XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg varehus

Velg ditt varehus

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

PROFF Aktuelt

PROFF aktuelt

Produkttips, nyheter og bransjeaktuelt til proffen.

Tips til proffenTips til proffen

Tips til proffen

Hold deg oppdatert med bransjeaktuelt stoff for deg som proffkunde! Her finner dere filmer med gode tips og råd fra proff til proff. Faglig påfyll, produktnyheter og nyttig inspirasjon fra våre leverandører og samarbeidspartnere.

kvinnelig håndverker i arbeidsskjørt sitter smilende i åpningen på en arbeidsbilkvinnelig håndverker i arbeidsskjørt sitter smilende i åpningen på en arbeidsbil

Kle deg etter været – også om sommeren

Sommerhalvåret krever lette arbeidsklær med god ventilasjon som transporterer bort fukt. Disse egenskapene finner du ikke i rene bomullsklær.

inngangsparti dørinngangsparti dør

Monteringsfeilen du må unngå på nye dører

Du bruker vel ikke byggskum til å isolere bak dørkarmen? Her er fem viktige punkter både håndverker og kunde må tenke over før det monteres nye dører.

to håndverkere fra XL-BYGG setter inn et vindu i et nybyggto håndverkere fra XL-BYGG setter inn et vindu i et nybygg

Slik hjelper du kunden med å velge riktige vinduer

Det viktigste du bør ha kontroll på når du som håndverker skal gi råd til kundene dine om nye vinduer, handler om egenskaper som ikke er synlig for det blotte øyet.

To menn stabler materialer på en tilhenger fra XL-BYGGTo menn stabler materialer på en tilhenger fra XL-BYGG

Prøvd Proffnett? Du går aldri tilbake til plankebit og blyant

Plankebiter med regnestykker og handleliste er praktisk der og da, men et digitalt verktøy som Proffnett gjør hverdagen din mye mer effektiv både på kort og lang sikt.

et par sitter fullt påkledd med vinterjakker innendørs i en sofaet par sitter fullt påkledd med vinterjakker innendørs i en sofa

Ikke gjør denne feilen når dere etterisolerer

Les våre beste tips til hvordan du kan hjelpe dine kunder med å spare strøm på å etterisolere og vindtette riktig – og hva du må unngå.

inngangsparti på et gult hus med grønn ytterdørinngangsparti på et gult hus med grønn ytterdør

Slik unngår du reklamasjon på ytterdøren

«Billig» har sjelden vært synonymt med god kvalitet. Faktisk kan det bli mye dyrere enn nødvendig om kunden velger en ytterdør som ikke er tilpasset et norsk klima.

Snekker monterer ny, fabrikkmalt kledning på en husveggSnekker monterer ny, fabrikkmalt kledning på en husvegg

Sluttresultatet blir bedre med fabrikkmalt kledning

Velger du fabrikkmalt kledning med toppstrøk kan du og sluttkunden spare tid og penger – og kle ytterveggene året rundt.

Dette er baderomstrendene som gjelder nåDette er baderomstrendene som gjelder nå

Dette er baderomstrendene som gjelder nå

Oppussing av baderom handler om både trender og tidløse løsninger. Vi ser samtidig en voksende trend innen variert farge- og materialbruk på badet.

Nærbilde av hendene til en håndverker som legger gulv etter avretting.Nærbilde av hendene til en håndverker som legger gulv etter avretting.

Slik legger du parkett eller laminatgulv helt perfekt

Underlaget må oppfylle flere kriterier for at gulvet skal få lang levetid. Her er tipsene til hvordan du får best resultat når du skal legge parkett eller laminat.

Veggpanel i grått og beige i stue.Veggpanel i grått og beige i stue.

Stadig flere foretrekker veggplater med enkel montering

Skal du montere innvendig vegg eller tak? Proffenes favoritter strekker seg fra rimeligere gipsalternativer til arkitekttegnede veggplater.