XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Hyttebad med sorte baderomsmøbler, sort vask og brunt trepanel på veggene.Hyttebad med sorte baderomsmøbler, sort vask og brunt trepanel på veggene.
Hyttebad med sorte baderomsmøbler, sort vask og brunt trepanel på veggene.Hyttebad med sorte baderomsmøbler, sort vask og brunt trepanel på veggene.

Fem inspirerende hyttebad

Finn stilen til ditt hyttebad. Inspirert av naturen, treverk, mørk spafølelse, moderne eller den perfekte fargen til et fargerikt bad, hva velger du?

På hyttebadet lønner det seg ikke å kaste seg på kortvarige trender, men velge en stil som kan vare i generasjoner.

Et godt råd er å ta utgangspunkt i hyttas opprinnelige stil og utforme baderommet deretter.

Sjekk ut disse fem tidløse stilene og bli inspirert:

Les også: Inspirerende trender til bad

Hyttebad med veggplater i lys eik, hvite baderomsmøbel og gylne detaljer i messing.Hyttebad med veggplater i lys eik, hvite baderomsmøbel og gylne detaljer i messing.
Hyttebad med servantl, blandebatteri og håndtak i messing.Hyttebad med servantl, blandebatteri og håndtak i messing.

Bilder over: Plukk gjerne inn farger og materialer fra naturen utenfor hytta, da får du en stil som holder i mange år. Foto: Fibo & Noro

1. Varmt og naturlig hyttebad

På hytta ligger badet i nær kontakt med naturen, og det er derfor fint å velge materialer og farger som trekker den inn. Med farger fra naturen går heller ikke stilen ut på dato. Et naturlig hyttebad gir en helt egen varme og vi mennesker trives godt med følelsen naturen gir oss.

Gå for varme beigetoner på vegger med veggplater fra Fibo, og velg for eksempel vinylgulv med lys stein- eller tredekor. Både veggplatene fra Fibo og vinylgulv er vanntette produkter du kan bruke på badet. På veggene utenfor våtsonen kan du også velge innslag av varmt treverk, for eksempel med spiler i eik.

For å få inn flere materialer fra naturen kan du velge et servant i stein som du kombinerer med dusj- og blandebatteri i sort, eller gull for gyllen varme. Plukk opp fargen på blandebatteriet i knaggene og utnytt en eventuell smal veggplass bak døren til oppheng av håndklær.

Hyttebad med marmorvask og blandebatteri i krom.Hyttebad med marmorvask og blandebatteri i krom.
Hvitt hyttebad med hvite baderomsmøbler.Hvitt hyttebad med hvite baderomsmøbler.

Bilder over: Krom er et trygt valg på et moderne bad på hytta. Foto: Noro

2. Moderne og lyst bad på hytta

Et moderne hyttebad i lyse farger er tidløst og vil gjøre at du får mest mulig lys i baderommet. Liker du den moderne stilen går du for blandebatteri, håndtak og andre detaljer i krom. Synes du et hvitt og lyst bad kan bli litt sterilt, kan du varme det opp med detaljer i messing og fortsatt få den moderne stilen.

Et moderne bad trenger også moderne løsninger. Servantskap med skuffer er mer plasseffektivt enn skap. I tillegg til servantskapet vil et smalt høyskap gi rom for oppbevaring av håndklær, kluter og vaskemidler.

Du kan også gå for skyvedørsoppbevaring for å skape et minimalistisk bad med rene flater, her kan du for eksempel skjule vaskemaskinen, dersom du også har det på hytta. Skal du ha overskap over servanten vil et skap med speilfronter holde stilen lys og luftig.

Hyttebad med svart servantskap med trefinish og skuffer.Hyttebad med svart servantskap med trefinish og skuffer.
Hyttebad med smartpanel wetwall i tre- og svart marmor-design.Hyttebad med smartpanel wetwall i tre- og svart marmor-design.

Bilder over: Kombiner svart og treverk på badet. Her ser du Relounge baderomsmøbel fra Noro og Smartpanel Wetwall fra Byggma i Refresh Oak og Black Marble. Foto: Noro & Byggma

3. Mørkt hyttebad

Få spafølelsen på hyttebadet med mørke farger. Roen du får når du går inn i en spa-avdeling er det mange drømmer om å ha både hjemme og på hytta. Gå for svart på svart på baderomsinnredningen og legg til mørke bruntoner og mørkt treverk for at stilen ikke skal bli for stram.

Velg for eksempel en vegg i treverk for å gi hyttebadet særpreg. Treverk gir også rom for ro og rekreasjon, som er akkurat det du ønsker å skape på et bad inspirert av spa. Gå for en moderne trevegg med Smartpanel Wetwall.

– Smartpanel Wetwall er 100 prosent vanntett og kan dusjes direkte på, forteller Torunn Mangseth, markedsføringssjef i Byggma.

Du får disse veggplatene i flere mørke design, fra ensfargede til mørk stein- og tredekor.

Fibo har også veggplater med flere stein- og tredekor. Utenfor våtsonen kan du også benytte Huntonit ferdigmalte veggplater. Disse er laget av ren trefiber, og tåler både fukt- og temperatursvingninger veldig godt.

