XL-BYGG logoXL-BYGG logo
nærbilde av et oljet heltregulv i furu, med en saks og ruller med hyssingnærbilde av et oljet heltregulv i furu, med en saks og ruller med hyssing
nærbilde av et oljet heltregulv i furu, med en saks og ruller med hyssingnærbilde av et oljet heltregulv i furu, med en saks og ruller med hyssing

Heltregulv i ulike prisklasser: Dette er forskjellene

Lite slår heltregulv når det gjelder å skape god og rustikk stemning i et rom. Er det furugulv, grangulv eller kanskje et eksklusivt eikegulv som står på ønskelisten?

–  Det handler ofte om følelser når man velger heltregulv, forteller butikkansvarlig Øyvind Olsøy i XL-BYGG i Mjøndalen.

– Heltregulv oppleves ofte som det mest autentiske og riktige til et eldre gårdshus eller en hytte. Det er det helt naturlige valget, forklarer han.

Dette er argumenter som for mange helt oppveier det faktum at tregulv kan bli lettere slitt og at det trenger mer vedlikehold. I motsetning til laminat og parkett, oppleves heltregulv som levende og mest naturlig.

Les også: Dette er gulvtrendene vi inspireres av nå

Olsøy har selv lagt heltregulv både hjemme og på hytta, og skjønner godt hvorfor dette er et opplagt valg for mange.

– De heltregulvene vi selger mest av, er furugulv. Det brukes mye i hytter og boliger, forklarer Olsøy.

Han møter også kunder som ønsker seg heltregulv til restaurering av eldre hus og de som bare ønsker seg en god og rustikk stemning hjemme.  Heltregulv kommer stort sett i bredder fra 13 til 20 centimeter, mens enkelte mer eksklusive typer, kommer også i opp til 30 centimeter brede planker.

Heltregulv – fra billigst til dyrest:

Heltregulv på budsjett

De vanligste heltregulvene kommer i gran eller furu. Dette er de smaleste dimensjonene, fra 11 til 18 cm brede planker. Ubehandlet natursortering koster fra ca 500 kroner pr m2.

Trefjøl med kanelboller står på et heltregulv i oljet furu

Bilde: Et heltregulv i furu kan du behandle på mange måter. Dette gulvet er oljet grått. (Foto: Moelven Wood)

Ferdigbehandlet heltregulv midt på treet

Midt i prissjiktet finner du ferdig oljet og behandlet furugulv til omkring 800 kroner pr m2.

Heltregulv fra Moelven som er lysoljet

Bilde: Dette furugulvet fra Moelven Wood er behandlet med lys olje. (Foto: Moelven Wood)

Heltre eikegulv i premiumklassen

Eik, ask og bjørk er mer eksklusive tresorter. Eikegulvet Rustic Nordic er en børstet levende sortering av eikegulv med kvist, noe som reduserer prisen på gulvet med 30-40 prosent sammenlignet med de mest eksklusive heltregulvene i eik.

Dette gulvet kommer i mange fargetoner. Målene er 20x147, og gulvet koster ofte rundt 1400-1500 kroner pr m2.

To par barneføtter på heltregulv i eik fra Moelven

Bilde: Et heltregulv kjennes varmt under bare føtter. Dette er Herregårdsgulvet eik Kongle fra Moelven Wood. (Foto: Moelven Wood)

De mest eksklusive eikegulvene

Den fineste sortering av eikegulv fra Moelven i dimensjonen 20 x 147 koster omkring 2000 kroner pr m2. Denne gir et kvistfritt gulv og en rolig struktur, og er laget av det fineste råstoffet.

Eksklusivt heltregulv i serien Herregårdsgulv Arctic fra Moelven

Bilde: Et eikegulv i heltre er klassisk og varig. Dette heter Herregårdsgulv Arctic.(Foto: Moelven Wood)

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!