Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Kebony terrassebord

Kebony er et eksklusivt trevirke som er bærekraftig, holdbart og vedlikeholdsfritt. Kebonys egenskaper gjør at trevirket har har langvarig garanti mot råte, og passer perfekt som terrassegulv.

Fordeler med Kebony terrassebord

Kebony er fullstendig fritt for kjemisk bearbeiding med giftstoffer. Impregneringen skjer med en naturlig væske utvunnet av bio-avfall fra produksjon av sukker og mais. Treverket blir varmebehandlet, hvorpå de tilsatte kjemikaliene skaper et stabilt, hardt og slitesterkt tremateriale. 

Se også: Oversikt over alle våre forskjellige terrassebord her

Kebony har en dyp brun farge som over tid glir over i en sølvgrå patina, avhengig av eksponering for vær og vind. Endringen i utseende har imidlertid ingen effekt på treets øvrige egenskaper.

Kebony-prosessen øker dimensjonsstabiliteten i treet med 50 prosent, og reduserer svelling og krymping med 40 til 60 prosent. Likevel er Kebony fremdeles et naturprodukt, så noe svelling og krymping vil oppstå på grunn av forandringer i relativ fuktighet.

Utemøblement på en terrasse

Bilde: Kebony terrassebord vil over tid få en grå patina som følge av vær og vind. (Foto: Kebony)

Vedlikehold av Kebony terrassebord

Kebony er bruksklar etter montering, og svært motstandsdyktig mot sopp, insekter og andre ødeleggende mikroorganismer. Dette gjør at smuss og nedfall ikke gror seg inn i treet så lett. Den eneste vedlikeholdet du trenge å tenke på er vasking med vann og børste.

Les også: Skal du beise, olje eller male terrassen?

Velg riktige skruer til terrassen

Ikke la deg friste til å kjøpe skruer utelukkende på bakgrunn av pris. Værforhold, beliggenhet og type terrassedekke avgjør hvilken terrassekrue du skal velge. Det er leit å oppdage rust og misfarging på en påkostet terrasse når det egentlig bare var noen kroner i forskjell på skruepakken. Et smart tips for å unngå skruer oppå terrassebordene er å benytte skjult innfesting ved å sette skruene på siden av terrassebordene i stedet for oppå.

mann som legger terrassebord

Bilde: Ved å benytte monteringsverktøyet HDS fra leverandøren ESSVE får du en "skruefri" terrasse. (Foto: ESSVE)

Mer om terrasse her

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.