XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Soverom med furugulv i heltre.Soverom med furugulv i heltre.
Soverom med furugulv i heltre.Soverom med furugulv i heltre.

Heltregulv i furu, eik og gran

Drømmer du om et gulv i heltre? Her er det du må vite om furugulv, grangulv og heltregulv i eik.

Gulv i massivt treverk er den mest miljøvennlige gulvtypen du kan velge. Et heltregulv kan slipes ned gang etter gang og leve gjennom flere generasjoner.

Tre har unike egenskaper med sin evne til å ta opp fuktighet og lagre varme. Dette gjør at tre er med på å bedre inneklimaet og er varmeisolerende, tre har også gode akustiske egenskaper og er et holdbart materiale.

Velger du et gulv i heltre, får du et gulv som føles naturlig lunt og varmt å gå på.

Besøk ditt lokale byggevarehus for å se og kjenne på produktene vi har utstilt.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Furugulv med en pose fargerike perler som velter utover

Bilde: Velg en tretype som tåler slitasjen i rommet det skal legges i. Foto: Moelven

Velg riktig tretype til gulvet

Ulike treslag innehar ulike egenskaper og egner seg derfor til ulik bruk og rom. Noen tretyper er harde, mens andre er mykere. Du får også gulv som er hardvoksoljet, som gir et gulv som er langt mer motstandsdyktig mot flekker og søl.

Oljet furugulv sett ovenfra.Oljet furugulv sett ovenfra.
Nærbilde av mørkt furugulv i stue.Nærbilde av mørkt furugulv i stue.

Bilder over: Heltregulv furu Arctic og Heltregulv furu Etna, begge fra Moelven. Foto: Moelven

Furugulv

Heltregulv i furu er et gulv med spill og naturlig struktur som gir et levende og lunt rom. Det er både tradisjonelt og moderne, og du kan gå for ubehandlet eller hvitoljet furugulv. Det passer også godt på hytta med sitt rustikke utseende.

Furugulv er et gulv med en mykere hardhet enn for eksempel eik. Det oppleves dermed som mykere og varmere å gå på, og egner seg godt i soverom og stue hvor det ikke er like stor bruksslitasje som i et kjøkken. Det er et budsjettvennlig alternativ som kan behandles på mange ulike måter.

Heltregulv i eik i stue.Heltregulv i eik i stue.
Nærbilde av heltregulv i eik med tre dekorballer på.Nærbilde av heltregulv i eik med tre dekorballer på.

Bilder over: Ona eik fra Saga Hardwood og Heltregulv eik Cognac fra Moelven. Foto: Saga Hardwood/Farveringen & Moelven

Heltregulv i eik

Eikegulv er regnet som et eksklusivt gulv. Det er et populært gulv til den skandinaviske stilen, og kjennetegnes av sitt lange og rette åremønster.

Eik er et hardt treslag som er mer robust mot riper og som egner seg godt til bruk på kjøkkenet og i gangen, og er et gulv som er regnet som svært holdbart. Du får eikegulv både med og uten kvist, noe som gjenspeiles i prisen. Generelt koster et heltregulv i eik mer enn furu og gran.

Les også: Heltregulv fra billigst til dyrest

Eikegulv kommer i mange overflatebehandlinger og farger, som gir deg mulighet til å tilpasse gulvet etter din egen smak. Et eikegulv med bord med lite kvist gir et elegant og rolig gulv.

Nærbilde av grangulv med tøfler.

Bilde: Grangulv er et tidløst gulv med karakter. Avbildet er heltregulv gran, oljet Arctic fra Moelven. Foto: Moelven

Grangulv

Grangulv er et annet populært gulv i heltre. I likhet med furugulv er gran et mykere treslag som egner seg godt i soverom og stue. Det er også et gulv med mye liv. Kvistene i grangulv er mindre i størrelsen enn på furugulv, men det er flere av dem.

Et grangulv passer godt til en naturlig stil, og vil gi liv til et rolig og dempet interiør. Går du for hvitoljet grangulv får du et tidløst gulv som passer til mange stiler. Gran er også regnet for å være et budsjettvennlig alternativ av heltregulv, selv om det er noe dyrere enn furu. Du kan også få mer eksklusive grangulv.

Tips! Heltregulv kommer i flere sorteringer, som sier noe om mengde kvist, sprekker og fargeforskjeller i bordene.

Hos XL-BYGG får du både behandlede og ubehandlede heltregulv i en rekke tresorter, uttrykk og profiler. Kom gjerne innom ditt lokale byggevarehus og se forskjellen.

Velg lister som matcher

For et helhetlig uttrykk bør du velge gulvlister som står i stil til gulvet. Kom innom XL-BYGG og prøv list mot gulvet du har valgt.

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!