XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Stue malt med rosafargen Sweet Embrace fra Nordsjös nye fargekart for 2024.Stue malt med rosafargen Sweet Embrace fra Nordsjös nye fargekart for 2024.
Stue malt med rosafargen Sweet Embrace fra Nordsjös nye fargekart for 2024.Stue malt med rosafargen Sweet Embrace fra Nordsjös nye fargekart for 2024.

Dette er årets farge fra Nordsjö

Årets farge 2024 fra Nordsjö er Sweet Embrace™, som sammen med tre ulike fargepaletter hjelper deg med å fargesette hjemmet ditt.

I over 20 år har fargeekspertene til Nordsjö analysert og konvertert globale trender om til en fargepalett som inkluderer "Årets farge".

Årets farge 2024 fra Nordsjö er Sweet Embrace™, en lys rosafarge som gir en positiv stemning til rommet. Fargen kommer sammen med tre fargepaletter som alle er svært brukervennlige, slik at du kan få tips til fargekombinasjoner og hvordan du skaper din egen unike stil hjemme med farger og maling.

Les også: Dette er årets fargetrender inne

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Spisestue med døråpning uten dør som leder inn til kjøkken. Alle vegger og kjøkkenfronter malt med rosafargen Sweet Embrace fra Nordsjö.Spisestue med døråpning uten dør som leder inn til kjøkken. Alle vegger og kjøkkenfronter malt med rosafargen Sweet Embrace fra Nordsjö.
Soverom hvor både vegger og sengegavl er malt med årets farge fra Nordsjö, rosafargen Sweet Embrace.Soverom hvor både vegger og sengegavl er malt med årets farge fra Nordsjö, rosafargen Sweet Embrace.

Årets farge: Sweet Embrace™

Sweet Embrace™ er delikat, mild og optimistisk. Den er ifølge Nordsjö inspirert av kveldsskyer og myke fjær. Det er en varm farge som er diskret og sofistikert, og som gir rommet forskjellige toner med ulike lysforhold. Fargen gir varme til nordvendte rom og mykhet til solfylte rom.

Sweet Embrace™ er en allsidig grunnfarge som enkelt kan kombineres med andre nyanser, både varme jordfarger og mer fargesterke nyanser i for eksempel grønt og blått. Som grunnfarge er den et godt utgangspunkt for vakre fargekombinasjoner, og alene gir den en varm og myk stemning i rommet.

– Rundt denne myke og positive fargetonen har vi skapt tre fargepaletter: En varm fargehistorie, en rolig fargehistorie og en oppløftende fargehistorie. Hver av dem gir ulike muligheter for å skape et sted der du føler deg fullstendig hjemme, forteller Mette Dahl hos Nordsjö.

Tre fargepalletter i terrakottafarger, blå og grønne farger og jordfarger fra Nordsjös nye fargekart.

Bilde: De tre fargepalettene A warm colour story, A calm colour story og An uplifting colour story. Foto: Nordsjö

Tre fargepaletter

Fargekartet fra Nordsjö består som nevnt av tre fargepaletter med trendy og harmoniske farger som gir enkel veiledning i fargevalg for å skape en egen personlig stil.

  • A warm colour story: En komfortabel og trygg palett med nyanser av stein, jord og leire.
  • A calm colour story: En fargepalett fra naturen som forener skogens grønne toner med havets myke blåfarger.
  • An uplifting colour story: En palett med moderne gule farger og drømmende syriner.

Fire ulike stiler med Sweet Embrace™

Stue malt i årets farge Sweet Embrace fra Nordsjö.

Bilde: Mal gjerne taket i samme farge som veggene. Foto: Nordsjö

Myk optimisme

Bruk Sweet Embrace™ alene, det er en vakker og beroligende farge som gir deg et moderne og sofistikert rom. Velger du å kun bruke én farge når du maler, vil det å male taket i samme farge skape en omfavnende og lun følelse.

Soverom med oppredd seng og Sweet Embrace fra Norsjö kombinert med en terrakottafarge på veggen.Soverom med oppredd seng og Sweet Embrace fra Norsjö kombinert med en terrakottafarge på veggen.
Rosafargen Sweet Embrace på veggene i et soverom med beige sengegavl.Rosafargen Sweet Embrace på veggene i et soverom med beige sengegavl.

Bilde: Med jordfarger til får du en varmere følelse i rommet. Foto: Nordsjö

Varm og jordnær

Kombiner Sweet Embrace™ med jord- og terrakottafarger og skap et varmt og koselig rom du vil trives godt i. Bruker du lysere sandtoner vil du få et luftig uttrykk, mens mørkere jordfarger i brunt eller rødt vil gi et mer omfavnende og hjemmekoselig uttrykk.

Årets farge Sweet Embrace fra Nordsjö kombinert med en dus blåfarge i stue med to lenestoler og daybed.

Bilde: Bruk naturen som inspirasjon og kombiner farger du finner ute, så kan du være sikker på at de passer sammen. Foto: Nordsjö

Enkelt og rolig

I kombinasjon med farger inspirert av naturen i blått og grønt, kan du skape fargerike kontraster som likevel er nedtonet og dempet. Farger fra naturen vil alltid passe godt sammen, og det er ingen fare for å velge feil kombinasjoner med disse.

Hjemmekontor hvor veggene er malt med syrinlilla og rosafargen Sweet Embrace fra Nordsjö.Hjemmekontor hvor veggene er malt med syrinlilla og rosafargen Sweet Embrace fra Nordsjö.
Kjøkken hvor veggen er syrinlilla og kjøkkenfronter og tak er malt med rosafargen Sweet Embrace fra Nordsjö.Kjøkken hvor veggen er syrinlilla og kjøkkenfronter og tak er malt med rosafargen Sweet Embrace fra Nordsjö.

Bilde: Kombiner syrin og rosa for et friskt og energifylt rom. Foto: Nordsjö

Energirikt og muntert

Ved å kombinere en lys rosafarge med syrin, får du et friskt og oppløftende rom som gir energi. Rosa og syrin sammen er behagelig å se på. Samtidig som det er et diskré valg, vil det gi et rom fylt med farge.

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!