XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg varehus

Velg ditt varehus

For å se sortiment og informasjon om ditt foretrukne XL-BYGG varehus

Takvindu

Visste du at takvinduer gir mer enn dobbelt så mye lys som fasadevinduer? Du kan velge takvindu til skråtak og flatt tak, samt hengslet eller med fastkarm.

Med takvinduer kan du få akkurat den løsningen du har behov for – mer dagslys, fjernstyring, takterrasse, tak-altan, kombinasjon av tak- og fasadevinduer, ja til og med høyden til å møblere der det før ikke var mulig.

Er det for eksempel for lavt til å ha badekar eller vask, kan et eller flere takvinduer være den ideelle løsningen. Jo flere takvinduer, desto mer dagslys og frisk luft får du inn i hjemmet ditt. Det finnes utallige kombinasjoner av takvinduer – slipp utsiden inn og finn din egen løsning med takvinduer i kombinasjon.

Les også: Nye vinduer? Dette bør du tenke på

Bilde: Slipp inn dagslyset med takvinduer! Foto: Velux

Takvindu for skråtak

Takvinduer for skråtak kommer både som manuelle og elektriske vinduer, topphengslet eller midthengslet, med hvitmalt, lakkert furu eller vedlikeholdsfri innvendig overflate. Utvendig bekledning kommer i standard grå aluminium, men kan fås i spesialfarge også.

Bilde: Elektriske takvinduer med solskjerming. Foto: Velux

Midthengslet takvindu

Et midthengslet takvindu betjenes med den geniale lufteklaffen øverste i vinduet, og dekker mye av behovet for lys, luft og utsikt. Manuelle takvinduer kan enkelt oppgraderes for fjernbetjening.

Bilde: Midthengslet takvindu med lufteklaff for enkel betjening. Foto: Velux

Topphengslet takvindu

Et topphengslet takvindu betjenes med et håndtak nederst i vinduet, som bidrar til en flott panoramautsikt og maksimalt luftinnslipp. Alle topphengslede vinduer er også midthengslet for enklere renhold, og har også lufteklaff øverst. Topphengslede takvinduer kan tilfredsstille kravene til rømningsvei.

Bilde: Topphengslet takvindu. Med riktig størrelse kan du også tilfredsstille kravene til godkjent rømningsvei. Foto: Velux

Fjernbetjente takvinduer

Med VELUX INTEGRA® får du maksimal komfort med fjernbetjening av takvinduer og solskjerming. Med elektriske takvinduer kan du åpne og lukke vinduene med bare et trykk på fjernkontrollen. Velg mellom elektrisk eller solcellebetjent fjernstyring.

Les også: Solskjerming til vindu og takvindu

Estetisk løsning fra Velux

VELUX STUDIO er en estetisk løsning med slankere profiler, som gir enda bedre utsikt og mer dagslys for pengene. Monteringen er enklere fordi vinduselementene består av tre vinduer med én felles karm. Vinduene er manuelle, hvitmalte trevinduer hvor det midterste takvinduet har fastkarm, mens de to på hver side kan åpnes. Løsningen kan oppgraderes med fjernbetjent elektrisk eller solcelledrevet styring.

Lag en takterrasse

Selv om loftet har begrenset gulvplass, kan du likevel nyte godt av plassen og lyset som en takaltan eller en takterrasse gir. Med en takterrasse kan du få maksimalt ut av uutnyttet takplass, uten å ofre boareal.

Bilde: Lekker løsning med takaltan som slipper inn mye lys. Foto: Velux

Takvindu for flatt tak

Et flatt tak er ingen hindring for å slippe inn dagslys i hjemmet ditt. Med takvindu for flatt tak kan dagslyset strømme fritt inn i hver krik og krok. Vinduer for flate tak består av ett vindu i tre varianter: Buet glass, plant glass eller kuppel. Velg det designet som passer best for deg! Alle våre vinduer for flate tak kan monteres som fastkarm eller som VELUX INTEGRA® elektrisk takvindu.

  • Buet glass – CurveTech
    Dette er en glasstopp i vakkert design, med 6mm tykk, buet glassoverflate. Egner seg best ved synlige installasjoner.
  • Plant glass
    En fin glasstopp som gir et diskret og strømlinjeformet utseende. Passer godt sammen med de fleste typer arkitektur.
  • Kuppel
    En motstandsdyktig akrylkuppel som tåler regn, hagl og andre ekstreme værforhold.

