Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

Himling

Innetaket (himlingen) har stor betydning for lyd- og lysforhold i rommet. Uansett om man har små rom, store rom eller boligarealer med akustikk, er man godt tjent med å få hjelp til å finne den riktige løsningen med tanke på støyforhold.

Tenk støydemping aller først

Det finnes en rekke produkter som kan benyttes i himlingen, som den synlige delen av taket. Det som imidlertid er viktig å hensynta før himlingen monteres, er faktisk det som er mellom gulvet i etasjen over og den synlige delen av taket i etasjen man oppholder seg i. Mange har ergret seg i etterpåklokskapens lys ved å ikke hensynta støyforhold fra både etasjen over og i eget rom før de monterte selve himlingen.

Himlingsplater

Himlingsplater i spon, også kalt tak-ess-plater, er foliebelagte plater som er raske å montere og har den fordelen at det kan skrus og festes ting rett i takplatene. Disse platene kan benyttes i alle rom hvor det ikke settes krav til fuktbestandige materialer. Den mest vanlige fargen på himlingplater er hvit. Takk-ess-plater kan festes rett på lektene med spiker etter stifter.

Artikkelbilde_takess_forestia.jpg

Tak-ess-plater kan er raske å montere og kan festes rett på lektene. (Foto: XL-BYGG)

MDF-plater

MDF-plater som takpanel, gir utseende som trepanel. På grunn av at MDF er et fabrikkert materiale, slipper du risikoen med kvistgjennomslag. MDF-plater påvirkes heller ikke i samme grad av temperaturforandringer som ekte trepanel. Kan benyttes i både nye og eldre hjem, da de gir et klassisk utseende.

Artikkelbilde_MDF_Huntonit.jpg

Med MDF-plater i taket slipper du kvistgjennomslag, men oppnår likevel et utseende som trepanel. (Foto: Huntonit)

Trepanel

Trepanel er det nærmeste du kommer naturen når du skal velge himling. Trepanel er også det mest miljøvennlige produktet. Med trepanel får man synlige endeskjøter, og disse vil variere etter temperatur og luftfuktighet i rommet.

Artikkelbilde_trepanel_BergeneHolm.jpg

Trepanel i taket er miljøvennlig og gir gode akustiske forhold! Foto: (Bergene Holm)

Gipsplater

Gipsplater er et dødt materiale, og vil således ikke bevege seg ved temperatursvingninger. Det har de siste årene kommet flere nye typer gipsplater som er lydabsorberende, støt- og slagsikre og er beregnet for oppheng av tyngre gjenstander. Velger du gips, er det viktig å sørge for riktig type gipsplate til himlingen.

Ettermontering av nedsenket himling

Dersom du ikke skal rive himlingen i eksisterende rom, kan en god løsning for støydemping være å ettermontere en nedhengt lydhimling. Med en nedhengt lydhimling monteres en himling litt under den gamle for å stoppe støyen eller redusere akustikken. En nedsenket himling kan bestå av ulike typer materialer.

Ny himling, Klappet & Klart?

Vi hjelper deg med hele prosjektet!

Artikkelbilde_himling_kogk.jpg
Prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere - så blir jobben gjort som avtalt, enklere blir det ikke. (Foto: XL-BYGG)

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.