XL-BYGG logoXL-BYGG logo
moderne bad med Fibo veggplater: Lentini Grey og Dark Sootmoderne bad med Fibo veggplater: Lentini Grey og Dark Soot
moderne bad med Fibo veggplater: Lentini Grey og Dark Sootmoderne bad med Fibo veggplater: Lentini Grey og Dark Soot

Proff: Dette er baderomstrendene du bør kjenne til

Oppussing av baderom handler om både trender og tidløse løsninger. Vi ser samtidig en voksende trend innen variert farge- og materialbruk på badet.

Å pusse opp baderommet er en stor investering, og som håndverker er det viktig å ha oppdatert kunnskap om både trender og nye produkter eller løsninger, slik at du enklere kan guide sluttkunden til å velge den beste løsningen.

Å kunne veilede kunder både om aktuelle trender og bærekraftige løsninger, gjør at du fremstår som stødig og oppdatert på hva som rører seg i bransjen. Det kan også gi deg en fordel når det kommer til å se andre muligheter på utfordringer sluttkunden ikke har klart å løse selv.

Les også: Smarte profftips for mer effektiv bygging av bad

Begge bildene under viser veggplater fra Fibo. Foto: Fibo

stort baderom med Fibo veggplater: White Marble og Pale Pinkstort baderom med Fibo veggplater: White Marble og Pale Pink
stilrent baderom med Bright Marble veggplater fra Fibo stilrent baderom med Bright Marble veggplater fra Fibo

Nye baderomstrender

– I år har trenden en tydelig retning av varmere og naturlige fargetoner, forteller interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord i XL-BYGG.

Vi ser også at stadig flere leker seg med former og materialvalg. Buer er populært, og det ser stilig ut med rillede fronter på baderomsinnredningen. For en kunde som er enda mer eksperimentell og leken kan du foreslå å mikse inn art deco-inspirerte elementer, det er en trend som er spådd å øke i popularitet.

En annen måte å skape kontraster på er blandingen av matte og glossy overflater. Blanke fliser er tilbake og de gjør seg godt som kontrast til det dempede og naturlige. I tillegg til å mikse former og materialer viser trendbildet mer lek med farger.

Les også: Fire gode grunner til å velge et mer miljøvennlig bad

Tidsbesparende med baderomsplater

Men en minimalistisk stil blir veggflatene og flisene større. Her vil det både være tids- og kostnadsbesparende å bruke veggplater i stedet for fliser.

Fibo har et stort utvalg dekorer til alle baderomsstiler, som for eksempel veggplaten Bianco Marble i hvit marmordekor med en silkematt overflate. Fibo har også Nature Oak med tredekor med lange staver.

Med baderomspanel får dere en 100 prosent vanntett vegg med rask og enkel montering.

moderne bad med Fibo veggplater: Lentini Grey og Dark Sootmoderne bad med Fibo veggplater: Lentini Grey og Dark Soot

Slette vegger på badet

Det kommer stadig mer vågale farger i fargekartene, og som ellers i hjemmet har farger nå også for alvor tatt steget inn på baderommet. Vi ser at mange velger slette vegger med våtromsmaling i stedet for fliser på badet. Dette gjør det både billigere og enklere for sluttkunden å endre farge på baderomsveggene ved en senere anledning.

– Farger gir energi og gjør seg godt i alle rom. Vi har snakket om farger lenge, men det tar litt tid å ta det innover oss, forteller interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord hos XL-BYGG.

moderne bad med hvite, slette gipsvegger med våtromsmalingmoderne bad med hvite, slette gipsvegger med våtromsmaling
mannlig håndverker monterer Gyproc gipsplater til våtrom på et badmannlig håndverker monterer Gyproc gipsplater til våtrom på et bad

Slette vegger på bad eller vaskerom? Glasroc H Ocean egner seg både som underlag for fliser og som underlag for banemembraner eller malingssystemer for våtrom. Foto: Gyproc

Glasroc H Ocean er en gipsplate spesialtilpasset for våtrom, og har en overflate som gir god heft for tettesjikt. Den fungerer utmerket som underlag for fliser, PVC-banevarer og maling i boliger, hoteller og andre lokaler med lignende fuktbelastning.

Meget god fukt- og muggresistens gir en sikrere løsning enn gipsplater med kartongoverflate. Det er utarbeidet SINTEF Teknisk godkjenning TG 2477 for Glasroc H Ocean.

Logg inn i Proffnett for mer info om produktene, og for å se dine avtalepriser.

Bad med mørke fliser og tre, baderomsvifte og ventiler i matt sortBad med mørke fliser og tre, baderomsvifte og ventiler i matt sort
nærbilde av Flexit Pro7 baderomsvifte i matt sortnærbilde av Flexit Pro7 baderomsvifte i matt sort

Få et gjennomført uttrykk på baderommet med vifter i sort fra Flexit. Foto: Flexit

Trendy med tydelige kontraster

Sorte detaljer på baderommet er kommet for å bli. Matt sort har i flere år vært svært populært på både dusjgarnityr, blandebatteri, slukrist og andre detaljer som toalettrullholdere og knagger, men også sort krom ser vi nå mer av. De sorte detaljene gir en eksklusiv touch med både hotell- og spafølelse på kjøpet.

Også den populære baderomsviften Flexit Pro 7 fås i matt sort. Med integrert automatisk fuktighetssensor, bevegelsessensor, timer og termostat, er dette blant markedets beste baderomsvifter.

Pro7 er svært stillegående, energieffektiv og har høy kapasitet. Fronten er avtagbar for enkel rengjøring av vifte og kanal.

Du får naturligvis også alle øvrige ventiler og rister til badet i samme sorte finish.

Ekte byggevarehandel – for ekte fagfolk

Som PROFF hos XL-BYGG, er du vår prioriterte kunde. Du får tilgang til PROFFNETT, som skal være markedets beste digitale verktøy for proffen.

Dette er en døgnåpen netthandel og prosjektverktøy som gir deg full tilgang til dine avtalepriser og aktive prosjekter uansett hvor du befinner deg. Spør etter tilgang i ditt lokale XL-BYGG varehus, eller register deg her.

Eksisterende PROFF-kunder kan logge inn her.

Vi bistår også våre PROFF-kunder med tekniske tjenester, kurs- og kompetanseheving, verktøy og festemidler og produkter til byggeplassen.

Som PROFF hos oss får du en samarbeidspartner som er konkurransedyktige på pris, og helt rå på oppfølging.

Hver måned sendes også nyhetsbrevet Proffen ut med eksklusive PROFF-rabatter, nyheter og tips fra våre fagfolk og leverandører, meld deg på her. Vi i XL-BYGG lover ikke mer enn vi kan holde – og vi holder det vi lover.

Det får vi til!