Bilde: La lyset strømme inn med takvindu for flatt tak. Foto: Velux

Solskjerming til takvindu

Kompletter ditt takvindu med riktig solskjerming. Gardiner gir effektiv beskyttelse mot sol og varme og dekker de fleste behov. Her kan du velge mellom utvendig screen og et bredt utvalg av innvendige gardiner - manuelle, elektriske eller solcelledrevne.

Bilde: Ikke glem å tenke på solskjerming - XL-BYGG har løsningene du trenger! Foto: Velux

Blendingsgardin

Drøm søtt med total mørklegging, og akkurat den fargen som passer din stil. Gardinen har trinnløs plassering og er Økotex-sertifisert.

Mørkleggende energigardin

Isolerende og mørkleggende effekt – perfekt for rom der varmen skal holdes ute, eller inne, avhengig av årstid. Trinnløs og med fleksibel plassering(kun ved manuell betjening). Stort utvalg i farger.

Duo blendingsgardin 

2 gardiner i 1 – mørklegging og lysjustering. Trinnløs plassering, standard hvit lysjusterende gardin, og flere fargevalg til den mørkleggende delen.

Plisségardin 

Mykgjør lyset med elegant design, fås i flere farger og har trinnløs plassering. Manuell betjening har også fleksibel plassering.

Velux Rullegardin 

Demper sollys og kommer i mange fine farger. Trinnløs plassering.

Persienne 

Anbefales til baderom – fin justering av lyset med 35mm brede lameller i mange fine farger. Ingen synlige snorer.

Utvendig screen

Effektiv varmebeskyttelse som holder rommet kjølig. Screens reduserer varmeinnslipp med 76%, samtidig som du har full utsikt.

Rulleskodde 

Total beskyttelse mot varme og lys – reduserer varmeinnslippet med 92% og er total mørkleggende. Støyreduserende og isolerende.

Insektnett 

God beskyttelse mot insekter – spesialtilpasset ditt VELUX takvindu. Kan også monteres på fasadevinduer.

Mer om vinduer

lys og åpen skandinavisk stue med store vindusflaterlys og åpen skandinavisk stue med store vindusflater

Trenger du nye vinduer? Slik velger du riktig

Når du skal velge vinduer tar du et valg for mange år fremover. Her får du vite mer om alt fra tre- og PVC-vinduer, til selvrensende glass og solskjerming.

rom med flere takvinduer. Kvinne drar ned en rullegardin foran det ene vinduet.rom med flere takvinduer. Kvinne drar ned en rullegardin foran det ene vinduet.

Hva slags solskjerming trenger jeg?

Ulike gardiner, skodder eller rett og slett avanserte vindusglass - solskjerming til vindu kommer i mange varianter. Med denne guiden kan du finne ut hva du vil satse på.

soverom med blå vegger og takvinduersoverom med blå vegger og takvinduer

Tre takvinduer i ett

Nyheten VELUX STUDIO 3 i 1 gir deg tre takvinduer i ett. Ikke bare gir det mer dagslys, bedre romfølelse og panoramautsikt, den slanke profilen skaper et penere inntrykk, og er i tillegg billigere både i innkjøp og monteringstid.

rom med mønstret tapet og to store vinduer som har utsikt mot sjøenrom med mønstret tapet og to store vinduer som har utsikt mot sjøen

La selvrensende vinduer gjøre jobben

Selvrensende vinduer er en type funksjonsglass som blir stadig mer populært. Hva dette er, og hvordan du vasker selvrensende vinduer dersom det blir nødvendig, svarer vi på her.

Vedlikeholdsfrie PVC-vinduerVedlikeholdsfrie PVC-vinduer

Vedlikeholdsfrie PVC-vinduer

Drømmer du om vedlikeholdsfrie vinduer med lang levetid, kan du trygt velge PVC. Her forteller vi deg hvorfor, og avliver noen myter om plastvinduer samtidig.

moderne kjøkken med store vindusflatermoderne kjøkken med store vindusflater

Vedlikeholdsfrie vinduer

Velger du vedlikeholdsvennlige eller vedlikeholdsfrie vinduer, slipper du å tenke på skraping og maling i flere tiår fremover.

kjellervindu med lysgrav utenforkjellervindu med lysgrav utenfor

Viktig å vite om kjellervindu

Det stilles strenge krav til sikker rømningsvei når rom i kjelleren brukes som soveværelse eller oppholdsrom. Her får du en oversikt over reglene som da gjelder for kjellervinduer.

grå sommerhytte med hvite skyvedører ut til terrassegrå sommerhytte med hvite skyvedører ut til terrasse

Terrasse- og skyvedører

Bruken av store vindusflater for å slippe inn lys blir stadig mer populært, også når vi skal velge dør til terrasse, veranda og balkong.