Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

Valgmuligheter med MøreRoyal® royalimpregnert terrassebord

Med vår og sommer i anmarsj - og kanskje noe ekstra fritid på hjemmebane, kikker mange seg litt ekstra rundt ved boligen, og ser at nå er tiden moden for å gi uterommet et ekstra løft! Men hvilket terrassegulv skal man velge? Designer Halvor Bakke har kikket på de ulike profilene og fargene i MøreRoyal®-sortimentet og gir sine anbefalinger her.

Fordeler med royalimpregnerte terrassebord

Med royalimpregnerte terrassebord får du en ferdig behandlet terrasse, klar til bruk! Oljebehandlingen i bordene gjør at du kan vente flere år før plattingen bør behandles på nytt. Det dobbeltbehandlede trevirket er med på å forsegle treet, som bidrar til at det puster saktere. Dermed sprekker treet mindre, er mer formstabilt, og holder råte borte. Impregneringen har lang holdbarhetstid, først og fremst fordi den er spesielt utviklet for norske værforhold. Det eneste du trenger å gjøre etter montering er å påføre olje på kappflatene.

Vedlikehold av royalimpregnerte terrassebord

En terrasse vil alltid utsettes fra ytre påvirkninger som lys, varme, kulde, regn, fukt og ulike typer mikroorganismer. Det årlige vedlikeholdet i form av grundig rengjøring er derfor avgjørende for å beholde et vakkert utseende lengst mulig. Ved vask av royalimpregnerte materialer skal det ikke benyttes fettløselige vaskemidler, da oljen i materialene vil løses opp.

En terrasse i royalimpregnert tre kan fint stå i 6-7 år uten noen form for etterbehandling. I disse årene blir det en kosmetisk vurdering om man ønsker å etterbehandle. Selv om pigmentene i materialene blekner over tid, er det fremdeles innkokt olje i materialene, og man skiller derfor mellom nødvendig vedlikehold og kosmetisk vedlikehold. For terrasser i fargen natur ønsker man den værgrå patinaen som oppstår over tid, og det vil være langt mindre behov for kosmetisk vedlikehold på en terrasse i denne fargen.

Royalimpregnerte terrassebord fås i flere farger, strukturer og dimensjoner

Galleri_DUO_brun_1050x650_3.jpg
Royalimpregnert terrassebord DUO brun med riller. Foto: Talgø MøreRoyal
Galleri_lektegulv_1050x650_2.jpg
Lektegulv Concise grå. Foto: Talgø MøreRoyal
Galleri_UNO_graa_1050x650_4.jpg
Royalimpregnert terrassebord UNO grå med riller. Foto: Talgø MøreRoyal
Galleri_UNO_graa_1050x650_5.jpg
Royalimpregnert terrassebord UNO grå med riller. Foto: Ingeborg Skrudland

Naturlig gråning er trenden

Trenden nå går i retning av det ekte og naturlige, også når det gjelder hvilke farger vi velger. MøreRoyal® i fargen natur gråner over tid, og vil få en værgrå og fantastisk vakker patina etter hvert som den værpåvirkes.

Royalimpregnert natur for og etter graning.jpg
Royalimpregnerte materialer i fargen natur før og etter gråning. (Illustr.: Ferskvann)

Velg etter stil

Ta utgangspunkt i den hytta eller det huset du har og gjør dine valg slik at alt passer sammen. Har du en klassisk bolig eller en moderne bolig, ligger den på fjellet eller ved sjøen, hvilken farge har boligen, hvilken type kledning er det på huset, hvilken møblering skal du ha på uteplassen din? Alt dette og mer til er naturlig å ha i bunn for hvilke valg du gjør av farge, profil og dimensjon.

- Det finnes trender over alt, også når det kommer til terrassegulv, så følger du litt med kan du gjøre noe som er litt mer gjennomtenkt og mye finere enn å kjøpe det billigste som ligger fremst på lageret hos byggevarebutikken, sier Halvor.

Klassisk stil

Det klassiske MøreRoyal®-terrassebordet er kanskje mest kjent for sine dekorative riller som gir et særpreg til terrassen. - Dette har jeg lagt på hytta mi på Boblebu i brun farge, siden det passer fint med stilen der, forteller Halvor. Profilen har lett buede hjørner og leveres i både brun, grå og natur i to bredder, 120 og 145 millimeter. Brun og grå vendbart, DUO, med en glatt og en rillet side. Hvilken side du legger opp blir en smakssak, og du kan også kombinere de to overflatene for å skape din egen stil. Den grå UNO, er et ensidig rillet terrassebord. Du kan for så vidt legge den glatte siden opp også her – kvaliteten er den samme, men det kan forekomme pigmentmerker fra produksjonsprosessen som gjør at kun rillet side er definert som overside på dette bordet.

