XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Steinmur i hage med en fotball som ligger på gressplenen.Steinmur i hage med en fotball som ligger på gressplenen.
Steinmur i hage med en fotball som ligger på gressplenen.Steinmur i hage med en fotball som ligger på gressplenen.

Steinmur i hagen? Få inspirasjon her

Går du med tanker om å dele av tomten, lage en avskjerming mot naboen eller skille opp hagen i ulike platåer? Du har mange muligheter med steinmur i hagen.

En mur er med på å forbedre utearealet, og kan for eksempel brukes for å tydelig dele inn uterommet i soner.

Du kan bygge støttemur som brukes i forbindelse med ulike nivåer på tomten, eller for å skjerme for innsyn.

Mindre hagemurer er svært dekorative og kan brukes til for eksempel oppbygging av blomsterbed, sittebenk og mye mer ved å kombinere ulike murprodukter.

Les også: Slik legger du belegningsstein

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Steinmur i hage bygget med kantstein og støttemur.

Bilde: Ved å kombinere ulike elementer som kantstein og støttemur kan du skape din helt egen stil. Naturstein som et kontrastelement gir et spennende uttrykk. Foto: Asak Miljøstein AS

Flott hage med steinmur

En mur kan være med på å sette stiluttrykket i hagen. Samtidig som stein er et holdbart materiale, ser det også eksklusivt ut når det er gjort riktig.

En steinmur i lyse eller gylne farger i kombinasjon med dekorstein, kantstein og skulpturelle grønne vekster gir assosiasjoner til luksuriøse eiendommer og femstjerners-hoteller. I tillegg er steinmur praktisk og brukes blant annet til å holde masser på plass.

Les også: Mange muligheter med steinheller i hagen

Stablesteinsmur

Multiblokk belegningsstein i oppkjørsel foran hvit garasje.

Bilde: En stablesteinsmur gir en naturlig og tydelig avgrensning mot nabotomten. Her i kombinasjon med belegningsstein fra Multiblokk. Foto: Multiblokk

En stablesteinsmur ser flott ut og passer godt til både buet og rett mur, og er et godt valg til litt høyere murer. Støttemur i naturstein kan bygges uten bruk av mørtel, da tørrstables blokkene. Naturstein egner seg godt til bruk i både skråninger og selve hagen, og er også fint mot gaten.

Les også: Inspirasjon til belegningsstein på gårdsplass

Det går også an å velge en støttemur av betong som har et utseende tilnærmet lik naturstein, der ulike byggesteiner skaper et inntrykk av en tilfeldig naturlig steinmur.

Mindre steinmur

I tillegg til det praktiske en mur gjør, som å støtte opp masser, er steinmur også et dekorativt element.

Bruk steinmur for å lage blomsterbed, levegger og sittebenker, eller bruk murblokken til å lage trapper og dekorative kantavslutninger.

Mindre steinmurer kan også brukes til soneinndeling, med en ledende gangsti kan du for eksempel skjule en grønn oase bak muren.

Bilder under: Her ser du eksempler på ulike hageløsninger med mur og belegningsstein. Foto: Asak Miljøstein AS/Aas Betong/Asak Miljøstein AS

Blomsterbed av steinmur med runde former med roser.Blomsterbed av steinmur med runde former med roser.
Hage med fiskedam og bro laget av steinmur.Hage med fiskedam og bro laget av steinmur.
Hage med flere nivåer med hageheller og hagemur.Hage med flere nivåer med hageheller og hagemur.

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!