joy™, det gir et lite ekstra kick til rommet og er en fin måte å introdusere flere farger i hjemmet på. Farger fra naturen vil alltid passe godt sammen, og det er ingen fare for å velge feil kombinasjoner med disse.

Sittekrok malt i hvitt og gult med oppbevaring på hver side i lyst treverk.Sittekrok malt i hvitt og gult med oppbevaring på hver side i lyst treverk.
Stue med beige og gule vegger.Stue med beige og gule vegger.

Bilder over: Selv en sterk gulfarge kan virke Foto: Nordsjö

Enkelt og skandinavisk

True Joy™ passer godt sammen med både lyse og mørke tresorter og glir derfor enkelt inn i et skandinavisk interiør hvor man vil legge til litt farge. Med beige, hvitt eller grått i kombinasjon med gult kan du skape fargerike kontraster som likevel er nedtonet og dempet.

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!