XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Hvit villa med rød takstein.Hvit villa med rød takstein.
Hvit villa med rød takstein.Hvit villa med rød takstein.

Takstein

Ved å velge takstein får du et støydempende og værbestandig tak i mange tiår. Takstein finnes i et rikt utvalg profiler, fargenyanser og overflatebehandlinger.

Når vi nordmenn skal bytte tak, er takstein det meste brukte takdekket. Med takstein er det enkelt å foreta vedlikehold, da man kan bytte ut enkeltsteiner som måtte bli ødelagt. En forutsetning for å benytte denne typen dekke er imidlertid at takkonstruksjonen tåler vekten av steinen og har en tilstrekkelig hellingsgrad.

Før du velger nytt tak er det lurt å sette seg inn i ulike takstein-typer slik at du får sluttresultatet du ønsker.

Takstein: Se vårt utvalg her

Hvit sveitservilla med rød takstein.

Bilde: Takstein er det mest brukte takdekket i Norge. Foto: BMI Zanda

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Ulike takstein-typer: Tegl eller betong

Takstein produseres enten som teglstein eller betongstein. Takstein i tegl er et rent naturmateriale produsert av brent leire. Teglstein har høyere forventet levealder enn takstein av betong. Prismessig er teglstein noe dyrere enn takstein i betong.

Les også: Bytte av tak

Takstein i betong er et sterkt og håndterbart materiale. Ved å velge betongstein får du et tak med forventet levetid på mange tiår.

Flat eller krummet profil på taksteinen

Takstein i krom leveres som enkel- eller dobbelkrommet. Profilen gir et klassisk utseende, men fremstår like vakkert med et robust uttrykk på moderne hus. Med flat takstein får huset et stramt og stilrent utseende. Flat takstein passer særlig godt på moderne hus i funkisstil, men kan også passe godt som takdekke på mer tradisjonelle hustyper.

Les også: Takshingel og takpapp

Takstein i flat og krommet utførelse.

Bilde: Takstein fås både i flat og krommet utførelse. Illustr.: Ferskvann

Glatt eller matt struktur i taksteinen

Har du løvtrær nær huset skaper dette grobunn for mose. Det er da smart å velge en takstein med glatt overflate, slik at steinen holder seg lettere ren. Takstein med struktur holder snøen mer stabilt på taket, og kan i mange tilfeller gjøre at man unngår behov for snøfangere. Med en glatt overflate, kan snøen lett skli av lagvis. Dette kan imidlertid sikres med snøfangere.

Illustrasjon av takstein med glatt eller matt struktur.

Bilde: Et tak med glatt takstein holder seg lettere fri for grønske og groing, men holder ikke like bra på snøen. Illustr.: Ferskvann

Kom og se vår takutstilling i butikk

Ansatt hos XL-BYGG som viser frem ulike takstein-typer til kunde.Ansatt hos XL-BYGG som viser frem ulike takstein-typer til kunde.
Utstilling av takstein i XL-BYGG-butikk.Utstilling av takstein i XL-BYGG-butikk.

Bilde: Opplev forskjellen på ulike farger og strukturer på takstein i butikk. Våre takeksperter hjelper deg gjerne. Foto: XL-BYGG

Vi hjelper deg med hele prosjektet!

Når vi sier at vi tar hele jobben, så mener vi det. Alt du trenger å gjøre er å fortelle oss om prosjektet ditt, så tar vi en befaring og gir deg et tilbud på hele jobben.

Menn som arbeider på taket med å legge takstein.Menn som arbeider på taket med å legge takstein.
Nærbilde av takstein som legges.Nærbilde av takstein som legges.
To menn som legger nytt tak med svart takstein.To menn som legger nytt tak med svart takstein.

Bilde: Med proffe håndverkere som utfører jobben, går jobben raskere. Foto: XL-BYGG

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!