Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Slik får du det stilig med spiler

Eikespiler på veggen er en av de store interiørtrendene for tiden. Ikke bare ser det stilig ut, du kan også fint klare å bygge spileveggen helt på egen hånd.

– Det er stort fokus på spiler blant både arkitekter og interiørbloggere. Spilevegger er fint å se på, og har en støydempende effekt. Jeg skjønner godt at det er populært, sier butikkleder Monica Berge hos XL-BYGG Berge Sag i Ølensvåg.

XL-BYGG ansatt Monica Berge står foran en lyskaster

Bilde: Butikkleder Monica Berge hos XL-BYGG Berge Sag. Foto: Jens Petter Larsen

Lang tradisjon

Spiler har vært brukt helt siden 1950-tallet. Først og fremst i offentlige bygg, ifølge markedssjef Truls Skaugen hos spileprodusenten Protre.

– Det nye nå er at spiler kommer inn i private hjem. Spiler er i vinden, det er ikke noe å lure på, sier Skaugen.

Ytterdør og inngangsparti i trespiler

Bilde: Ytterdør og inngang i spiler. (Foto: Gilje)

Lunt rom med spiler

De siste årene har spileveggene tatt sin posisjon i trendbildet sammen med den økende interessen for tre. Spiler gir bedre akustikk og lunere rom, og egner seg godt i moderne boliger, der det gjerne er store vinduer og høyt under taket.

– Skal du ha spilevegg som blikkfang, er det fint i stua. Gjerne på én vegg og i taket. Du kan ha en bakvegg bak sengen eller på en vegg i entreen. Spiler har mange bruksområder, konkluderer han.

Les også: Slik bygger du din egen spilevegg hjemme

spilevegg i stue

Bilde: Lag en spilevegg i stua ved hjelp av spileplater. Foto: Anne Day/Protre

Enkelt å tilpasse stil

Samtidig som spiler har en praktisk funksjon, gir også spiler et eksklusivt uttrykk. I dag får du både enkeltspiler og spileplater, og du kan enkelt bygge spilevegg selv. Bruk spilevegg som dekorelement, for å gjøre trapperommet mer innbydende, gi liv til et rom eller for å skille soner.

På baderommet kan du skape følelsen av en spaavdelingen i hjemmet med spiler, enten som kontrastvegg eller i taket. Du får inn varme blant fliser og stein, og det er enkelt å tilpasse forskjellige stiler ved å behandle overflaten.

I moderne hjem med store, åpne romløsninger kan du bruke spiler for å skille soner. Det samme kan du gjøre dersom du har hage. Bruk spilevegg som rekkverk, skillevegg og få en helhet ved å lage egne blomsterkasser med samme spiler. Mulighetene med spiler er nesten endeløse.

Bilde: En spilevegg gjør seg godt både på en vegg eller i taket. Foto: Combiwood

Bygge selv? Det får vi til!

Skal du bygge selv eller pusse opp? XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører. Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort.

Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det.  Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!