XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg et inngangsparti med «wow»-faktor

Ytterdøren er ikke bare det første som møter deg når du kommer hjem. Den kan også gi deg det lille ekstra sett både fra innsiden og utsiden av boligen din.

Tradisjonelt sett utgjør entréen grensen mellom ute og inne, lys og mørke. Men hva om ytterdøren i stedet kunne bidra til at dagslyset strømmer inn i en ellers vindusfattig gang?

Ved å utnytte mulighetene for både sidelys og overlys rundt ytterdøren, kan du skape akkurat det uttrykket du ønsker deg deg for ditt inngangsparti. Velger du en ytterdør med sidefelt, får du både godt med utsyn i inngangspartiet og mye dagslys inn i entréen.

Les også: Seks ting å tenke på når du skal ha ny ytterdør

Ytterdør med sidefelt

Moderne funkishus med lektekledning og oransje ytterdør

Bilde: Her ser vi Swedoor Puls ECO med både sidefelt og overlys. Foto: Swedoor

Du kan få ytterdører både med hengslet sidefelt eller vindu i fastkarm i samme stil som resten av døren. Har du god plass, er mulighetene virkelig til stede for å skape et inviterende inngangsparti med virkelig «wow»-faktor.

– Det er fullt mulig å velge sidefelt på begge sider av døren, slik at det skapes en harmonisk symmetri. Ønsker du et virkelig imponerende inngangsparti, som også slipper inn maksimalt med lys, kan du inkludere overlys, foreslår product manager Tara Hall i Swedoor.

Dersom du ikke ønsker innsyn, men likevel vil ha dagslys inn i entreen, går det også an å kun velge overlys i stedet for sidefelt.

Les også: 6 fine ytterdører til hytta

Populære dørmodeller

svart ytterdør med stort sidefelt i glass

Bilde: Her er dørmodellen Strand med stort sidefelt, sett innenfra. Foto: Harmonie

Ifølge butikkleder Monica Berge hos XL-BYGG Berge Sag vil valget av ytterdør som regel være avhengig av stilen på resten av huset, men hun forteller at det går mest i rene, enkle linjer og større eller mindre glassfelt i døren.

Salgssjef Lars Terje Bryhn hos Harmonie Norge forklarer at ny teknologi og isoleringsevne på deres dører gjør at mange også velger å bygge om sine eksisterende inngangspartier.

– Fordi dørene er så solide, kan et vindfang gjøres om til et inngangsparti med en tofløyet dør, eller en dør med hengslet sidefelt som kan åpnes, sier han.

Alle Harmonie-ytterdører kan leveres med sidefelt eller som tofløyet. Han trekker frem Katrine, Helle og Strand som deres mest populære dørmodeller som selges med sidefelt.

Bilde: Ytterdøren Helle er også en populær modell å kombinere med sidefelt. Her som dobbeltdør. Foto: Harmonie

Sort ytterdør med sidefelt fra Gilje

Bilde: Dørmodellen Doris fra Gilje med fast sidefelt på begge sider. Foto: Gilje