Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Can't access location

Valg av vegg

Skal du bygge eller endre vegg og himling (innetak)? Uansett om du ønsker trepanel, behandlede veggplater, baderomspanel eller kitchenboards - XL-BYGG viser deg hvilke produkter som finnes.

Når du skal pusse opp og fornye veggene innendørs har du mange muligheter innen materialvalg. Ønsker du å raskt komme til resultatet så er ferdigbehandlede veggplater et smart alternativ. Med ferdig malte eller tapetserte plater, slipper du sparkling, pussing og maling, og får ferdig vegg på 1-2-3. Behandlede veggplater er enkle å montere og godt egnet til både nybygg og restaurering. Ønsker du imidlertid tydelig tekstur og en vegg som er nærmest mulig naturen så er trepanel perfekt for deg.

Når du skal pusse opp eller fornye hjemme er taket også med i prosessen. Valg av himling (innetak) har utrolig mye å si for både lyd- og lysforholdene i rommet. Hvordan ønsker du at rommets akustikk skal være? Eller hvilke lysforhold ønsker du å oppnå i rommet? Fagekspertene hos XL-BYGG hjelper deg med hele prosjektet!

Interiørpanel er miljøvennlig og gir gode akustiske forhold i rommet. Avbildet er granpanelen Skumre. (Foto: Bergene Holm)

Natur og frihet er fargetrenden

Gylne nyanser og brente toner preger nå trendpaletten, og vil også prege trendbildet utover i 2021. Gjerne i kombinasjon med frodig grønt, nøytralt grått eller beroligende blått. Grønne nyanser er behagelige og trygge å omgi seg med, samtidig som det er i tråd med fokus på natur og frihet. De blå tonene har vi fra både hav og himmel. Innslag av gylne og brune elementer i interiøret, kan fort gjøre rommet til en eksotisk oase.

Brente toner og gylne nyanser bringer det naturlige inn i rommet. Avbildet er Walls2Paint malt med Jotun Lady Adventure. (Foto: Forestia)

Velg lister som matcher

For optimal finish bør du velge lister som står i stil til veggen og gulvet. Kom innom XL-BYGG og prøv list mot vegg og gulv, så ser du hvor flott det blir!

Listverk fås i mange profiler, ulike farger og forskjellige materialtyper. (Illustr.: Ferskvann)

Nye vegger, Klappet & Klart?

Vi hjelper deg med hele prosjektet!

Proffe håndverkere som utfører jobben. Foto: XL-BYGG
Byggevarer kun fra ledende leverandører. Foto: XL-BYGG
Fagfolk gjør jobben raskere. Foto: XL-BYGG

Trepanel

Trepanel er det mest miljøvennlige produktet du kan velge som innvendig overflate. Tre har unike egenskaper med sin evne til å ta opp fuktighet og lagre varme. Dette gjør at tre bedrer inneklimaet, har gode akustiske egenskaper, er varmeisolerende og et holdbart materiale. I Norge produseres panel av furu eller gran. Furu er et mykt treslag som gir en glatt overflate og flott høvelfinish. Gran er lysbestandig, og holder den lyse, flotte overflaten lenge.

Trepanel er miljøvennlig og fås i både ubehandlet, malt og beiset utførelse. Bildet viser granpanelen Skumre, som er ferdig behandlet og klar til montering. (Foto: Bergene Holm)

MDF-plater

MDF-plater er et fabrikkert treprodukt laget av mykt trevirke. Platene er slitesterke, lette å vaske og kan lett overmales hvis du vil finne frem malekosten om noen år. Finnes i mange utførelser og design. Platene kan benyttes i både nye og eldre hjem, da de gir et klassisk utseende.

Velger du MDF-plater til veggen kommer du raskt frem til ferdig vegg. (Foto: Byggma)

Trefiberplater

Trefiberplater er veggplater med høykvalitets trefiberkjerne. Veggplatene er laget av kvernet tremasse som deretter blir kokt i vann, før de blir presset under høyt trykk og høy varme. Platene blir deretter malt hele fem strøk.

Med mange varianter i fresing og farger skaper du lett ditt eget interiør. Platene fås i et godt utvalg i fargetrendene som gjelder både nå og langt inn i 2021. De er slitesterke og kan lett overmales hvis du vil finne frem malekosten om noen år. Trefiberplater fås både med utseende som hele plater og med utseende som trepanel når de er ferdig monterte.

Mål opp veggene, se til at grunnlaget er i vater – og skru opp platene. Skjult skjøt gjør monteringsjobben enkel. Visste du forresten at trefiberplatene fra Huntonit er de eneste ferdigbehandlede veggplatene som anbefales av Norges Astma- og Allergiforbund?

Trefiberplater finnes i flere utførelser og design, og er dessuten godkjent av Norges Astma- og Allergiforbund. (Foto: Huntonit)

Sponplater

Walls4You er veggplater i spon, ferdig pålagt fibertapet i topp kvalitet og lekkert design. Det finnes et bredt utvalg av tapeter i flere kolleksjoner. Med det enkle låsesystemet klikker du platene sammen for rask montering.

Walls2Paint er veggplater i spon - et genialt produkt for både nybygg og renovering. Platene er grunningsfoliert på to sider og tapetsert med fibertapet. Veggplatene klikkes enkelt sammen og males eller tapetseres – her trenger du verken å sparkle eller pusse og du sparer dermed masse tid. Malingsklare veggplater i spon finnes i flere utførelser, farger og design. Platene kan enkelt og raskt monteres på en eksisterende vegg eller direkte på stenderverk. Platene er vaskbare og har en slitesterk overflate.

Bildet viser Walls2Paint-plater malt i Jotun sin farge Green Leaf. (Foto: Forestia)

Finn din stil ved valg av ny vegg

Tradisjonell skyggepanel, MDF-plater fra Focus. Foto: Focus

Walls4You er ferdigtapetserte plater fra Forestia. Foto: Forestia
Beiset trepanel av typen Skumre fra Bergene Holm. Foto: Bergene Holm
Ferdige veggplater med panelbord fra Huntonit. Foto: Huntonit

Enkel oppussing med Walls2Paint fra Forestia. Foto: Forestia

Ingen synlige skjøter med Walls2Paint fra Forestia. Foto: Forestia

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.