XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Vakkert, trygt og bærekraftig med Fibo veggsystem

Fibo veggsystem er vanntette og bærekraftige paneler som monteres rett på eksisterende vegg eller stenderverk for deretter å klikkes sammen.

Opptil fem ganger raskere enn fliser

– Paneler i full høyde og enklere grunnarbeid gjør det opptil fem ganger raskere å bygge et bad med Fibo sammenlignet med fliser. For rom med ekstra takhøyde finnes det også paneler i ekstra lange lengder på 3020 mm, sier Lars Kristiansen, markedssjef i Fibo.

Bilde: Kombiner flere typer design på veggpanelene for å dele inn badet i soner. (Foto: Fibo)

Fibo veggsystem er et 100 prosent vanntett veggsystem for bad, vaskerom, kjøkken og andre rom som skal tåle tøff bruk. Det er godkjent etter våtromsnormen, og kommer med en garanti på 15 år.

Egne tilbehørsprodukter gjør jobben enklere og resultatet sikrere, med lister og profiler, skruer, verktøy for smidig håndtering av panelene, fugemasse som forsegler skjøtene og tilpassede rengjøringsprodukter.

Spennende dekorer, enkel rengjøring

Blant de mange dekorene man kan velge i, finner man alt fra dempede klassikere til røffere stein og betong og spreke farger i populære Colour Collection. Dekorene kan fås med og uten flisemønster, fra ekstra matt til høyglans.

De slette overflatene gjør veggen enkel å holde ren med en klut og nøytralt vaskemiddel. Dermed holder utseendet seg lenger, i tillegg til at det er mindre sjanse for at det utvikler seg helseskadelige bakterier og mugg.

Bilde: Veggpanelene Fibo Black Marble har marmorutseende. (Foto: Fibo)

– Enkel rengjøring og lite behov for vedlikehold gjør at Fibo veggsystem er blitt stadig mer populært, sier Kristiansen.

Kitchen board

Fibo leverer også kitchen board tilpasset veggen mellom benkeplate og overskap på kjøkkenet, som effektivt beskytter mot vann og sprut fra matlaging. Kitchen board er svært dekorativt og kan fornye uttrykket på kjøkkenet i løpet av noen timers enkel montering.

Bilde: Kitchen board mellom overskap og benk tåler både fett og vannsprut. Avbildet er typen Terrasso. (Foto. Fibo)

Skreddersøm av benkeplater

Fibo har også benkeplater der man kan velge mellom laminat og heltre i eik, furu, kirsebær og valnøtt. Benkeplatene kan bestilles ferdig kappet på mål for enda enklere montering – med eller uten underlimt vask.

– Fibo veggsystem bidrar til et bedre bomiljø ved at det gir et tørrere rom som er enklere å holde rene. Sjansen for at det utvikler seg helseskadelige bakterier og mugg reduseres med slette overflater uten fuger der skitten fester seg, sier Lars Kristiansen, markedssjef Fibo.

Fibo veggsystem består av paneler med en kjerne av sertifisert bjørkefinér. Et høytrykkslaminat limes til trekjernen og utgjør membranen i front.

– Slik unngår du skjulte vannskader bak veggen. Tørrere våtrom gir et sunnere inneklima, sier Kristiansen.

Vegger som varer

Med en garanti på 15 år kan du være trygg på at Fibo gir deg vegger som varer. Det er testet etter strenge, norske bygningskrav, med Teknisk Godkjenning fra SINTEF som også danner grunnlag for klassifisering som ECO Product.

Bilde: Veggpalene fra Fibo tåler direkte vannsprut og kan benyttes i dusjen. (Foto: Fibo)

Det er en sertifisering som skal gjøre det enklere å gjøre miljøvennlige material- og produktvalg i byggeprosjekter, og som vurderer produktets bidrag til inneklimaet gjennom emisjoner av gasser, helse- og miljøfarlige stoffer, ressursene som kreves i produksjonen og CO2-utslipp.

– Bygg står for 30 prosent av verdens klimagassutslipp, og 80 prosent av disse kommer fra byggevarer. Derfor har vi som produsent et særskilt ansvar for å lage noe som varer, av skikkelige råvarer – så effektivt og skånsomt vi kan, sier Kristiansen.

Transparent sirkulærøkonomi

Tre fanger og lagrer karbon, og er derfor en fornybar råvare så lenge skogen drives bærekraftig. Alt tre som leveres til Fibo, er sertifisert etter PEFC – verdens største skogsertifiseringssystem.

Produksjonen foregår ved Fibos lavutslippsanlegg i Lyngdal. De senere årene er det vesentlig oppgradert og modernisert, med automatiserte og digitaliserte produksjonslinjer for full sporbarhet fra råvare til ferdig produkt.

Bilde: Fra Fibos produksjonsanlegg i Lyngdal. (Foto: Fibo)

Ved Fibos produksjonsanlegg har ny emballeringsteknologi halvert plastavfallet. Alt avkapp brukes i produksjonen eller til oppvarming av egne og nærliggende bygninger.

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!