Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

utetrapp i termofuru

Varmebehandlede terrassebord

Et terrassegulv i varmebehandlet tre er miljøvennlig produsert og trenger ingen behandling etter montering.

Varmebehandlet tremateriale, også kalt termotre, er et godt alternativ til tropiske tresorter og impregnert trevirke.

Se også: Hele vårt utvalg av terrassegulv her

Fordeler med varmebehandlede terrassebord

Varmebehandlede terrassebord er holdbare og lekre, og fremstilles fra sertifisert, nordisk furu. Terrassebordene har gjennomgått en kjemikaliefri varme- og behandlingsprosess for å gi materialet forbedrede egenskaper. Behandlingen forbedrer treets råte- og værbestandighet, og stabiliteten i terrassebordene øker ved at man unngår kuving som ellers oppstår over tid.

Behandlingsformen gjør også at materialet er svært bestandig mot råte, ikke sprekker så lett opp, og det blir minimalt med flising. Den høye temperaturen i behandlingen fjerner også kvaen i trematerialet.

XL-BYGG fører termotre i flere utførelser: Glatt overflate uten sidespor for tradisjonell montering, rillet på den ene og glatt på den andre siden og slett overflate med spor for klipsmontering. Klips gir skjult montering uten synlige skruer.

Artikkelbilde_varmebehandlet_Moelven.jpg

Bilde: Varmebehandlede terrassebord får ved hjelp av vær og vind en grå patina. (Foto: Moelven)

Enkelt vedlikehold med varmebehandlede terrassebord

Etter at terrassen er montert, trengs ingen behandling. Spyling med vann, eventuelt vasking med grønnsåpe, er tilstrekkelig renhold av overflaten. Ønsker du å unngå gråning av overflaten eller vil ha en jevnere grå patina, anbefales behandling med en pigmentert olje. Dette beskytter også mot UV-stråler.

Artikkelbilde_naturligpatina_termofutu_Moelven (1).jpg

Bilde: Ved å behandle terrassebordene med en pigmentert olje oppnår du en jevn gråfarge på hele terrassen. (Foto: Moelven)

Velg riktige skruer til terrassen

Ikke la deg friste til å kjøpe skruer utelukkende på bakgrunn av pris. Værforhold, beliggenhet og type terrassedekke avgjør hvilken terrassekrue du skal velge. Det er leit å oppdage rust og misfarging på en påkostet terrasse, når det egentlig bare var noen kroner i forskjell på skruepakken. Et smart tips for å unngå skruer oppå terrassebordene, er å benytte skjult innfesting ved å sette skruene på siden av terrassebordet i stedet for oppå.

Artikkelbilde_skjultinnfestning_essve.jpg

Bilde: Ved å benytte monteringsverktøyet HDS fra leverandøren ESSVE, får du en "skruefri" terrasse. (Foto: ESSVE)

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.