Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Fiks ferdig bad

Å være uten bad lenge er noe ingen ønsker – når man begynner å pusse opp et bad så ønsker man dette ferdig så fort som mulig. I tillegg ønsker du helt sikkert et vanntett bad der du ikke risikerer vann- og fuktskader som kan koste deg mye arbeid og penger å fikse opp i. Da er det lurt å velge gode produkter som gjør at arbeidet med å bygge nytt bad både går raskt og gir et godt sluttresultat.

På baderomsveggene kan du spare deg selv for mye arbeid ved å gå for veggpaneler for bad. De er nemlig 100 prosent vanntette, godkjent etter våtromsnormen og har lang garanti. Panelene kommer i fulle lengder og klikkes enkelt sammen med vanntette låsesystemer i skjøtene. Veggsystemer til bad består av veggpaneler og et komplett utvalg tilbehør som gjør at du heller ikke trenger å grue deg til monteringsjobben. For et gjennomsnittlig bad går det faktisk fem ganger raskere om du velger å bygge med baderomspanel enn å legge flis. Panelene festes rett på eksisterende vegg eller stenderverk, slik at du slipper unna mye av grunnarbeidet og herdetiden du får med fliser.

Med veggpaneler fra Fibo på veggene, slipper man bruk av membran og fuging som man ellers måtte gjort med fliser. Bildet viser veggplaten Black Marble. (Foto: Fibo)

Platene finnes dessuten i en rekke utførelser og farger, alt fra plater som ser ut som tradisjonelle fliser til plater som ser ut som betong og marmor. Stadig flere velger dessuten å sette farge på badet sitt, og det siste året har leverandøren Fibo opplevd 40 % økning i etterspørselen etter Colour Collection – en serie dekorer fra ekstra matt til høyglans. Du kan også kombinere ulike dekorer for å dele badet inn i flere soner, så her er det alle muligheter for å lage sin helt egen stil.

Velger du baderomspanel, velger du også et vedlikeholdsvennlig alternativ som er enkelt å rengjøre. Slette overflater uten fuger gjør at skitten ikke fester seg, og panelene er laget med en slitestyrke for å tåle ekstra tøff bruk. Det gjør at panelene også velges til en del offentlige bygg der veggene i bad og vaskerom må regne med litt mer påkjenninger.

Topp kvalitet på baderomsgulvet

Montering av baderomspanel er noe veldig mange fint klarer å gjøre selv, så sant du har en del basisverktøy og klarer å gjøre nøyaktig arbeid. Andre ting er derimot mer komplisert, slik som å avrette gulv og å gjøre klart for flislegging på både gulv og vegger. Her er det svært viktig å gjøre jobben skikkelig med godkjente og godt testede løsninger. For at jobben skal bli gjort på en skikkelig måte, anbefaler vi å la profesjonelle ta seg av jobben om du skal lage et nytt bad, eller oppgradere det gamle. Godkjente og godt testede løsninger omfatter blant annet produkter fra Weber, som er utprøvd og foretrukket i alt fra baderom til offentlige garderobeanlegg og svømmehaller. Med et komplett utvalg av limtyper, fugemasser, membraner og gulvavretting gir bruken av Webers gjennomtestede vanntettingssystemer maksimal våtromsikkerhet for både eier og utførende. Webers hurtigherdende system for bad og våtrom er tilpasset flislagte våtrom på underlag som betong, gulvavrettingsmasse, puss, våtromsplater, gipsplater og lignende.

Spade med tørr mørtel oppå

Avretting og klargjøring for flislegging på gulv og vegger anbefales utført av profesjonelle for et best mulig resultat. (Foto: Glava Weber)

Produkter fra kvalitetsleverandøren Hey’di er også svært gode valg til badet. Ved å bruke deres produkter er det faktisk mulig å legge et nytt våtromsgulv på 12 timer. Til dette brukes blant annet følgende produkter:

  • Rett på Gulvet Turbo til avretting av gulvet – tørker på 1,5 time
  • Spesialprimer på avrettet gulv for å sikre heft til videre arbeid
  • Hey’di Membrandetaljer og Flexbånd for rør, sluk, toalett og overganger mellom gulv og vegg - brukes sammen med den hurtigherdende membranen Hey’di Cemflex Turbo
  • Flexlight Turbo for å lime fliser, samt Hey’di Premium Xtra Fug for fuging av fliser til slutt
  • Hey’di leverer også stålnett for avstiving og forsterkning av avrettingsmassen, samt mykfuge og stengelist for å stoppe avrettingsmassen mot vegger og hindre at den forsvinner ned i sluk eller ut over dørterskler.

PS! Etter at jobben er ferdig, må du vente minst en uke med å slå på varmekablene!

Mann som heller flytende mørtel på et gulv

Med produkter fra leverandøren Hey’di er det faktisk mulig å legge et nytt våtromsgulv på 12 timer. (Foto: Hey’di )

Husk ventilasjonen

På badet oppstår det store mengder fukt, og det er viktig at denne fukten ventileres ut av boligen for å unngå helseplager og skader på boligen. For å oppnå god ventilasjon i hele boligen skal det tilføres ren, filtrert og frisk luft i soverom, stue og oppholdsrom. I våtrom som bad, toalett eller vaskerom skal luften suges ut av boligen.

Uansett hvilken ventilasjonstype du har, er det viktig at luften får sirkulert i boligen, selv om dørene er lukket. Dette kan man løse med blant annet terskelfrie dører eller gulvlister.

Dersom du velger å ventilere baderommet med en baderomsvifte, anbefaler vi at du velger en vifte med fuktføler, gjerne i kombinasjon med kontinuerlig drift. Med kontinuerlig drift får du grunnventilasjon. Med fuktføler i tillegg vil viftehastigheten øke når det produseres fukt slik at den skadelige fukten ventileres raskt og effektivt ut.

Baderomsvifte i sort på mørkt bad.

Det er viktig at den våte luften fra badet ventileres ut. Dette kan gjøres med en avtrekksvifte. (Foto: Flexit)

Avtrekksviften skal helst plasseres så nær dusj/badekar som mulig, samt høyt i tak. I tillegg skal den helst være langt bort fra døren til badet. Dette for at den farlige fukten raskt blir fanget opp i fuktkilden og dermed vil våtrommet ventileres optimalt.Andre nyttige monteringstips:

Yttervegg: Legg til tilbakeslagsspjeld som hindrer ubehagelig kald luft når viften ikke er i drift.

På eksisterende kanal: Om du velger å montere viften på en eksisterende kanal, skal du sikre at kanalen er tett og isolert ved kanaldragning i kalde rom.

Sentralavtrekk: Dersom det finnes sentralavtrekksvifte montert; sikre at den viften fungerer som den skal og at det finnes nok friskluftsventiler i boligen.

Takmontering: Ved montering i tak og lengre kanaler, anbefales en kanalvifte for å oppnå best luftstrøm og funksjon.