XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Håndverkere med hjelm og synlig arbeidsklær med refleks.Håndverkere med hjelm og synlig arbeidsklær med refleks.
Håndverkere med hjelm og synlig arbeidsklær med refleks.Håndverkere med hjelm og synlig arbeidsklær med refleks.

Smarte arbeidsklær og verktøyholdere for bedre HMS på byggeplassen

Gode og komfortable arbeidsklær og riktig utstyr som passer til arbeidsoppgavene, er viktig når vi snakker om HMS. Som kollega kan det å blande seg inn i hva andre har på seg redde liv.

Når du arbeider ute på høsten og vinteren er det viktig at du synes. Å bli sett og oppdaget kan redde liv dersom uhellet først er ute. Snickers Workwear har arbeidsklær slik at du også synes i dårlige lysforhold.

Husk at XL-BYGG også kan trykke bedriftens logo på arbeidsklær dere bestiller gjennom oss.

Arbeidsbukse med verktøyholdere på med verktøy i.

Bilde: Med verktøyholdere og verktøybelter har du det du trenger i umiddelbar nærhet. Foto: Hultafors

Smarte verktøyholdere

Arbeidsklær skal være funksjonelle med nok lommer og hemper til for eksempel småverktøy. Riktig passform er også viktig for sikkerheten.

Er plaggene for store og vide kan de hekte seg fast, for eksempel ved fall. Verktøybelter og verktøyholdere gjør også at du har det du trenger for hånden, og er sikrere enn at verktøyene ligger på kanten av en høyde.

I tillegg til arbeidsklær og verktøybelter, har XL-BYGG lagerført ulike produkter for å sikre utstyret du jobber med, som for eksempel festeringer, klips og liner, eller verktøy med egne festepunkter.

Les mer om verktøysikring her.

Nærbilde av vernesko i regnvær.

Bilde: Gode sko forhindrer skader og beskytter føttene. Foto: Solid Gear

Gode vernesko

Det regnes kanskje ikke som en stor støt- eller treffskade, men det kan være vondt nok å miste tunge verktøy på foten. Med gode vernesko beskytter du føtter og tær mot ytre støt og unødvendige skader som enkelt kunne vært unngått.

Ergonomisk tilpassede vernesko er også viktig for å forhindre skader og langtidsproblemer i ben og rygg.

Håndverker med hansker på for godt drep og beskyttelse.

Bilde: Hansker beskytter hendene og gir godt grep. Foto: Hultafors

Godt grep med hansker

På en byggeplass kan det også være vanlig å være i kontakt med skadelige stoffer, og dersom du ikke kan unngå dette er det viktig å bruke tilstrekkelig med verneutstyr. Hos XL-BYGG får du både hansker, masker og vernedrakter som beskytter.

I tillegg til at hansker beskytter dersom du er i kontakt med skadelige stoffer, sikrer også hansker mot støt og gir et godt grep når du arbeider. Jobber du ute, vil et par gode og varme hansker gjøre at du unngår stive fingre og bevarer det gode grepet. Også når du arbeider inne i varmen kan hansker gi deg et bedre grep enn om du arbeider uten.

Hos XL-BYGG finner du et stort utvalg arbeidsklær og verneutstyr fra kjente kvalitetsleverandører tilpasset alle årstider. Kom innom byggevarehuset, så hjelper vi deg med det du trenger av utstyr.

Ekte byggevarehandel – for ekte fagfolk

Som PROFF hos XL-BYGG, er du vår prioriterte kunde. Du får tilgang til PROFFNETT, som skal være markedets beste digitale verktøy for proffen.

Dette er en døgnåpen netthandel og prosjektverktøy som gir deg full tilgang til dine avtalepriser og aktive prosjekter uansett hvor du befinner deg. Spør etter tilgang i ditt lokale XL-BYGG varehus, eller register deg her.

Eksisterende PROFF-kunder kan logge inn her.

Vi bistår også våre PROFF-kunder med tekniske tjenester, kurs- og kompetanseheving, verktøy og festemidler og produkter til byggeplassen.

Som PROFF hos oss får du en samarbeidspartner som er konkurransedyktige på pris, og helt rå på oppfølging.

Hver måned sendes også nyhetsbrevet Proffen ut med eksklusive PROFF-rabatter, nyheter og tips fra våre fagfolk og leverandører, meld deg på her. Vi i XL-BYGG lover ikke mer enn vi kan holde – og vi holder det vi lover.

Det får vi til!