Artikkelbilde_Halvor_Bakke_1_700x500.jpg
Halvor Bakke har valgt royalimpregnert terrassegulv i brunt på hytta. (Foto: Talgø MøreRoyal)

Moderne, glatt og stramt

- Er du ute etter et strammere og renere uttrykk er den nye profilen Concise perfekt for deg. Det er laget med en spesiell sawcut overflate, en «comfort-struktur» som er kjempegod å gå på og ta på, med en jevnere fargeheft og flottere finish. Den har en liten fas i kanten på oversiden som hindrer at den fliser i hjørnene, i en bredde på 120 millimeter. Den kommer i fargene brun, grå og natur. Velger du fargen natur vil den få en flott værgrå patina etter et år eller to med værpåvirkning og sollys. Dette værbitte gråtonen er virkelig en superlekker farge. Kjenner jeg angrer litt nå på at jeg ikke valgte den på hytta da fargen hadde passa så fint, men jeg liker jo veldig godt den brune fargen som blir litt mattere og solbleket med tida også da, smiler Halvor. Og den grå er også kjempefin, også den gråner enda mer når den har ligget en stund. Concise grå skal jeg legge hjemme på Trae nå i sommer, det tror jeg blir flott!

Artikkelbilde_Halvor_Bakke_4_700x500.jpg
Terrassegulv i serien Concise med fargen natur. Med å rene får overflaten en vakker, sølvgrå patina. (Foto: Talgø MøreRoyal)

Lektegulv - et skritt lenger

Ønsker du å ta det moderne designuttrykket et skritt lenger er årets nyhet det stramme lektegulvet som også tilhører Concise-serien, med samme overflate og fas i kanten som Concise terrassegulv. Concise lektegulv er to ulike lekter i samme tykkelse (34 millimeter) og to ulike bredder (45 og 70 millimeter) som man kan legge i mix eller alene og få et gulv med smale bord. Dette er et mye mer stramt og moderne gulv enn de de tradisjonelle terrassegulvene og virkelig dødskult.

- Det er jo et helt nytt uttrykk som vi også har brukt rundt et basseng i en episode av Eventyrlig Oppussing fra Provence. Det er ikke så ofte det kommer store nyheter på terrassebordfronten, men her har man truffet en nerve. Dette er gulvet for den som ønsker en varig terrasse med et moderne og eksklusivt designuttrykk. Vil du ha det siste nye er det altså dette du skal gå for i år!

Artikkelbilde_Halvor_Bakke_3_700x500.jpg
Concise lektegulv fås i bredde 34 og 70 millimeter. (Foto: Lediard Foto AS)

Levende tre

- Jeg simpelthen elsker treverk. Det er så ekte og naturlig, og de transparente fargene gir et flott overflatespill der treverket vises gjennom. Det er vakkert å se på og godt å gå på, og i tillegg er det et norskprodusert kvalitetsprodukt som ikke råtner, smiler Halvor.

Et tregulv i MøreRoyal® er et godt valg både for deg og miljøet, og det er lett å finne gode grunner til å plukke fra nettopp denne hylla når du skal velge dekke til uteplassen din.

Med mange fargealternativer, profiler, bredder og stilarter skulle det meste ligge til rette for at du finner et terrassegulv i MøreRoyal® som passer akkurat din stil. Du får god hjelp hos XL-BYGG.

Velg riktige skruer til terrassen

Ikke la deg friste til å kjøpe skruer utelukkende på bakgrunn av pris. Værforhold, beliggenhet og type terrassedekke avgjør hvilken terrassekrue du skal velge. Det er leit å oppdage rust og misfarging på en påkostet terrasse når det egentlig bare var noen kroner i forskjell på skruepakken. Et smart tips for å unngå skruer oppå terrassebordene er å benytte skjult innfesting ved å sette skruene på siden av terrassebordet i stedet for oppå.

Artikkelbilde_skjultinnfestning_essve.jpg
Ved å benytte monteringsverktøyet HDS fra leverandøren ESSVE får du en "skruefri" terrasse. (Foto: ESSVE)

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.