XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg varehus

Velg ditt varehus

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

Kompositt terrassebord

Kompositt terrassebord består av en høy andel trefiber kombinert med PVC-fri polymer. Dette gir en eksepsjonell styrke i bordene, samtidig som de fremstår mer som tre enn plast.

Det eneste vedlikeholdet du trenger å tenke på, er rengjøring med børste og vann.

Fordeler med kompositt terrassebord

Kompositt er en benevnelse for flere ulike materialer som kombineres og drar nytte av de beste egenskapene fra de ulike bestanddelene. 

Dersom du ønsker mest mulig naturlige følelse og det mest naturlige estetiske uttrykket i et terrassegulv ,bør du se etter produkter med høyest trefiberandel. Disse bordene gir de mest fordelaktige egenskapene man oppnår ved å kombinere naturlig trefiber og polymer.

Les også: Slik velger du riktig terrassegulv

Kompositt terrassegulv fra XL-BYGG sin leverandør består av 75 prosent trefiber og 25 prosent PVC-fri polymer. Bordene, som finnes i et stort utvalg varianter, har en sklisikker overflate, er særdeles motstandsdyktig mot riper og falmer ikke.

Kompositteknikken gjør at gulvene verken trenger maling eller oljing, noe som igjen reduserer vedlikeholdsbehovet betraktelig. Produksjonsmetoden gjør også at man slipper fliser og oppsprekking som ofte oppstår i tradisjonelle terrassegulv av tre.

Vedlikeholdsfritt med kompositt terrassebord

Grunnet sin hardførhet benyttes kompositt terrassebord ofte som dekke ved bassengområder og på brygger, så vel som på terrasser. Dette sier mye om hvor harde værpåkjenninger materialet kan eksponeres for uten å trenge annet vedlikehold enn børste og vann.

Bilde: Kompositt terrassebord er godt egnet når du ikke vil bruke tid på vedlikehold. (Foto: Fritzøe Engros)

Les også: Velg riktige terrasseskruer - slik gjør du det