Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Tidsbesparende løsninger for bindingsverket

Ved å velge smarte løsninger når konstruksjonen skal på plass, sparer du ikke bare tid på jobben, men får også mer fleksibilitet og sikrere beregninger med på kjøpet.

En kombinasjon av limtre og precut gir både solide løsninger og en effektiv byggeprosess når konstruksjonen til et nybygg eller tilbygg skal settes opp. Men det kan fort oppstå uforutsette forsinkelser når flere ulike leverandører må samordnes for å få alt materiell på plass til samme tid.

– Når du som proffkunde hos XL-BYGG bestiller fra oss, kommer både limtre og takstoler fra samme fabrikk. Vi har også mulighet til å tilpasse totalleveransen på kort varsel, siden vi er vår egen produsent på begge deler, forteller daglig leder Gunnar Utskot i Vestlandske Limtreindustri AS.

Ekstra solide løsninger

Bilde: Precut gir en svært effektiv byggeprosess ved oppføring av ny bolig, garasje eller hytte, men også næringsbygg og landbruksbygg. Foto: Jan Kasper Østensen/Vestlandske Limtreindustri AS


Precut er en viktig del av stadig flere leveranser, og dette leveres som et komplett system hvor alt er ferdig kuttet, nøyaktig tilpasset og grundig merket i pakningene.

– Alt dette er med på å forenkle byggeprosessen og minimerer samtidig kapp og svinn betydelig, påpeker Utskot.

Både styrke og materialkvalitet får ekstra prioritet hos Vestlandske Limtreindustri AS.

– Det som skiller oss fra andre produsenter, er at vi velger to-toms i stedet for halvannen-toms materialer i våre løsninger. Vi har også konsekvent valgt å bruke smalt limtre på kantbjelkene for å sikre god innfesting for balkonger, og som losholt for vindus- og skyvedørsåpninger.

I tillegg til egenproduserte løsninger, lagerfører de også I-bjelker fra Masonite, for å gi kundene flere valgmuligheter i byggesettene som produseres.

– Stadig strengere krav til energiøkonomiske konstruksjoner betyr økende isolasjonstykkelser i gulv og tak, og der kan disse bjelkene ofte være hensiktsmessige, forklarer Gunnar Utskot.

Topp konstruksjonssikkerhet

Bilde: Pretre tilbyr komplette, prefabrikerte konstruksjonspakker som gjør at du kan spare tid og ressurser på byggeplassen. (Foto: Pretre AS)


Også hos Pretre AS er det nå precut – altså de komplette, prefabrikerte konstruksjonspakkene for bindingsverk – som virkelig suser oppover på salgsstatistikken.

Pretre AS er i dag landets største produsent av komplette takverk, med produksjon på hele fem steder rundt omkring i Norge. De leverer også elementer, bjelkelag og tekniske tjenester i tillegg til precut-pakker med freste spor og detaljerte monteringsinstruksjoner.

– Konstruksjonspakkene våre inneholder både takstol, bjelkelag og precut-vegger, noe som betyr at du kan få hele husets bæresystem ferdig levert på byggeplassen, forteller salgs- og markedssjef Tom Roger Engen i Pretre AS.

Smart og tidsbesparende

På denne måten får du også hjelp til å dimensjonere grunnmuren riktig, ved at deres ingeniører har beregnet alle dimensjoner og mengder og gir deg riktige laster. Slik får du enkelt full kontroll på hele bæresystemet, og trenger kun forholde deg til én leverandør – som også kan signere ansvaret for konstruksjonssikkerhet opp til klasse 3 uten ekstra kostnad.

Engen forteller at selv om mange dyktige og erfarne håndverkere liker å sette opp bindingsverket på den tradisjonelle måten, innser stadig flere at en komplett konstruksjonspakke både er smart og tidsbesparende.

– Når bindingsverket er på plass, er det fremdeles mye tømrerarbeid igjen. Det er jo der detaljene som faktisk vil bli synlige kommer frem, påpeker han.

Gode grunner til å velge precut:

  • Høy kvalitet på alle materialer
  • Alle deler er ferdig kappet og tilpasset bygget
  • Alle hakk, utfresinger og hulltaking er ferdig når det kommer til byggeplassen
  • Enkel montering og gode instruksjoner gjør byggeprosessen enkel og rask