Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

Slik velger du riktig terrassegulv

Når du skal legge nytt terrassegulv, finnes et rikt utvalg av terrassebordtyper å velge mellom. Det viktigste å ta stilling til før du bestemmer deg, er hvor mye tid og penger du vil bruke på vedlikehold de kommende årene.

Hvilken type terrassebord skal jeg velge?

Utvalget av terrassebord har blitt enormt. Tommelfingerregelen er at jo billigere terrasse, jo større utgifter og mer tid må du bruke på vedlikehold i årene som kommer. Velg mellom alt fra tradisjonell CU-impregnert til royalimpregnert, termofuru, kompositt eller Kebony.

Royalimpregnerte terrassebord

Ved å velge royalimpregnerte terrassebord får du en ferdig behandlet terrasse, klar til bruk! Oljebehandlingen i bordene gjør at du kan vente flere år før plattingen bør behandles på nytt. Det dobbeltbehandlede trevirket er med på å forsegle treet, som bidrar til at det puster saktere. Dermed sprekker treet mindre, er mer formstabilt, og holder råte borte. Impregneringen har lang holdbarhetstid, først og fremst fordi den er spesielt utviklet for norske værforhold. Det eneste du trenger å gjøre etter montering er å påføre olje på kappflatene.

Artikkelbilde_Lektegulv Talgo_700x500.jpg
Royalimpregnerte terrassebord, her vist som lektegulv fra Talgø, er klare til bruk etter montering. (Foto: Talgø)

Varmebehandlede terrassebord

Varmebehandlet tremateriale, også kalt termotre, er et godt alternativ til tropiske tresorter og impregnert trevirke. Et terrassegulv i varmebehandlet tre er miljøvennlig produsert og trenger ingen behandling etter montering. Spyling med vann, eventuelt vasking med grønnsåpe, er tilstrekkelig renhold av overflaten. Med tiden vil terrassen få en grå patina som resultat av vær- og vindpåvirkning.

Artikkelbilde_varmebehandlet_Moelven.jpg
Med varmebehandlede terrassebord, trengs ingen behandling etter montering. Ønsker du en jevn gråfarge på bordene, kan du benytte en pigmentert olje. (Foto: Moelven)

Kompositt terrassebord

Kompositt terrassebord er massive og vedlikeholdsfrie. Terrassebordene består av en blanding trefiber og høyverdig, PVC-fri polymer. Sluttresultatet er kvalitetsgulv med hard, ripemotstandig overflate. Etterbehandling med beis eller olje er ikke nødvendig, og du kan bekymringsløst vandre rundt uten å få fliser i små eller store føtter. Det gis inntil 25 års garanti mot flekker, misfarging og bleking. Med kompositt trenger du ikke tenke på vedlikehold!

Artikkelbilde_kompositt_fritzoeengros.jpg
Kompositt terrassebord består av en blanding trefiber og PVC-fri polymer. Dette gjør at du ikke trenger å tenke på vedlikehold gjennom terrassens levetid. (Foto: Fritzøe Engros)

Kebony terrassebord

Terrassebord i Kebony har gjennomgått en miljøvennlig behandlingsprosess hvor treet gis forbedrede egenskaper ved bruk av en bio-basert væske. Med utgangspunkt i bærekraftig nordisk tre, får man egenskaper som tilsvarer eksklusive tropiske tresorter. Etter montering trengs ingen behandling eller vedlikehold de kommende årene. Terrassebordene vil med årene utvikle en naturlig, sølvgrå patina etter eksponering for sol og regn. Kebony er vedlikeholdsfritt, og har lang levetid med en garanti på 30 år.

Artikkelbilde_Kebony.jpg
Terrassebord i Kebony er hardføre materialer på linje med tropiske tresorter. (Foto: Kebony)

Trykkimpregnerte (CU-impregnerte terrassebord)

Hvis din beslutning kun er basert på kostnaden ved selve leggingen, er CU-impregnert (trykkimpregnert) trelast det rette valget. Dette er imidlertid materialtypen hvor du må påregne de hyppigste vedlikeholdsintervallene med beising eller oljing, og hvor materialenes utseende forringes raskere enn om du velger de andre alternativene. Dersom du velger CU-impregnerte terrassebord, må du være oppmerksom på at de selges i flere klassesorteringer, hvor klasse 1 er den beste.

Artikkelbilde_CUimp_Moelven.jpg
Beslutter du deg for å benytte CU-impregnerte terrassematerialer, må du påregne mer vedlikehold enn ved de andre materialvalgene som er nevnt over. (Foto: Moelven)

Nytt terrassegulv, Klappet & Klart?

Vi hjelper deg med hele prosjektet!

Galleri_kogk_1_1050x650.jpg
Proffe håndverkere som utfører jobben. Foto. XL-BYGG
Galleri_kogk_2_1050x650.jpg
Byggevarer kun fra ledende leverandører. Foto: XL-BYGG
Galleri_kogk_uterommet_2_1050x650.jpg
Fagfolk gjør jobben raskere. Foto: XL-BYGG
Galleri_kogk_4_1050x650.jpg
Bruk av fagfolk lønner seg. Foto: XL-BYGG

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.