Hyttebad med treverk og mørke fliser.Hyttebad med treverk og mørke fliser.
Lyst trepanel på hyttebad med detaljer i krom.Lyst trepanel på hyttebad med detaljer i krom.

Bilder over: På en sommerhytte kan du få et luftig og lett hyttebad ved å gå for lyst treverk, men på fjellhytta kan du velge en dypere tone. Til høyre ser du Setergrå fra EVENTYR-kolleksjonen til Bergene Holm. Foto: Hasås & Bergene Holm AS

4. Treverk på hyttebad

Få et lunt baderom på hytta med treverk på veggene. Et hyttebad med trepanel understreker følelsen av hyttekos og gir en naturlig stemning.

– Å bruke tre på hyttebadet er både et smart og vakkert valg. De fleste velger å bruke paneler i heltre i de fleste rom i hytta. Det blir derfor naturlig at badet også får vegger og himling kledd med fin panel slik at man får en helhet i interiøret, sier Tone Bente Bergene Holm, kommunikasjonsdirektør i Bergene Holm.

Et bad med treverk på både vegger og baderomsmøbler vil også gi et bad som minner om det enkle hyttelivet fra gammelt av. Er du glad i det tradisjonelle hyttelivet vil en dør i furu gi et nostalgisk tilbakeblikk. For hva er vel koseligere enn treverk på treverk?

Ønsker du et mer moderne hyttebad med treverk og trepanel velger du stående panel, det gir et strammere uttrykk enn liggende.

Les også: Bør man beise eller male innvendig hyttepanel?

Velger du et dusjkabinett på hytta kan du trygt ha panel på alle vegger og i taket.

Grønt hyttebad med detaljer i messing.Grønt hyttebad med detaljer i messing.
Lite grønt hyttebad med veggplater.Lite grønt hyttebad med veggplater.

Bilder over: Grønt kan brukes uavhengig av om du ønsker et friskt uttrykk eller et behagelig og dempet baderom. Foto: Noro & Fibo

5. Grønt og fredelig

Det er ingenting i veien for å velge en farge på hyttebadet, som for eksempel grønt. Grønn er en trygg farge i interiøret som er lett å mikse med andre materialer, og du kan plukke grønnfarger du finner i naturen utenfor hytta. Et grønt bad gir deg en fredelig oase, og kan også være et friskt innslag i en ellers nøytral hytte. Grønt er også en naturlig kombinasjon med treverk.

Grønt kan også gi forskjellige uttrykk. Kombiner grønt med hvitt og messing for et friskt baderom, eller kombiner det med sort og mørkt treverk for en mer beroligende atmosfære. Har du et mindre bad på hytta kan du gå for foldbare dører til dusjen, som vil gjøre dusjsonen mer plasseffektiv. Har du mangel på veggplass får du også smart oppbevaring til døren.

Pusse opp hytta? Det får vi til!

Hos XL-BYGG møter du hyggelige eksperter som har en lidenskap for faget og det å gi deg som kunde gode råd. Vi følger deg gjennom hele prosjektet fra start til slutt – og gjerne etterpå.

Her ser du et utvalg av våre leverandører:

  • Baderomsinnredning: Noro Norge AS (bla. Hafa)
  • Dør: Harmonie Norge AS, Bygg 1 Produkter AS, Jeld-Wen Norge AS (Swedoor), Røros dører og vinduer AS
  • El-verktøy: Makita Norge AS
  • Festemidler: Essve Norge AS
  • Garasjeporter: Lista treindustri AS
  • Garderobe: Elfa Norge AS, Langlo AS
  • Gipsplater: Saint-Gobain Byggevarer AS - Gyproc
  • Gulv: Boen Bruk AS, Kährs Norge AS, Unilin Nordic AB (Pergo), Berry Alloc, Malorama AS
  • Gulvavretting og mørtel: Hey Di AS, Saint-Gobain Byggevarer AS - Weber
  • Innvendig vegg og tak: Byggma AS, Arbor AS
  • Isolasjon: Jackon AS, Vartdal plastindustri, Glava AS, Rockwool AS
  • Limtre: Sørlaminering AS
  • Listverk: Combiwood Barkevik AS, K. Kværner industri AS
  • Maling: Akzo Nobel Coating AS (Nordsjö maling)
  • Takrenner: Lindab AS
  • Trelast: Ringalm AS, Larvik impregneringskompani AS, Moelven Wood AS, Hasås AS, Inntre Kjeldstad Trelast AS, Bergene Holm AS, Norra Skogsägerna, G3 Gausdal treindustrier
  • Trelast royalimpregnert: Marnar Bruk AS, Alvdal Skurlag AS
  • Uterommet: Krifon AS, Arnøy Engros AS
  • Utvendig tak: Alsvåg plater AS, Nordic Waterproofing AS, Arcelormittal Construction, BMI Norge AS Icopal, Isola AS
  • Varme: Jøtul AS, Nordpeis AS
  • Verktøy og jernvarer: Luna Norge AS
  • Vindtetting: Hunton Fiber AS
  • Vindu: Velux Norge AS, Gilje Tre AS, Lyssand-Frekhaug Salg AS, Natre Vinduer AS, Nordan AS, Norgesvinduet Bjørlo AS, Røros vinduer og dører AS
  • Våtrom: Fibo AS

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!