XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Garasjegulv i betong i garasje som står åpen.Garasjegulv i betong i garasje som står åpen.
Garasjegulv i betong i garasje som står åpen.Garasjegulv i betong i garasje som står åpen.

Slik velger du riktig garasjegulv

Når du skal velge garasjegulv må du velge løsninger som er egnet for norsk klima og ditt bruk.

Et garasjegulv må være slitesterkt, tåle vekten av biler og takle både fukt og kulde. Derfor er det viktig å velge en gulvløsning som passer klimaet der du bor.

Ta en prat med en av fagfolkene i våre byggevarehus dersom du er usikker på om det er noen lokale forhold du bør ta hensyn til før du legger ditt garasjegulv. Vi hjelper deg gjerne med både små og store prosjekter.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Epoxy garasjegulv

Epoxygulv i garasje gir deg et gulv som tåler sterk påkjenning, det er nemlig veldig slitesterkt. Epoxy kan blandes i ulike farger, slik at du kan få garasjegulvet akkurat slik du ønsker. Du kan også få epoxygulv med antiskli-effekt ved å strø kvartssand i epoxyen når du legger gulvet.

Epoxygulv er også enkelt å rengjøre, gir lav eller ingen farlig avgassing og tåler de fleste typer kjemikalier om du er uheldig å søle på det. Samtidig er det et hygienisk gulv, ettersom det ikke er noe bakteriell vekst i materialet.

Husk å bruke epoxy med 100 prosent tørrstoff i garasjen, det gir en vanntett overflate.

Betonggulv i garasjen

Mange garasjegulv er laget av betong, og de fleste velger det på grunn av holdbarheten. Pass på at du velger betong som tåler eksponering for salter, og i de fleste tilfeller at den er frostsikker.

Du kan også gå for en todelt gulvløsning i garasjen, med epoxy eller betong der bilen parkeres og belegningsstein der du selv går.

Betonggulv som legges i garasje.

Bilde: Betonggulv er slitesterkt og sprekker eller hakk kan repareres. Foto: Hey'di

Vedlikehold av garasjegulv i betong

Med betonggulv holder det gjerne med vann, rensemiddel for betong, kost og høytrykkspyler. Spyl gulvet med en høytrykkspyler, pass på å få bort søl og skitt fra gulvet.

Tips! Hey’di produserer mur- og betongprodukter i Norge. Med deres Waterseal får du produkter som er ekstra holdbare og vanntette.

Tips! Du kan legge forsterkede hjulspor i garasjen med lakk og sand for å få et mer slitesterkt gulv der bilen kjører.

Garasjegulv av pukk og grus

Ønsker du å gjøre det enkelt, kan du gå for garasjegulv av pukk eller grus. Dette er også en rimelig løsning. For å forhindre ugress kan du legge en duk under.

Vedlikeholde av garasjegulv med grus

Har du grus som garasjegulv fjerner du ugress.

Vaske garasjegulv

Selv om garasjegulv er bygget for å tåle mye, trenger det likevel vedlikehold. For at garasjegulvet skal holde lengst mulig bør det rengjøres på våren for å fjerne eventuelt salt fra veiene som har samlet seg opp gjennom vinteren. Før vinteren bør du fjerne for eksempel løv og annet skitt.

Finner du sprekker eller hakk, kan disse repareres med egnet gulvsparkel.

Nyhet! Saltdalsgarasjen – Åtte nye modeller hos XL-BYGG

Dobbelgarasje fra Saltdalsgarasjen med to biler og familie som går ut av garasjen.

Bilde: Her ser du dobbelgarasje på 50 kvm med saltak. Foto: Saltdalsgarasjen

Saltdalsgarasjen er en ferdiggarasje fra XL-BYGG. Denne leveres som monteringsklare elementer og består av åtte ulike grunnmodeller:

  • 4 enkeltgarasjer på 30 kvm
  • 4 dobbeltgarasjer på 50 kvm

Etter å ha valgt størrelse og takvinkel, har du mulighet til å gjøre flere tilpasninger for å gi Saltdalsgarasjen et uttrykk som står i stil med boligen eller hytta. Du kan tilpasse kledning, farge på vinduer, dører og beslag og velge mellom ulike typer taktekking.

Saltdalsgarasjen leveres med standard vinduer, dør og garasjeport inkludert i prisen.

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!