XL-BYGG logoXL-BYGG logo
MøreRoyal terrassebord på terrasse ved en dam.MøreRoyal terrassebord på terrasse ved en dam.
MøreRoyal terrassebord på terrasse ved en dam.MøreRoyal terrassebord på terrasse ved en dam.

MøreRoyal royalimpregnerte terrassebord

Hvilket terrassegulv skal du velge? Designer Halvor Bakke har kikket på de ulike profilene og fargene i MøreRoyal-sortimentet og gir sine anbefalinger her.

– Det finnes trender over alt, også når det kommer til terrassegulv. Følger du med, kan du gjøre noe som er litt mer gjennomtenkt og mye finere enn å kjøpe det billigste som ligger fremst på lageret hos byggevarebutikken, sier designer Halvor Bakke.

Ta utgangspunkt i den hytta eller det huset du har, og gjør dine valg slik at alt passer sammen. Har du en klassisk bolig eller en moderne bolig, ligger den på fjellet eller ved sjøen, hvilken farge har boligen, hvilken type kledning er det på huset, hvilken møblering skal du ha på uteplassen din? Alt dette og mer til er naturlig å ha i bunn for hvilke valg du gjør av farge, profil og dimensjon.

Les også: Slik velger du riktig terrassegulv

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Fordeler med MøreRoyal terrassebord

Royalimpregnerte terrassebord på terrasse med utepeis.

Bilde: Halvor Bakke har valgt royalimpregnert terrassegulv i grå på hytta. Foto: Talgø MøreRoyal/Ragnar Hartvig

Med royalimpregnerte terrassebord får du en ferdig behandlet terrasse, klar til bruk. Siden terrassebordene er både trykkimpregnert og behandlet med olje, kan du vente flere år før plattingen må behandles på nytt. Dobbeltbehandlingen av trevirket sørger for en unik beskyttelse, det eneste du må huske er å forsegle kappflatene under montering.

Royalbehandlingen sørger også for at trevirket er mer formstabilt, og du vil oppleve langt mindre vridning, krymping, svelling og sprekking. I tillegg får terrassen ekstra lang holdbarhetstid, og materialene er dermed perfekte for norske værforhold.

Vedlikehold av royalimpregnerte terrassebord

En terrasse vil alltid utsettes fra ytre påvirkninger som lys, varme, kulde, regn, fukt og ulike typer mikroorganismer. Det årlige vedlikeholdet i form av grundig rengjøring er derfor avgjørende for å beholde et vakkert utseende lengst mulig. Ved vask av royalimpregnerte materialer skal det ikke benyttes fettløselige vaskemidler, da oljen i materialene vil løses opp.

En terrasse i royalimpregnert tre kan fint stå i 6-7 år uten noen form for etterbehandling. I disse årene blir det en kosmetisk vurdering om man ønsker å etterbehandle. Selv om pigmentene i materialene blekner over tid, er det fremdeles innkokt olje i materialene, og man skiller derfor mellom nødvendig vedlikehold og kosmetisk vedlikehold. For terrasser i fargen natur ønsker man den værgrå patinaen som oppstår over tid, og det vil være langt mindre behov for kosmetisk vedlikehold på en terrasse i denne fargen.

Les også: Skal du beise terrasse? Se enkel steg for steg-guide her

Naturlig gråning er trenden

Royalimpregnerte terrassebord som har grånet naturlig.

Bilde: Royalimpregnerte materialer i fargen natur før og etter gråning. Illustr.: Cadesign

Trenden nå går i retning av det ekte og naturlige, også når det gjelder hvilke farger vi velger. MøreRoyal® i fargen natur gråner over tid, og vil få en værgrå og fantastisk vakker patina etter hvert som den værpåvirkes.

Les også: Tips til deg som skal bygge terrasse

Klassisk stil

Royalimpregnerte terrassebord i brun på hytte med tretak.

Bilde: Her ser du MøreRoyal i brun. Foto: Talgø MøreRoyal/Einar Skoglund

Det klassiske MøreRoyal®-terrassegulvet er kanskje mest kjent for sine dekorative riller som gir et særpreg til terrassen.

