Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Can't access location

Ytterdør

Inngangspartiet og ytterdøren er husets velkomst og en viktig del av førsteinntrykket. Når du skal velge dør vil både omgivelsene, bruken og arkitektur på boligen være avgjørende. Den skal komplettere husets arkitektur, og med en god konstruksjon være sikker og fungere optimalt i vårt nordiske klima.

Velg riktig ytterdør

Er ytterdøren dårlig isolert, har fuktskader eller slitasje, er det sannsynligvis på tide å bytte. En ny, bedre ytterdør hever isolasjonsverdien, og bidrar dermed til lavere fyringskostnader. Forbedret låssystem, nye hengsler og beslag øker i tillegg innbruddssikkerheten. I tillegg til de rent praktiske funksjonene, hever husets ytterdør boligens standard.

Velg dør som passer til værforholdene der den skal være. Avbildet er Fjell 07 fra BYGG 1. (Foto: BYGG 1)

Kvalitetsnivåer på ytterdører

Vi har ytterdører i ulike kvaliteter og isolasjonsevne. Det er en del kvalitetsvariabler som skiller de rimelige fra de dyre ytterdørene. Dørleverandøren BYGG 1 klassifiserer sine ytterdører i tre kategorier; god, bedre og best.

Prisgunstige dører (god)

 • Ytterdører som er funksjonelle og har god kvalitet
 • Fire strøk maling på utsatte steder for å tåle vårt nordiske klima
 • Karmen er 44 x 105 mm kvistfri furu
 • Har standard låssystem

Standarddører (bedre)

 • Ytterdører som er funksjonelle og har høy kvalitet
 • Fire strøk maling på utsatte steder for å tåle vårt nordiske klima
 • Karmen er 44 x 105 mm kvistfri furu
 • Låssystemet er forsikringsgodkjent

Eksklusive dører (best)

 • Robuste ytterdører med høy kvalitet og enestående isoleringsevne
 • 86 mm dørblad med dobbel pakning og trelags glass
 • Karmen er 53 x 115 mm kvistfri furu
 • Låssystemet er forsikringsgodkjent

Tverrsnitt av en ytterdør fra BYGG 1 med høyest kvalitetsnivå. (Illustr.: BYGG 1)

Hva må du tenke på ved valg av ytterdør?

Når du skal velge dør, handler det det først og fremst om ditt behov. Faktorene du bør vektlegge mest er utseende, funksjonalitet, sikkerhet og holdbarhet. Tenk på hvordan inngangspartiet er plassert i forhold til vær og vind, og hva som står i stil til boligen din. Har døren overbygg eller takutstikk som skjermer mot vær og vind, er en dør med standardkvalitet rett valg. Står døren mer utsatt plassert, anbefales det å gå for et dyrere alternativ. Kompaktlaminat kan velges som tilvalg til alle dører, for de som trenger ekstra god beskyttelse. Dette er spesielt anbefalt for dører utsatt for hard bruk eller ekstreme værforhold langs kysten.

Isolasjonsevne

Trekker det fra den gamle ytterdøra di?
Nye ytterdører har langt bedre isolasjonsevne enn gamle dører, med mer isolasjon og bedre pakningssystem. En ytterdør med god isolasjonsevne er først og fremst viktig for å stenge kulda ute, men har også en god effekt med hensyn til miljø og lommebok. Bor du i et eldre hus, er sannsynligheten stor for at du også har en ytterdør med dårlig isolasjonsevne.

De siste årene har det imidlertid kommet strengere og strengere krav for U-verdi på nye dører og vinduer. U-verdien sier noe om hvor god isolasjonsevne ytterdøra har. Jo lavere U-verdi, desto bedre isolasjonsevne. En godt isolert ytterdør har en U-verdi på 1,0 eller mindre, og Bygg1 har ytterdører med U-verdi helt ned i 0,57!

Design og funksjoner på ytterdøren

En ytterdør som gjør seg bra på en urban funkisvilla kan fremstå helt annerledes på en bolig bygd på 50-tallet. Skal døren forsterke husets arkitektur, skape kontrast med en spesialfarge eller skal den gå i samme stil som huset? Er det hensiktsmessig å benytte glass i døren eller velge en ytterdør med sidefelt for å gi bedre lys og øke romfølelsen? Kanskje har du plass til en dobbel ytterdør? Skal dørlåsen være kodelås eller nøkkellås, og skal døren ha skjulte hengsler?

Design på ytterdøren: Kledning i samme stil og farge som ytterdøren gir et flott uttrykk. Avbildet er ytterdørtypen Tind (Foto: BYGG 1)

Ytterdøren Fjell 07, tofløyet.

Ytterdøren Hovdeby.

Ytterdøren Helle, tofløyet.

Ytterdøren Hemsedal.

Ytterdøren Fjell 07.

Ytterdøren Fjell.

Ytterdøren Lillehammer med sidefelt.

Ytterdøren Lillehammer.

ENKELT Å FINNE RIKTIG DØR MED APP!

Det kan være vanskelig å visualisere hvordan ei ny dør kommer til å ta seg ut etter montering.
Med Bygg1 sin dør-app blir dette mye enklere. Du tar et bilde av eksisterende vegg med dør, så er
det bare å velge mellom et 100-tals dører i ti forskjellige farger.

Enklere blir det ikke! Du kan finne appen i App Store og Google Play.

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.