XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Blå sofa i rom med takvinduerBlå sofa i rom med takvinduer
Blå sofa i rom med takvinduerBlå sofa i rom med takvinduer

Takvindu

Visste du at takvinduer gir mer enn dobbelt så mye lys som fasadevinduer? Du kan velge takvindu til skråtak og flatt tak, samt midt- og topphengslet eller med fastkarm.

Med takvinduer kan du få akkurat den løsningen du har behov for – mer dagslys, fjernstyring, takterrasse, takaltan, kombinasjon av tak- og fasadevinduer, ja til og med høyden til å møblere der det før ikke var mulig.

Er det for eksempel for lavt til å ha badekar eller vask, kan et eller flere takvinduer være den ideelle løsningen. Jo flere takvinduer, desto mer dagslys og frisk luft får du inn i hjemmet ditt. Det finnes utallige kombinasjoner av takvinduer – slipp utsiden inn og finn din egen løsning med takvinduer i kombinasjon.

Les også: Nye vinduer? Dette bør du tenke på

Barnerom med takvindu

Bilde: Slipp inn dagslyset med takvinduer! Foto: Velux

Takvindu for skråtak

Takvinduer for skråtak kommer både som manuelle og elektriske vinduer, topphengslet eller midthengslet, med hvitmalt, lakkert furu eller vedlikeholdsfri innvendig overflate. Utvendig bekledning kommer i standard grå aluminium, men kan fås i spesialfarge også.

Takvindu for skråtak med elektrisk solskjerming

Bilde: Elektriske takvinduer med solskjerming. Foto: Velux

Midthengslet takvindu

Et midthengslet takvindu betjenes med den geniale lufteklaffen øverste i vinduet, og dekker mye av behovet for lys, luft og utsikt. Manuelle takvinduer kan enkelt oppgraderes for fjernbetjening.

Midthengslet takvindu

Bilde: Midthengslet takvindu med lufteklaff for enkel betjening. Foto: Velux

Topphengslet takvindu

Et topphengslet takvindu betjenes med et håndtak nederst i vinduet, som bidrar til en flott panoramautsikt og maksimalt luftinnslipp.

Alle topphengslede vinduer er også midthengslet for enklere renhold, og har også lufteklaff øverst. Topphengslede takvinduer kan tilfredsstille kravene til rømningsvei.

topphengslet takvindu

Bilde: Topphengslet takvindu. Med riktig størrelse kan du også tilfredsstille kravene til godkjent rømningsvei. Foto: Velux

Fastkarm takvindu

loftsrom med fastkarm takvindu

Fastkarm takvinduer er en god løsning for rom eller loftsområder der du ønsker naturlig lys, men der behovet for å åpne vinduet er begrenset. De er spesielt praktiske i høye eller utilgjengelige områder.

Ettersom disse takvinduene ikke kan åpnes, er de også mindre utsatt for lekkasjer eller vedlikeholdsproblemer.

Velux 3 i 1 takvinduer på et soverom

Velux 3i1 takvindu. Foto: Velux

Estetisk løsning fra VELUX

VELUX 2i1 og 3i1 er estetiske takvindusløsninger med slankere profiler, som gir enda bedre utsikt og mer dagslys for pengene.

Monteringen er enklere fordi vinduselementene består av to eller tre vinduer med én felles karm. Løsningen består av hvitmalte trevinduer hvor det på 2i1 er både symmetriske og asymmetriske versjoner med ett fast element. På 3i1 er det to symmetriske løsninger med et fast felt i midten.

Løsningen leveres i solcelledrevet midthengslet og manuelt midthengslet eller topphengslet.

Lag en takterrasse

Selv om loftet har begrenset gulvplass, kan du likevel nyte godt av plassen og lyset som en takaltan eller en takterrasse gir. Med en takterrasse kan du få maksimalt ut av uutnyttet takplass, uten å ofre boareal.

takterrasse laget med takvinduer

Bilde: Lekker løsning med takaltan som slipper inn mye lys. Foto: Velux

Takvindu for flatt tak

Et flatt tak er ingen hindring for å slippe inn dagslys i hjemmet ditt. Med takvindu for flatt tak kan dagslyset strømme fritt inn i hver krik og krok.

Vinduer for flate tak består av ett vindu i tre varianter: Buet glass, plant glass eller kuppel. Velg det designet som passer best for deg! Alle våre vinduer for flate tak kan monteres som fastkarm eller som VELUX fjernbetjent takvindu.

  • Buet glass – CurveTech
    Dette er en glasstopp i vakkert design, med 6mm tykk, buet glassoverflate. Egner seg best ved synlige installasjoner.
  • Plant glass
    En fin glasstopp som gir et diskret og strømlinjeformet utseende. Passer godt sammen med de fleste typer arkitektur.
  • Kuppel
    En motstandsdyktig akrylkuppel som tåler regn, hagl og andre ekstreme værforhold.
Soverom med takvindu for flatt tak

Bilde: La lyset strømme inn med takvindu for flatt tak. Foto: Velux

Les videre: Solskjerming til takvindu

Fjernbetjente takvinduer

Med VELUX fjernbetjente takvinduer og innvendig, og utvendig solskjerming, får du maksimal komfort med betjening via en trådløs veggbryter eller en app på mobilen. Velg mellom elektrisk eller solcelledrevet fjernbetjening.

Les også: Solskjerming til vindu og takvindu