XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Hage med flere nivåer med hageheller og hagemur.Hage med flere nivåer med hageheller og hagemur.
Hage med flere nivåer med hageheller og hagemur.Hage med flere nivåer med hageheller og hagemur.

Mange muligheter med steinheller i hagen

Steinheller har blitt et populært valg som hagestein. Bruk gjerne heller i kombinasjon med pyntestein og kantstein i hagen.

Steinheller er et allsidig produkt og kan benyttes til alt fra sitteplassen i hagen til gangstier kombinert med naturstein eller pyntestein.

Valgmulighetene er mange og kombinasjoner av overflater, farger og formater kan gi uterommet ditt en helt egen personlighet.

Les også: Få inspirasjon til steinmur i hagen

Ved å velge hageheller i varmere jordfarger enn de mer tradisjonelle gråtonene, får også uteplassen et mer eksklusivt utseende.

Det samme inntrykket skapes ved å velge helt lyse eller hvite steinheller.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Moderne terrasse med hvite, store steinheller i hagen fra Asak Miljøstein.Moderne terrasse med hvite, store steinheller i hagen fra Asak Miljøstein.
Nærbilde av store steinheller i hagen fra Asak Miljøstein i varme farger. Hvit pute og epler ligger på hellene.Nærbilde av store steinheller i hagen fra Asak Miljøstein i varme farger. Hvit pute og epler ligger på hellene.
Gangsti med store steinheller, pyntestein og kantstein fra Asak Miljøstein.Gangsti med store steinheller, pyntestein og kantstein fra Asak Miljøstein.

Alle bilder over: Asak Miljøstein AS

Store steinheller

En tydelig trend vi har sett mer av de siste årene, er etterspørselen etter store steinheller i formatene 50x50, 60x40 og 60x60.

XL-BYGG har et stort utvalg betongheller og steinheller fra norske kvalitetsleverandører, blant annet Asak Miljøstein og Aaltvedt.

Bedkant av stein

Har du først lagt heller og kantstein, kreves det lite av deg. Du kommer langt med å spyle en gang iblant. Belegningsstein og hageheller gir et tidløst og eksklusivt uttrykk, samtidig er det slitesterkt og kan brukes på mange måter.

Det passer ikke bare til parkeringsplassen eller innkjørselen, men egner seg like godt som hagestein. Bruk store heller på terrassen, lag bedkant av kantstein eller støttemur, og bruk en kombinasjon av steinheller og mur til steintrappen.

Du kan også bruke steinheller til å forbinde ulike soner i hagen med en koselig sti, eller kanskje du vil ha en uteplass der du kan mure den utepeisen du drømmer om?

Les også: Belegningsstein i mønster? Få inspirasjon her

Koselig uteplass med steinheller, sofa og utepeis bygget med Herregård mur fra Asak Miljøstein.Koselig uteplass med steinheller, sofa og utepeis bygget med Herregård mur fra Asak Miljøstein.

Bilde: Stein med et rustikk uttrykk passer som kantstein så vel som til å lage for eksempel små murer, trapper, blomsterbed eller utepeis. Velg mellom flere farger. Foto: Asak Miljøstein AS

Legge steinheller

Å legge steinheller krever samme type forarbeid som all annen belegningstein, men når grunnarbeidet først er gjort, går selve leggingen ofte raskt.

Les også: Slik legger du belegningsstein

Siden store stein- og betongheller er tunge, er det imidlertid viktig å få lagt hellen riktig på plass ved første forsøk, så ikke settelaget blir ujevnt.

Bruk gjerne en rettholt som hjelp for å få lagt den første rekken forsiktig ned, deretter vipper du resten av hellene forsiktig ned mens du presser kanten mot hellen som allerede ligger på plass.

Hageheller på stor uteplass med hagemur som danner blomsterbed.

Bilde: Hageheller finnes i ulike formater, slik at du enkelt kan lage ulike mønstre. Foto: Multiblokk

Kantstein i hage

Med kantstein kan du ramme inn gårdsplassen eller lage en flott avgrensning mot belegningsstein eller plen og terrasse i hagen. Du kan også lage bedkant med den.

Kantstein er ikke bare dekorativt, men også praktisk ved at den sikrer kanter mot utglidninger. Du får kantstein i flere farger, størrelser og steintyper som glir fint inn i miljøet.

Bedkant laget med kantstein mellom plen og gårdsplass.Bedkant laget med kantstein mellom plen og gårdsplass.
Uterom med steinheller, pyntestein og kantstein fra Aaltvedt Betong.Uterom med steinheller, pyntestein og kantstein fra Aaltvedt Betong.

Bilder over: Med kantstein kan du ramme inn alt fra gårdsplass og terrasse, til plen og bed. Foto: Asak Miljøstein AS & Aaltvedt

Kombiner stein med andre materialer

Det lyse og lette uttrykket som forbindes med den skandinaviske interiørstilen står sterkt i trendbildet også utendørs. Lyse farger, enkle linjer, naturlige materialer og fokus på funksjonalitet er noe mange ønsker seg.

Hos XL-BYGG finner du stein og hageheller som passer perfekt til alt fra moderne arkitektur og minimalistiske hager, til deg som ønsker en tradisjonell stil. Kombiner stein og tre når du planlegger uterommet, så får du en spennende hage med ulike soner.

Snakk med en av våre hyggelige eksperter i byggevarehuset om ditt neste uteprosjekt, vi hjelper deg gjerne.

Store hageheller og utekjøkken med mur.

Bilde: Store steinheller passer godt på en markterrasse. Her kombinert med MODUL mur fra Asak, som gjør det mulig å bygge komplette uterom med utekjøkken, bord og benker. Foto: Asak Miljøstein AS

Store steiner til hagen

Store steiner til hagen som er lagt som dekorelement ved en dam med bro over.

Bilde: Store steiner gjør seg godt som dekorelement i hagen. Foto: Aas Betong

Store steiner til hagen er populært som dekorelement. Du kan for eksempel bruke store steiner som enkeltelementer i bed, for å ramme inn vannspeil eller en dam, eller som dekor langs en husvegg.

Du kan bruke elvestein eller dekorstein for å fullføre uttrykket du ønsker i hagen.

Les også: Dekorstein til hagen

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!