XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg varehus

Velg ditt varehus

For å se sortiment og informasjon om ditt foretrukne XL-BYGG varehus

Mange muligheter med steinheller i hagen

Steinheller har blitt et populært valg som hagestein. Bruk gjerne heller i kombinasjon med pyntestein og kantstein i hagen.

Steinheller er et allsidig produkt og kan benyttes til alt fra sitteplassen i hagen til gangstier kombinert med naturstein eller pyntestein.

Valgmulighetene er mange og kombinasjoner av overflater, farger og formater kan gi uterommet ditt en helt egen personlighet.

Les også: Få inspirasjon til steinmur i hagen

Ved å velge hagestein i varmere jordfarger enn de mer tradisjonelle gråtonene, får også uteplassen et mer eksklusivt utseende.

Det samme inntrykket skapes ved å velge helt lyse eller hvite steinheller.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

nærbilde av hvite, store steinheller på terrassenærbilde av hvite, store steinheller på terrasse
store steinheller fra Asak i varme farger. Hvit pute og epler ligger på hellene.store steinheller fra Asak i varme farger. Hvit pute og epler ligger på hellene.
Gangsti med store steinheller, pyntestein og kantstein fra AsakGangsti med store steinheller, pyntestein og kantstein fra Asak

Alle foto over: Asak

Store steinheller

En tydelig trend vi har sett mer av de siste årene, er etterspørselen etter store steinheller i formatene 50x50, 60x40 og 60x60.

XL-BYGG har et stort utvalg betongheller og steinheller fra norske kvalitetsleverandører, blant annet Asak miljøstein og Aaltvedt.

Bedkant av stein

Har du først lagt heller og kantstein, kreves det lite av deg. Du kommer langt med å spyle en gang iblant. Belegningsstein og heller gir et tidløst og eksklusivt uttrykk, samtidig er det slitesterkt og kan brukes på mange måter.

Det passer ikke bare til parkeringsplassen eller innkjørselen, men egner seg like godt som hagestein. Bruk store heller på terrassen, lag bedkant av kantstein eller støttemur, og bruk en kombinasjon av steinheller og mur til steintrappen.

Du kan også bruke steinheller til å forbinde ulike soner i hagen med en koselig sti, eller kanskje du vil ha en uteplass der du kan mure den utepeisen du drømmer om?

Les også: Belegningsstein i mønster? Få inspirasjon her

Bilde: Stein med et rustikk uttrykk passer som kantstein så vel som til å lage for eksempel små murer, trapper, blomsterbed eller utepeis. Velg mellom flere farger. (Foto: Asak)

koselig uteplass med steinheller, sofa og utepeis bygget med Herregård mur fra Asakkoselig uteplass med steinheller, sofa og utepeis bygget med Herregård mur fra Asak

Legge steinheller

Å legge steinheller krever samme type forarbeid som all annen belegningstein, men når grunnarbeidet først er gjort, går selve leggingen ofte raskt.

Les også: Slik legger du belegningsstein

Siden store stein- og betongheller er tunge, er det imidlertid viktig å få lagt hellen riktig på plass ved første forsøk, så ikke settelaget blir ujevnt.

Bruk gjerne en rettholt som hjelp for å få lagt den første rekken forsiktig ned, deretter vipper du resten av hellene forsiktig ned mens du presser kanten mot hellen som allerede ligger på plass.

Bilde: Heller finnes i ulike formater, slik at du enkelt kan lage ulike mønstre. (Foto: Multiblokk)

Kantstein i hage

Med kantstein kan du ramme inn gårdsplassen eller lage en flott avgrensning mot belegningsstein eller plen og terrasse i hagen. Du kan også lage bedkant med den.

Kantstein er ikke bare dekorativt, men også praktisk ved at den sikrer kanter mot utglidninger. Du får kantstein i flere farger, størrelser og steintyper som glir fint inn i miljøet.

Bilde: Med kantstein kan du ramme inn alt fra gårdsplass og terrasse, til plen og bed. (Foto: Asak og Aaltvedt)

bedkant laget med kantstein mellom plen og gårdsplassbedkant laget med kantstein mellom plen og gårdsplass
Uterom med steinheller, pyntestein og kantstein fra AaltvedtUterom med steinheller, pyntestein og kantstein fra Aaltvedt

Kombiner stein med andre materialer

Det lyse og lette uttrykket som forbindes med den skandinaviske interiørstilen står sterkt i trendbildet også utendørs. Lyse farger, enkle linjer, naturlige materialer og fokus på funksjonalitet er noe mange ønsker seg.

Hos XL-BYGG finner du stein og heller som passer perfekt til alt fra moderne arkitektur og minimalistiske hager, til deg som ønsker en tradisjonell stil. Kombiner stein og tre når du planlegger uterommet, så får du en spennende hage med ulike soner.

Snakk med en av våre hyggelige eksperter i byggevarehuset om ditt neste uteprosjekt, vi hjelper deg gjerne!

Bilde: Store steinheller passer godt på en markterrasse. Her kombinert med MODUL mur fra Asak, som gjør det mulig å bygge komplette uterom med utekjøkken, bord og benker. (Foto: Asak)