Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

Takvindu

Naturlig lys reduserer behovet for elektrisitet og gir oss en god følelse. Visste du at takvinduer gir mer enn dobbelt så mye lys som fasadevinduer?

Se hjemmet ditt i et helt nytt lys

Med takvinduer kan du få akkurat den løsningen du har behov for – mer dagslys, fjernstyring, takterrasse, takaltan, kombinasjon av tak- og fasadevinduer, ja til og med høyden til å møblere der det før ikke var mulig. Er det for eksempel for lavt til å ha badekar eller vask, kan et eller flere takvinduer være den ideelle løsningen. Jo flere takvinduer, desto mer dagslys og frisk luft får du inn i hjemmet ditt. Det finnes utallige kombinasjoner av takvinduer – slipp utsiden inn og finn din egen løsning med takvinduer i kombinasjon.

Art_skraa_tak_Velux_takvindu_700x500px_2.jpg

Slipp inn dagslyset med takvinduer! Foto: Velux


Takvinduer for skrå tak

Takvinduer for skrå tak kommer både som manuelle og elektriske vinduer, topphengslede eller midthengslede, med hvitmalt, lakkert furu eller vedlikeholdsfri innvendig overflate. Utvendig bekledning kommer i standard grå aluminium, men kan fås i spesialfarge også.

Art_skraa_tak_Velux_takvindu_700x500px_3.jpg

Elektriske takvinduer med solskjerming. Foto: Velux

Midthengslede takvinduer

Et midthengslet takvindu betjenes med den geniale lufteklaffen øverste i vinduet, og dekker mye av behovet for lys, luft og utsikt. Manuelle takvinduer kan enkelt oppgraderes for fjernbetjening.

Art_midthengslet_Velux_takvindu_700x500px_1.png

Midthengslet takvindu med lufteklaff for enkel betjening. Foto: Velux

Topphengslede takvinduer

Et topphengslet takvindu betjenes med et håndtak nederst i vinduet, som bidrar til en flott panoramautsikt og maksimalt luftinnslipp. Alle topphengslede vinduer er også midthengslede for enklere renhold, og har også lufteklaff øverst. Topphengslede takvinduer kan tilfredsstille kravene til rømningsvei.

Art_topphengslet_Velux_takvindu_700x500px_4.png

Topphengslet takvindu. Med riktig størrelsekan du også tilfredsstille kravene til godkjent rømningsvei. Foto: Velux

Fjernbetjente takvinduer

Med VELUX INTEGRA® får du maksimal komfort med fjernbetjening av takvinduer og solskjerming. Med elektriske takvinduer kan du åpne og lukke vinduene med bare et trykk på fjernkontrollen. Velg mellom elektrisk eller solcellebetjent fjernstyring.

Estetisk løsning

VELUX STUDIO er en estetisk løsning med slankere profiler, som gir enda bedre utsikt og mer dagslys for pengene. Monteringen er enklere fordi vinduselementene består av 3 vinduer med én felles karm. Vinduene er manuelle, hvitmalte trevinduer hvor det midterste vinduet er fast, mens de to på hver side er åpningsbare. Løsningen kan oppgraderes med fjernbetjent elektrisk eller solcelledrevet styring.

Takaltan og -terrasse

Selv om loftet har begrenset gulvplass, kan du likevel nyte godt av plassen og lyset som en takaltan eller en takterrasse gir. Med en takterrasse kan du få maksimalt ut av uutnyttet takplass, uten å ofre boareal.

Takterrasse_Velux.jpg

Lekker løsning med takaltan som slipper inn mye lys. Foto: Velux

Takvinduer for flate tak

Et flatt tak er ingen hindring for å slippe inn dagslys i hjemmet ditt. Med vinduer for flate tak kan dagslyset strømme fritt inn i hver krik og krok. Vinduer for flate tak består av ett vindu, i tre varianter – buet glass, plant glass eller kuppel. Velg det designet som passer best for deg! Alle våre vinduer for flate tak kan monteres som fastkarm eller som VELUX INTEGRA® elektrisk takvindu.

 • Buet glass – CurveTech
  Dette er en glasstopp i vakkert design, med 6mm tykk, buet glassoverflate. Egner seg best ved synlige installasjoner.
 • Plant glass
  En fin glasstopp som gir et diskret og strømlinjeformet utseende. Passer godt sammen med de fleste typer arkitektur.
 • Kuppel
  En motstandsdyktig akrylkuppel som tåler regn, hagl og andre ekstreme værforhold.
Art_flatt_tak_Velux_takvindu_700x500px_1.jpg

La lyset strømme inn med takvinduer for flate tak. Foto: Velux

Solskjerming

Kompletter ditt takvindu med en solskjerming. Gardiner gir effektiv beskyttelse mot sol og varme og dekker de fleste behov. Her kan du velge mellom utvendig screen og et bredt utvalg av innvendige gardiner - manuelle, elektriske eller solcelledrevne.

Art_solskjerming_Velux_takvindu_700x500px_2.jpg

Ikke glem å tenke på solskjerming - XL-BYGG har løsningene du trenger! Foto: Velux

 • Blendingsgardin
  Drøm søtt med total mørklegging, og akkurat den fargen som passer din stil. Gardinen har trinnløs plassering og er Økotex-sertifisert.
 • Mørkleggende energigardin
  Isolerende og mørkleggende effekt – perfekt for rom der varmen skal holdes ute, eller inne, avhengig av årstid. Trinnløs og med fleksibel plassering(kun ved manuell betjening). Stort utvalg i farger.
 • Duo blendingsgardin 
  2 gardiner i 1 – mørklegging og lysjustering. Trinnløs plassering, standard hvit lysjusterende gardin, og flere fargevalg til den mørkleggende delen.
 • Plisségardin 
  Mykgjør lyset med elegant design, fås i flere farger og har trinnløs plassering. Manuell betjening har også fleksibel plassering.
 • Rullegardin 
  Demper sollys og kommer i mange fine farger. Trinnløs plassering.
 • Persienne 
  Anbefales til baderom – fin justering av lyset med 35mm brede lameller i mange fine farger. Ingen synlige snorer.
 • Screen, utvendig 
  Effektiv varmebeskyttelse som holder rommet kjølig. Screenen reduserer varmeinnslipp med 76%, samtidig som du har full utsikt.
 • Rulleskodde 
  Total beskyttelse mot varme og lys – reduserer varmeinnslippet med 92% og er total mørkleggende. Støyreduserende og isolerende.
 • Insektnett 
  God beskyttelse mot insekter – spesialtilpasset ditt VELUX takvindu. Kan også monteres på fasadevinduer.

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.