XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg varehus

Velg ditt varehus

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

Hvordan står det til med taket?

Er taket ditt eldre enn 20 år, eller har du oppdaget tegn på skade? Da er det på tide med en taksjekk!

Norske værforhold er en stor påkjenning for boligen, og taket er den fasaden som er mest utsatt for vær og vind. Uansett om huset har shingel, betongstein, stål, teglstein eller skifer, er det viktig å sjekke at det er i god forfatning.

Dette kan du sjekke selv:

  • Sjekk overtaket enten det er takstein, papp eller plater for brudd og skader. Likeså pipehatter, gjennomføringer og beslag.
  • Sjekk taket fra innsiden mot mørke skjolder eller skygger i loftstaket. Finner du slike kan det være tegn på vannskader.
  • Sjekk og tøm takrenner og nedløp for løv og annet avfall. Sørg for åpne vannveier.

Ser du tegn på skade anbefaler vi å få fagfolk til å ta en nærmere titt. Vi tilbyr gratis befaring innen en radius på 40 km fra ditt nærmeste varehus.

Bestill gratis taksjekk!

Våre eksperter hjelper deg med å sjekke tilstanden på taket. Må taket byttes hjelper vi deg med hele prosjektet, fra befaring og pristilbud, til ditt nye tak er på plass – Klappet & Klart.

Å bytte tak er en investering som ved siden av å ha funksjonell og estetisk verdi, også øker verdien på boligen din. Et nytt tak minsker også risikoen for følgeskader, og vil i det lange løp skåne deg for fuktige overraskelser.

Hva koster det å bytte tak?

Kostnadsbildet på å bytte tak er avhengig av hvor mye mer som må gjøres enn å skifte selve takdekket. Å bare vurdere en kvadratmeterpris er som regel misvisende, for de ulike elementene i den komplette takpakken prises forskjellig, og forskjellige takdekker krever forskjellig tilleggsutstyr. Derfor gir vi i XL-BYGG deg totalpriser på det samme taket på tvers av leverandører og typer tak, slik at du lettere kan sammenligne priser.