Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

Heltregulv

Gulv i massivt treverk er den mest miljøvennlige gulvtypen du kan velge. Et heltregulv kan slipes ned gang etter gang og leve gjennom flere generasjoner.

Tregulvets unike egenskaper

Tre har unike egenskaper med sin evne til å ta opp fuktighet og lagre varme. Dette gjør at tre bedrer inneklimaet, har gode akustiske egenskaper, er varmeisolerende og et holdbart materiale. Velger du et gulv i heltre får du et gulv som føles naturlig lunt og varmt å gå på.

Velg riktig tretype til riktig rom

Ulike treslag innehar ulike egenskaper. Eik er et hardt treslag som egner seg godt til bruk på kjøkkenet og i gangen. Velger du i tillegg et hardvoksoljet gulv, får du et gulv som er langt mer motstandsdyktig mot flekker og søl. Til rom som ikke har like sterk bruksslitasje, slik som for eksempel stue og soverom, er furu eller gran godt egnet. Disse tretypene er mykere, og oppleves dermed som mykere og varmere å gå på.

Hos XL-BYGG har vi stort utvalg i både behandlede og ubehandlede heltregulv i en rekke tresorter, uttrykk og profiler. Kom innom oss og se forskjellen!

Artikkelbilde-Moelven-Kongle-Oljet-furu-700x433.jpg
Når du skal velge heltregulv, er det lurt å velge tretype etter hvor hard bruk gulvet vil få. Avbildet er furugulvet Kongle Oljet. (Foto:Moelven)

Heltregulv og gulvvarme

Heltregulv kan fint kombineres med gulvvarme så lenge gulvvarmen ikke overstiger 27 grader, og at gulvet ikke monteres flytende. Dersom heltregulvet monteres på bjelkelag eller på eksisterende fast gulv eller betonggulv er gulvvarme svært godt egnet. Husk alltid å følge gulvvarmeleverandørenes anvisning.

Artikkelbilde_Moelven-Brstet-Arctic-furu-700x433.jpg
Heltregulv kan fint kombineres med gulvvarme så lenge gulvet ikke monteres flytende. Avbildet er furugulvet Arctic Børstet. (Foto: Moelven)

Riktig underlag er viktig

For å kunne ha glede av det nye gulvet så lenge som mulig, er det viktig at du legger et riktig underlag nederst. Det finnes ulike underlag for ulike undergulv, type gulv som skal legges og ønskede egenskaper. Det å velge feil underlag er den største og vanligste tabben gulvkjøpere gjør.

Rett valg av underlag vil kunne bidra til alt fra å redusere støy i samme rom og rommet under, gi god effekt av eventuell gulvvarme, en optimal gåkomfort og motvirke fuktskader eller skjøter som sklir fra hverandre. Kjøper du et gulv med lang garanti, må du også velge et tilsvarende underlag som er tilpasset rommet og gulvet som skal legges, og som varer hele garantiperioden for selve gulvet. Da får du de egenskapene og det lydbildet du ønsker deg. Spør oss i XL-BYGG, slik at du får underlag som er beregnet for heltregulv.

Vedlikehold av heltregulv

Det er enkelt å vedlikeholde heltregulv, spesielt de ferdig hardvoksoljede. Hardvoksoljen gjør at gulvet kan repareres dersom du skulle være uheldig å få hakk eller riper i gulvet. En stor fordel med heltregulv er at det kan det slipes gang etter gang.

Artikkelbilde-Moelven-Rustikk-Arctic-eik-700x433.jpg

Heltregulv som er hardvoksoljet gjør gulvet mer motstandsdyktig mot hakk og riper. Avbildet er eikegulvet gulvet Arctic Rustikk. (Foto: Moelven)

Velg lister som matcher

For optimal finish bør du velge gulvlister som står i stil til gulvet ditt. Kom innom XL-BYGG og prøv list mot gulv, så ser du hvor flott det blir!

Gulvlister_illustrFerskvann.jpg

Gulvlister fås i mange profiler, ulike farger og som heltre eller MDF-belagte. (Illustr.: Ferskvann)

Nytt gulv, Klappet & Klart?

Vi kan ta hele jobben!

Galleri_kogk_gulv_1_1050x650.jpg
Egen prosjektleder. Foto: XL-BYGG
Galleri_kogk_gulv_2_1050x650.jpg
Proffe håndverkere som utfører jobben. Foto: XL-BYGG
Galleri_kogk_gulv_3_1050x650.jpg
Byggevarer kun fra ledende leverandører. Foto: XL-BYGG

Velg heltregulv som passer til rommets bruk

Galleri_inspo_heltre_1_Moelven_1050x650.jpg
Furugulv av typen Arctic har et lyst og lett uttrykk. Foto: Moelven

Galleri_inspo_heltre_2_Moelven_1050x650.jpg
Med hardvoksoljet overflate, tåler gulvet tøffere bruk enn om det er ubehandlet. Foto: Moelven

Galleri_inspo_heltre_3_Moelven_1050x650.jpg
Furugulv av typen Nordic har en transparent, hardvoksoljet overflate. Foto: Moelven

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.