Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Slik velger du riktig terrassegulv

Det viktigste å ta stilling til før du bestemmer deg for nytt terrassegulv, er hvor mye tid og penger du vil bruke på vedlikehold de kommende årene.

Hvilken type terrassebord skal jeg velge?

Utvalget av terrassebord har blitt enormt. Tommelfingerregelen er at jo billigere terrassebord du kjøper, desto mer tid og utgifter må du bruke på vedlikehold i årene som kommer.

– 28x120 CU-impregnerte terrassebord er de det selges mest av, opplyser Jan-Eddy Narozny hos XL-BYGG Ski.

Velg mellom alt fra tradisjonell trykkimpregnert til royalimpregnert, varmebehandlede, kompositt eller Kebony.

Hvilken vei skal terrassebordene ligge?

Når du bygger terrasse er det viktig at terrassebordene blir lagt riktig vei. Legger du de feil vei kan bordene samle vann i stedet for å lede det av. Skal du bygge terrassen din selv er det en enkel hovedregel for å se hvilken vei terrassebordene skal ligge på.

– Før snakket man om surt fjes og smilefjes ettersom årringene i treet ga en indikasjon på hvilken vei treet ville bue, treverk buer motsatt vei av smilet. I dag er det slik at treet blir påvirket av forurensning, samtidig er terrassebordene påvirket av om det er første gangs- eller annen gangs sortering, forteller Jan-Eddy.

Det du derimot vil se det på er strekkoden og trykkmerket.

– Disse merkene skal ikke synes, så de er baksiden av terrassebordet.

Trykkimpregnerte (CU-impregnerte terrassebord)

Terrassebord inntil en stein

Bilde: CU-impregnerte terrassebord fra Moelven. Foto: Moelven

CU-impregnerte (trykkimpregnert) terrassebord er det rimeligste alternativet når du skal lage terrasse. Dette er imidlertid også materialtypen der du må påregne de hyppigste vedlikeholdsintervallene med beising eller oljing.

Materialets utseende forringes raskere enn andre alternativer, trykkimpregnerte terrassebord blir også fortere grå som følge av væreksponering. Vær oppmerksom på at CU-impregnerte terrassebord selges i flere klassesorteringer, hvor klasse 1 er den beste.

Royalimpregnerte terrassebord

Brunt terrassebord med plante i front

Bilde: MøreRoyal terrassebord DUO. Foto: Talgø MøreRoyal

Velger du royalimpregnerte terrassebord får du en ferdig behandlet terrasse, klar til bruk. Det dobbeltbehandlede trevirket er med på å forsegle treet, som bidrar til at det puster saktere. Impregneringen har lang holdbarhetstid, fordi den er spesielt utviklet for norske værforhold. Dette gjør royalimpregnerte terrassegulv svær vedlikeholdsvennlige.

– Det eneste du trenger å gjøre, er å olje alle kappflater før montering, sier Jan-Eddy.

Royalimpregnerte terrassebord kommer også i flere farger, som brun, grå og natur.

Varmebehandlede terrassebord

terrassebord med sittegruppe i bakgrunnen

Bilde: Terrasse i vedlikeholdsfri termofuru. Foto: Moelven

Varmebehandlet tremateriale, også kalt termotre, er et godt alternativ til tropiske tresorter og impregnert trevirke. Et terrassegulv i varmebehandlet tre er miljøvennlig produsert og trenger ingen behandling etter montering. Spyling med vann, eventuelt vasking med grønnsåpe, er tilstrekkelig renhold av overflaten. Med tiden vil terrassen få en grå patina som resultat av vær- og vindpåvirkning.

Kompositt terrassebord

Terrassebord med to solsenger og en dam i bakgrunnen

Bilde: Terrassebord i kompositt. Foto: Fritzøe Engros

Kompositt er massive og vedlikeholdsfrie terrassebord. Terrassebordene består av en blanding trefiber og høyverdig, PVC-fri polymer. Sluttresultatet er et kvalitetsgulv med hard, ripemotstandig overflate uten flis og oppsprekking. Etterbehandling med beis eller olje er ikke nødvendig, og du kan vandre rundt uten å få flis i foten.

Terrassebordene i kompositt fra Fritzøe Engros har 25 års garanti mot flekker, misfarging og bleking.

Kebony terrassebord

terrassebord med en solseng i bakgrunnen

Bilde: Kebony er et bærekraftig og holdbart valg til terrassen. Foto: Kebony

Terrassebord i Kebony er et eksklusivt trevirke som er både vedlikeholdsfritt, bærekraftig og holdbart. Terrassebordene har gjennomgått en miljøvennlig behandlingsprosess hvor impregneringen skjer med en naturlig væske utvunnet av bio-avfall fra produksjon av sukker og mais. Deretter blir treverket varmebehandlet og du får et stabilt, hardt og slitesterkt tremateriale. Etter montering trengs ingen behandling eller vedlikehold.

Med utgangspunkt i bærekraftig nordisk tre, får man egenskaper som tilsvarer eksklusive tropiske sorter. Kebony har en dyp brun farge som med årene utvikler en naturlig, sølvgrå patina. Kebony har en garanti på 30 år.

Lektegulv

Bilde: Talgø er foreløpig eneste norske produsent som tilbyr lektegulv i Concise-serien. Foto: Talgø MøreRoyal

Lektegulv gir et strammere, renere og mer moderne uttrykk enn de mer tradisjonelle terrassegulvene. Overflaten har en såkalt “saw cut finish” som gir en komfortabel struktur, en type pusset overflate som ikke er ulik en børstet overflate. Gulvet har god fargeheft og mindre fiberreisning i materialene. Med lektegulv får du en jevn og fin overflate.

Mer om terrasse og uteområdet

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.