XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Storm oransje ytterdør fra Swedoor på det funkishus i et værhardt områdeStorm oransje ytterdør fra Swedoor på det funkishus i et værhardt område
Storm oransje ytterdør fra Swedoor på det funkishus i et værhardt områdeStorm oransje ytterdør fra Swedoor på det funkishus i et værhardt område

Velg ytterdør egnet for norsk klima

Fremtidens dører holder varmen inne og energikostnadene nede. Skal du investere i etterisolering av boligen, lønner det seg med ny ytterdør i samme slengen.

En ytterdør som ikke holder tett, vil slippe ut mye varme. De siste tiårene har det skjedd en stor utvikling på ytterdører, noe som innebærer at dagens dører både har mer isolasjon og et bedre pakningssystem enn gamle dører.

Eldre dører med vindusfelt har heller ikke dagens moderne energiglass, noe som betyr enda dårligere isolasjonsevne.

Les også: Seks ting å tenke på når du velger ny ytterdør

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Velg etter U-verdi

En godt isolert ytterdør har en U-verdi på 0,8 eller lavere. De beste ytterdørene på markedet har en U-verdi på under 0,6.

Vindusfelt er populært, men dette er også dørens svakeste punkt. Du bør forsikre deg om at døren du velger har 3-lags energiglass.

Les også: Se flere ytterdører med sidefelt

Trenger du hjelp til å bytte ut og montere din nye ytterdør? Spør i din lokale XL-BYGG om en kostnadsfri befaring, så hjelper vi deg med å få det helt Klappet & Klart.

Få ekstra beskyttelse

Tenk også på hvordan inngangspartiet er plassert i forhold til vær og vind. Har døren overbygg eller takutstikk som skjermer, er en dør med standardkvalitet rett valg.

Kompaktlaminat kan velges som tilvalg til alle dører, for de som trenger ekstra god beskyttelse. Dette er spesielt anbefalt for dører utsatt for hard bruk eller ekstreme værforhold langs kysten.

Klimasmart dør fra Swedoor

Ønsker du å kombinere estetikk og miljøvennlige løsninger, bør du gå for ECO-serien til Swedoor.

I tillegg til å være svært isolerende, er ytterdørene laget av materialer som er mer bærekraftige enn materialer som er kunstig fremstilt. En investering både for deg og for miljøet.

Moderne funkishus med lektekledning og oransje ytterdør

Høy isolasjonsevne med Gilje

Gilje eXtra er en ytterdør med kraftig dørblad og glass med høyere isolasjonsevne, som leveres med U-verdi ned til 0,58.

Resultatet er en dør som gir svært god isolering mot kulde og utvendig lyd. Best isoleringsevne får du ved å velge dør uten vindu. Dørbladet på en Gilje eXtra ytterdør er 80 mm (mot 60 mm på Gilje Basic). Det gir både bedre lyd- og kuldeisolering.

Utside av hus med veranda

Ytterdør med thermokonstruksjon

Ytterdører med bedre isolering vil redusere varmetapet betydelig. Ved å benytte ytterdører med thermokonstruksjon fra Bygg1 får du bedre innemiljø, økt komfort og lavere energikostnader.

Dørene med thermokonstruksjon er isolert med 79 millimeter EPS grafitt. Du får dobbel pakning, både på dørbladet og i karmen. Dette gir suveren tetting mot luft og regn.

Bilde av et inngangsparti med en hvit ytterdør

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!