Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Takstein

Ved å velge takstein får du et støydempende og værbestandig tak i mange tiår. Takstein finnes i et rikt utvalg profiler, fargenyanser og overflatebehandlinger.

Når vi nordmenn skal bytte tak, er takstein er det meste brukte takdekket. Med takstein er det enkelt å foreta vedlikehold, da man kan bytte ut enkeltsteiner som måtte bli ødelagt. En forutsetning for å benytte denne typen dekke er imidlertid at takkonstruksjonen tåler vekten av steinen og har en tilstrekkelig hellingsgrad.

Klassisk hvitt hus med rød takstein

Takstein er det mest brukte takdekket i Norge. (Foto: BMI Zanda)

Takstein av tegl eller betong

Takstein produseres enten som teglstein eller betongstein. Takstein i tegl er et rent naturmateriale produsert av brent leire. Teglstein har høyere forventet levealder enn takstein av betong. Prismessig er teglstein noe dyrere enn takstein i betong.

Takstein i betong er et sterkt og håndterbart materiale. Ved å velge betongstein får du et tak med forventet levetid på mange tiår.

Flat eller krummet profil på taksteinen

Takstein i krom leveres som enkel- eller dobbelkrommet. Profilen gir et klassisk utseende, men fremstår like vakkert med et robust uttrykk på moderne hus. Med flat takstein får huset et stramt og stilrent utseende. Flat takstein passer særlig godt på moderne hus i funkisstil, men kan også passe godt som takdekke på mer tradisjonelle hustyper.

Illustrasjon av flat og krummet takstein


Takstein fås både i flat og krommet utførelse. (Illustr.: Ferskvann)


Glatt eller matt struktur i taksteinen

Har du løvtrær nær huset skaper dette grobunn for mose. Det er da smart å velge en takstein med glatt overflate, slik at steinen holder seg lettere ren. Takstein med struktur holder snøen mer stabilt på taket, og kan i mange tilfeller gjøre at man unngår behov for snøfangere. Med en glatt overflate, kan snøen lett skli av lagvis. Dette kan imidlertid sikres med snøfangere.

Illustrasjon av takstein med struktur


Et tak med glatt takstein holder seg lettere fri for grønske og groing, men holder ikke like bra på snøen. (Illustr.: Ferskvann)

Kom og se vår takutstilling i butikk

En ekspeditør som hjelper en kunde med å velge riktig takstein

Våre takeksperter hjelper deg. Foto: XL-BYGG

Utstilling av tak i en butikk

Opplev forskjellen på ulike farger og strukturer på takstein. Foto: XL-BYGG

Takutstilling i en butikk

Flat eller krommet, glatt eller matt takstein. Foto: XL-BYGG

Nytt tak, Klappet & Klart?

Vi hjelper deg med hele prosjektet!

To menn som holder på å legge takstein på et tak

Proffe håndverkere som utfører jobben. Foto: XL-BYGG

Et tak som er uferdig med taksteinlegging

Et tak består av mer enn bare takstein. Foto: XL-BYGG

To personer som legger takstein på et uferdig tak

Med fagfolk går jobben raskere. Foto XL-BYGG

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.