Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Enkel oppussing: Nytt rom på en helg!

Med veggplater kan du enkelt klikke på plass nye, slette vegger helt uten grunning og sparkling. Veggene er umiddelbart klare til maling eller tapetsering.

Huntonit Proff Vegg er en trebasert veggplate som kan monteres listefritt, og gir slett kvalitetsvegg på rekordtid uten klubbing. De kortreiste og miljøvennlige platene er produsert av norsk skog, og de eneste på markedet som er anbefalt av Norges Astma-og Allergiforbund.

Blått huntonit veggpanel i gang.

Bilde: Huntonit veggpanel i blått i gangen. (Foto: Huntonit)

Walls2Paint er en annen type veggplater som kun skal males eller tapetseres. Begge kan monteres direkte på eksisterende vegg, så lenge den er helt rett. Hvis du ønsker listefrie rom, er det fullt mulig med disse. God toleranse for svingninger i fukt og temperatur gjør at platene beveger seg svært lite etter montering. Dermed er det minimal risiko for sprekker i skjøtene.

Spar tid med veggplater

Veggplatene passer i alle rommene i boligen. De har god skrufasthet, slik at du enkelt kan henge opp lamper, bokhyller, overskap og bilder uten murplugger eller gipsanker.

Valg av vegg: Dette er platene du kan velge mellom

Både Huntonit Proff Vegg og Walls2Paint kommer i standard størrelser som passer i de aller fleste hus og leiligheter. De klikkes på plass med sømløse skjøter, slik at du slipper å sparkle etterpå. Dermed kan du begynne å male eller tapetsere med en gang de er ferdig montert. Det er tidsbesparende, fordi du slipper å vente på at sparkelen skal tørke. Samtidig slipper du pussestøv.

Orangsje stol med blå vegg i bakgrunnen

Bilde: Ferdigtapetserte veggplater fra Walls4You (Foto: Forestia)

Ferdigtapetserte veggplater

Walls4You er ferdigtapetserte veggplater som finnes i et stort utvalg design og farger. Da er rommet helt ferdig så fort platene er montert på veggen.

Hvis du foretrekker panelvegger, er Smartpanel er godt alternativ. De ferdigmalte panelplatene kommer i et stort utvalg av lekre farger, og leveres med eller uten profiler. Platene monteres rask og enkelt med et klikksystem som er spesielt utviklet for å gi tette skjøter og skjult innfesting.

Bilde: Variasjonsmulighetene er mange med en spilevegg. Som her, brukt som sengegavl. Foto: Protre

Spill med spiler

For å sette et personlig preg på et rom, kan du kombinere veggplater med spiler som et kontrastelement på hele eller en del av en vegg. For å spare tid kan du kjøpe ferdige spileplater eller moduler. Bak spilene er det vanlig å montere en akustikk-duk som sørger for å gi en ensartet bakgrunn, og samtidig absorberer lyd.

Les også: Slik lager du din egen spilevegg

Hvis du velger en mørk veggfarge eller har svarte foringer rundt vinduene, er Flexit klaffventil i svart plast et godt valg for å matche stilen. Den sørger for frisk luft og godt inneklima i rom som trenger ventilasjon, som soverom og oppholdsrom.

Montering av veggplater

Steg for steg:

  1. Bestem deg for hva slags vegger du ønsker: Slette, panel eller spiler?
  2. Akklimatiser veggplatene i tre døgn i emballasjen.
  3. Sjekk at eksisterende vegg er helt rett.
  4. Monter platene med den spesialdesignede klikklåsen. Dette kan du fint gjøre selv. Verktøyet du trenger er målbånd, vater, sag, drill, skruer og lim.
  5. Skjøtene er helt sømløse, slik at du ikke trenger å sparkle etterpå. Resultatet blir perfekt – uten synlige spikerhull.
  6. Du kan begynne å male eller tapetsere med én gang platene er ferdig montert.
  7. For et enda raskere resultat kan du velge veggplater som er ferdig malt eller tapetsert. Det finnes et stort utvalg trendy farger og mønstre å velge mellom. I tillegg til at du ikke trenger å gjøre jobben selv, slipper du lukten av lim eller maling i huset.

Bygge selv? Det får vi til!

Skal du bygge selv eller pusse opp? XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører. Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort.

Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det.  Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!