XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg varehus

Velg ditt varehus

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

Varmebehandlede terrassebord

Et terrassegulv i varmebehandlet tre er miljøvennlig produsert og trenger ingen behandling etter montering.

Varmebehandlet tremateriale, også kalt termotre, er et godt alternativ til tropiske tresorter og impregnert trevirke.

Se også: Hele vårt utvalg av terrassegulv her

Fordeler med varmebehandlede terrassebord

Varmebehandlede terrassebord er holdbare og lekre, og fremstilles fra sertifisert, nordisk furu. Terrassebordene har gjennomgått en kjemikaliefri varme- og behandlingsprosess for å gi materialet forbedrede egenskaper. Behandlingen forbedrer treets råte- og værbestandighet, og stabiliteten i terrassebordene øker ved at man unngår kuving som ellers oppstår over tid.

Behandlingsformen gjør også at materialet er svært bestandig mot råte, ikke sprekker så lett opp, og det blir minimalt med flising. Den høye temperaturen i behandlingen fjerner også kvaen i trematerialet.

XL-BYGG fører termotre i flere utførelser: Glatt overflate uten sidespor for tradisjonell montering, rillet på den ene og glatt på den andre siden og slett overflate med spor for klipsmontering. Klips gir skjult montering uten synlige skruer.

Bilde: Varmebehandlede terrassebord får ved hjelp av vær og vind en grå patina. (Foto: Moelven)

Enkelt vedlikehold med varmebehandlede terrassebord

Etter at terrassen er montert, trengs ingen behandling. Spyling med vann, eventuelt vasking med grønnsåpe, er tilstrekkelig renhold av overflaten. Ønsker du å unngå gråning av overflaten eller vil ha en jevnere grå patina, anbefales behandling med en pigmentert olje. Dette beskytter også mot UV-stråler.

Bilde: Ved å behandle terrassebordene med en pigmentert olje oppnår du en jevn gråfarge på hele terrassen. (Foto: Moelven)

Velg riktige skruer til terrassen

Ikke la deg friste til å kjøpe skruer utelukkende på bakgrunn av pris. Værforhold, beliggenhet og type terrassedekke avgjør hvilken terrassekrue du skal velge. Det er leit å oppdage rust og misfarging på en påkostet terrasse, når det egentlig bare var noen kroner i forskjell på skruepakken. Et smart tips for å unngå skruer oppå terrassebordene, er å benytte skjult innfesting ved å sette skruene på siden av terrassebordet i stedet for oppå.

Bilde: Ved å benytte monteringsverktøyet HDS fra leverandøren ESSVE, får du en "skruefri" terrasse. (Foto: ESSVE)