– På den forrige hytta mi på Boblebu hadde jeg dette i brun farge, forteller Halvor.

Profilen har lett buede hjørner og leveres i både brun, grå og natur i to bredder, 120 og 145 millimeter. Brun og Natur leveres som vendbart, DUO, med en glatt og en rillet side. Hvilken side du legger opp blir en smakssak, og du kan også kombinere de to overflatene for å skape din egen stil.

Den grå UNO, er et ensidig rillet terrassebord. Du kan for så vidt legge den glatte siden opp også her – kvaliteten er den samme, men det kan forekomme strømerker fra produksjonsprosessen som gjør at kun rillet side er definert som overside på dette bordet. Disse merkene jevner seg ut over tid.

Les også: Dette må du tenke på før du velger rekkverk til terrasse

Et moderne uterom med royalimpregnerte terrassebord i stor hage med dam.Et moderne uterom med royalimpregnerte terrassebord i stor hage med dam.
Royalimpregnerte terrassebord i serien Concise med fargen natur.Royalimpregnerte terrassebord i serien Concise med fargen natur.

Bilder over: Terrassegulv i serien Concise med fargen natur. Med årene får overflaten en vakker, sølvgrå patina. Foto: Talgø MøreRoyal & Talgø MøreRoyal/Lediard Foto AS

Moderne, glatt og stramt

– Er du ute etter et strammere og renere uttrykk, er den nye profilen Concise perfekt for deg. Det er laget med en spesiell sawcut overflate, en «comfort-struktur» som er kjempegod å gå på og ta på, med en jevnere fargeheft og flottere finish.

Den har en liten fas i kanten på oversiden som hindrer at den fliser i hjørnene, og leveres i standard bredde på 120 millimeter. Den kommer i fargene brun, grå og natur. Velger du fargen natur vil den få en flott værgrå patina etter et år eller to med værpåvirkning og sollys.

– Dette værbitte gråtonen er virkelig en superlekker farge. Jeg kjenner at jeg angrer litt nå på at jeg ikke valgte den på hytta, siden fargen hadde passa så fint. Men jeg liker jo veldig godt den brune fargen som blir litt mattere og solbleket med tida også da, smiler Halvor.

– Den grå er også kjempefin, og den gråner enda mer når den har ligget en stund. Concise grå skal jeg legge hjemme på Trae, det tror jeg blir flott!

Lektegulv – et skritt lenger

Lektegulv på terrasse i Provence med nedsenket oliventre og planter i terrakottakrukker.

Bilde: Få et moderne uttrykk med lektegulv i ulike bredder. Concise lektegulv fås i bredde 34 og 70 millimeter. Foto: Talgø MøreRoyal/Lediard Foto AS

Ønsker du å ta det moderne designuttrykket et skritt lenger, kan du velge lektegulvet som også tilhører Concise-serien, med samme overflate og fas i kanten som Concise terrassegulv.

Concise lektegulv er to ulike lekter i samme tykkelse (34 millimeter) og to ulike bredder (45 og 70 millimeter) som man kan legge i mix eller alene og få et gulv med smale bord. Dette er et mye mer stramt og moderne gulv enn de de tradisjonelle terrassegulvene.

Les også: Se mer inspirasjon til terrassen og uterommet her

– Det er jo et helt nytt uttrykk, som vi også har brukt rundt et basseng i en episode av Eventyrlig Oppussing fra Provence. Det er ikke så ofte det kommer store nyheter på terrassebordfronten, men her har man truffet en nerve. Dette er gulvet for den som ønsker en varig terrasse med et moderne og eksklusivt designuttrykk. Vil du ha det siste nye er det altså dette du skal gå for!

Levende tre

Et tregulv i MøreRoyal® er et godt valg både for deg og miljøet, og det er lett å finne gode grunner til å plukke fra nettopp denne hylla når du skal velge dekke til uteplassen din.

Med mange fargealternativer, profiler, bredder og stilarter skulle det meste ligge til rette for at du finner et terrassegulv i MøreRoyal® som passer akkurat din stil. Du får god hjelp hos XL-BYGG.

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!