XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Garasje med garasjeinnredning for oppbevaring av bildekk og annet utstyr.Garasje med garasjeinnredning for oppbevaring av bildekk og annet utstyr.
Garasje med garasjeinnredning for oppbevaring av bildekk og annet utstyr.Garasje med garasjeinnredning for oppbevaring av bildekk og annet utstyr.

Garasje-innredning: God løsninger til garasjen

Få inspirasjon til oppbevaring i garasjen med praktiske løsninger for alt fra sportsutstyr til verktøy og hageredskaper.

Mange bruker garasjen til mer enn bare et hjem for bilen. Her finner vi ofte lagringsplass til både hagemøbler, sportsutstyr, verktøy og hageredskaper.

I dag innreder mange også garasjen for at det skal være hyggelig å tilbringe tid der, for eksempel dersom man har en forkjærlighet for bilpleie eller trenger et sted å være hobbygartner før varmen kommer for fullt ute i hagen.

Vi har snakket med noen av XL-BYGG sine fagfolk ute i varehusene, og deler her deres beste tips til en praktisk og ryddig garasje.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Garasjeinnredning til oppbevaring av hageutstyr.Garasjeinnredning til oppbevaring av hageutstyr.
Kroker som garasjeinnredning og brukes til oppbevaring av stige, spade og lyslenke.Kroker som garasjeinnredning og brukes til oppbevaring av stige, spade og lyslenke.

Bilder over: En praktisk og ryddig garasje som huser både bilen og plass til snekring og hagearbeid, det er ikke dumt. Foto: Elfa

Smart oppbevaring i garasje

Garasjeskap og garasjereoler

I garasjen er det praktisk med skap i ulike størrelser. Velg mellom høyskap, overskap og underskap eller gå for en kombinasjon, da får du oppbevaring som utnytter plassen. Setter du hjul på underskapene får du også en ekstra fleksibel løsning dersom du senere trenger mer oppbevaring. I skap med lås kan du oppbevare dyrere ting for mer sikkerhet.

Du kan også gå for reoler eller skuffeseksjoner.

Oppheng til garasje

Veggsystem som garasjeinnredning for oppbevaring av verktøy og bildekk.

Bilde: Det finnes mange smarte kombinasjoner for veggsystemer til vegg. Foto: Elfa

Veggsystemer til vegg gir en svært fleksibel oppbevaringsløsning i garasjen, som er perfekt for å lagre ting som ikke nødvendigvis passer inn i skap. Veggsystemer kommer med mange ulike løsninger, som bokser, hyller, skuffer og kroker til å rydde bort eller henge opp alt fra verktøy og hageredskaper til golfbag eller ski.

Kurvsystemer til under arbeidsbenken eller til veggsystem er også en god løsning for oppbevaring av verktøy. Med meshkurver får du solide kurver i ulike størrelser.

Arbeidsbenk i garasjen

En god arbeidsbenk i garasjen er noe mange ønsker seg til ulike hobbyprosjekter. Arbeidsbenken gir også mulighet for ekstra oppbevaring. Du kan fint bygge arbeidsbenken selv med en sponplate, restematerialer eller gjenbruk av et gammelt kjøkken, eller du kan kjøpe billig benkeplate hos XL-BYGG.

Les også: Slik velger du riktig benkeplate til kjøkken

Garage+ by Elfa

Garasjeinnredning for oppbevaring av bildekk, hageredskaper og sportsutstyr.

Bilde: Garage+ by Elfa består av en rekke oppbevaringsfunksjoner til garasje. Foto: Elfa

Garage+ er et fleksibelt oppbevaringssystem med god kvalitet og holdbarhet. Produktlinjen inneholder en rekke oppbevaringsfunksjoner til garasjen som enkelt kan justeres, oppgraderes og supplere ved nye behov.

Garage+ har blant annet spesialskap for verdisaker og farlige kjemikalier, og har 10 års garanti. Ta kontakt med ditt lokale XL-BYGG byggevarehus dersom du vil vite mer.

Billige veggplater til garasjen

Skal du tilbringe mye tid i garasjen, kan det være greit å isolere garasjen og kle veggene innvendig med veggplater. Du kan kle veggene med for eksempel sponplater eller kryssfinér. Ønsker du malte vegger, kan du gå for ferdigmalte trefiberplater.

Innvendig bod

I Saltdalsgarasjen har du mulighet for innvendig bod og garasjeinnredning.

Bilde: I Saltdalsgarasjen har du mulighet for innvendig bod. Foto: Saltdalsgarasjen

Om budsjettet ikke strekker til for å isolere og innrede hele garasjen, er en mindre innvendig bod et alternativ. Da kan du isolere boden for å oppbevare ting som ikke nødvendigvis tåler temperaturen i garasjen på vinterstid, som for eksempel maling. Det kan også være en god idé å sette inn en egen ytterdør direkte inn til garasjeboden for enklere tilgang.

En innvendig bod med lås er også et alternativ til andre skapløsninger, slik at du har mulighet til å låse inn dyrere utstyr.

Nyhet! Saltdalsgarasjen – Åtte nye modeller hos XL-BYGG

Dobbelgarasje fra Saltdalsgarasjen med to biler og familie som går ut av garasjen.

Bilde: Her ser du dobbelgarasje på 50 kvm med saltak. Foto: Saltdalsgarasjen

Saltdalsgarasjen er en ferdiggarasje fra XL-BYGG. Denne leveres som monteringsklare elementer og består av åtte ulike grunnmodeller:

  • 4 enkeltgarasjer på 30 kvm
  • 4 dobbeltgarasjer på 50 kvm

Etter å ha valgt størrelse og takvinkel, har du mulighet til å gjøre flere tilpasninger for å gi Saltdalsgarasjen et uttrykk som står i stil med boligen eller hytta. Du kan tilpasse kledning, farge på vinduer, dører og beslag og velge mellom ulike typer taktekking.

Saltdalsgarasjen leveres med standard vinduer, dør og garasjeport inkludert i prisen.

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!