Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Platetak

Når du skal legge platetak på boliger og hytter er stålplatetak eller aluminiumsplatetak de mest vanlige typene på markedet. Kombinasjonen av styrke, lav vekt og at du kan velge takplater i mange ulike former og overflater gjør at platetak er godt egnet til både nybygg og rehabilitering. Noen av platetypene er dessuten så like takstein at du ikke kan se forskjell med det blotte øye.

Fordeler med takplater i stål eller aluminium

Både stålplatetak og aluminiumsplatetak har lang levetid og er raskt å legge. Platene er uknuselige, og ettersom de er produsert av uorganiske materialer som ikke binder fuktighet, vil det ikke feste seg forurensning og oppstå soppvekst på samme måte som for eksempel på takstein.

Platene har så lav vekt at de er egnet til bruk på de aller fleste byggkonstruksjoner som har en takhelling på minimum 10 grader for korrugerte plater eller 15 grader for taksteinimitasjoner. På grunn av platenes lave vekt trengs ikke forsterkning av undertak på samme måte som når du for eksempel skal legge takstein. På tømmerbygninger og andre konstruksjoner som krever en viss tyngde for bidra til å holde byggkonstruksjonen stabil, kan imidlertid takplater bli for lette.

Med en glatt overflate forsvinner snø lett fra platene, mens en ru overflate gjør at snøen beholdes på taket. Velger du glatt overflate og vil unngå snøras fra taket, kan dette imidlertid løses ved å benytte snøfangere.

Strukturer og overflater på platetak

Platetak fås i flere ulike fasonger, farger og overflatestrukturer. Noen er faktisk så like takstein at du ikke ser forskjell på takstein og enkelte typer platetak på avstand. Takpanner med steingranulat er eksempel på plater som er vanskelige å skille fra vanlig takstein. Takpannens form, sammen med overdekning av steingranulat eller pulverlakkering gir et autentisk utseende.

Et uferdig stålplatetak

Foto: XL-BYGG

Et uferdig stålplatetak

Foto: XL-BYGG

Et hus hvor taket blir fikset med en tilhenger foran

Foto: XL-BYGG

Kom og se vår takutstilling i butikk

Takutstilling i en butikk

Opplev forskjellen på forskjellige taktyper. Foto: XL-BYGG

Utstilling av tak i en butikk

I butikken finner du et bredt utvalg prøver. Foto: XL-BYGG

En ekspeditør som hjelper en kunde med å velge riktig takstein

Våre takeksperter hjelper deg. Foto: XL-BYGG

Inspirasjon

Et sort tak i høyglans på et hvitt hus

Foto: Isola

Et rødt tak med takplater i høyglans

Foto: Isola

Et sort tak i høyglans på et hvitt klassisk hus

Foto: Isola

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.