Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Slik unngår du reklamasjon på ytterdøren

«Billig» har sjelden vært synonymt med god kvalitet. Faktisk kan det bli mye dyrere enn nødvendig om kunden velger en ytterdør som ikke er tilpasset et norsk klima.

Svært mange boligeiere kjøper kanskje en ny ytterdør én gang i livet – det betyr at de færreste kan noe særlig om alle mulighetene som finnes og hvilke egenskaper som er viktige å legge vekt på.

– Spesielt de siste årene har vi sett en del reklamasjoner på ytterdører som ikke holder mål, kanskje særlig her på Vestlandet. Det er svært viktig at man velger en dørkvalitet som er tilpasset et norsk klima, forteller Einar Kvamsdal hos XL-BYGG Åsane i Bergen.

Han mener det er et paradoks at det er ytterdøren det skal spares penger på, når det bygges ny bolig for flere millioner kroner.

Ytterdører og garasjeporter hos XL-BYGG får du fra:

 • Swedoor (Ytterdører)
 • Bygg1 (Ytterdører)
 • Gilje tre (Ytterdører)
 • Harmonie (Garasjeport/ytterdør)
 • Lista treindustri (Garasjeporter/Sidedør i garasje)
 • Pyrotec (Sikkerhetsdører i stål)

Velg kompaktlaminat

Bilde av en ytterdør i tre

Bilde: Tind ytterdører er det mest eksklusive Bygg 1 kan tilby. Denne døren har en solid konstruksjon med funksjonelle detaljer, som gjør den både praktisk, sikker og holdbar i vårt nordiske klima. Foto: Bygg 1

Med over 20 års erfaring som proffselger hos XL-BYGG, sitter han på mye kunnskap om både leverandører, produkter og kvaliteter. Han forteller at det de siste årene har vært et ekstra fokus i XL-BYGG på å velge leverandører av ytterdører som de vet holder den kvaliteten proffen forventer.

– Det tryggeste valget kunden kan ta, er å velge en ytterdør med kompaktlaminat på utsiden. Ligger boligen på Vestlandet med inngangspartiet vendt mot sørvest, er det helt nødvendig, påpeker han.

I mange tilfeller vil kundene rådføre seg med deg som er håndverker. Kan du bidra med kompetanse og innsikt som gjør valget enklere, får kunden en god opplevelse og du reduserer risikoen for reklamasjoner i ettertid.

kvinne åpner ytterdøren på et funkishus med sort ytterdør fra Gilje

Bilde: Alle av Giljes ytterdører kan leveres med utvendig kompaktlaminat. Foto: Gilje

Bilde: Er ditt hjemsted spesielt utsatt og hvor værkreftene gir seg til kjenne gjennom uvær og storm? Da er STORM døren for deg. Foto: Swedoor®

STORM er det perfekte valget for hus som utsettes for mye vær - eksempelvis ved kysten eller i fjellet. Med STORM tilbys en dør med egenskaper som ikke kan sammenlignes med andre tredører. Både dør og karm bekles med en avansert og ekstremt værbestandig kompaktlaminat (HPL) innen den males i ønsket farge.

Foruten at selve konstruksjonen er mer holdbar, står den også imot vind og vann bedre enn vanlige dører da den er utrustet med dobbeltfalset karm og ekstra tetningslister. Det medfølger også en vannavisende drypplist som festes på karmens overstykke i de tilfeller hvor det ikke er vannbord eller beskyttende takoverbygg.

Konstruksjonen har gjennomgått ekstremt tøffe tester både i naturlig miljø og i Sintefs ekstremvær-karusell. STORM bygger på vår lavenergisdør-serie ECO, hvilket innebærer at denne døren har en av markedets laveste U-verdi. STORM tilbys som tilvalg til ett antall Advance-line ytterdører i seriene Classic, Function og Characher. STORM tilbys også som sidefelt og overlys med samme gode overflate og U-verdi.

Kollasj med ytterdører

Med en STORM-dør, får du:

 • Trefiberkjerne med utvendig plate i 3mm Høytrykks-laminat HPL – (Kompaktlaminat).
 • Dobbeltfalset karm med ekstra tettelister.
 • 78mm tykkelse på dørblad.
 • Glassdørene, sidefelt og overlys med trelags-glass.
 • Tre hengsler i rustfritt stål. (Charachter dører har tre skjulte hengsler i aluminium)
 • Høy isoleringsevne som sparer energi og gir ett bedre inneklima.
 • Møter høye krav uten å gjøre avkall på design

Farget ytterdør er fortsatt populært

Moderne hus med hvitmalt lektekledning og svart ytterdør med dobbelt sidefelt i glass

Bilde: Gilje tilbyr 10 års fargegaranti også på mørke ytterdører. Foto: Gilje

For et par år siden kunne dørprodusentene melde at sterke farger ble stadig mer populært når det gjaldt ytterdører. Den trenden ser ut til å holde seg ganske godt, men fargebruken går nå litt mer i retning av dempede og nedtonede farger.

– Vi selger både oransje og gule dører, men det er nok sort vi ser mest av blant fargede ytterdører, sier Kvamsdal.

Inngangsparti på moderne funkisbolig hos @studiolindhjem

Bilde: Harmonie ytterdør i modellen Langeby hos @studiolindhjem. Foto: Harmonie

Her er det viktig å være obs på at ikke alle leverandører gir samme garanti på mørke og lyse dører. Unntakene er blant annet Gilje, som tilbyr 10 års fargegaranti mot falming på malte ytterdører, og Harmonie, som gir 10 års stabilitetsgaranti på alle standard ytterdører uansett farge. Også Swedoor har full garanti mot kuving på alle farger, også svarte, i 10 år.

Skal du bestille en dør i en NCS-kode som ikke i standardutvalget, må det beregnes 3-4 ukers lenger leveringstid.

Garasjeport i samme farge og stil

Hvit garasjeport

Bilde: XL-BYGG er forhandler av garasjeporter fra blant annet Harmonie og Lista treindustri. Her avbildet med lyslist over garasjeporten, som også er et mulig tilvalg. Foto: Harmonie

Også garasjen kan ha behov for en ytterdør eller boddør, som med fordel kan planlegges inn i samme bestilling. Garasjeporter får du også kjøpt hos XL-BYGG.

Det er vanlig å velge port og dør i samme farge, eller en farge som står i stil til huset. Det er ikke anbefalt å male porten selv, alle XL-BYGG sine leverandører kan levere ferdigmalte garasjeporter i valgfri RAL-farge.

Våre garasjeporter kommer blant annet fra Harmonie og Lista treindustri.

Ekstra sikkerhet for proffen

Bilde: XL-BYGG har også sikkerhetsdører i stål fra Pyrotec. Foto: Pyrotec

At  XL-BYGG sine ytterdører og garasjeporter kommer fra kjente kvalitetsprodusenter, gir en ekstra sikkerhet for deg som proffkunde, spesielt med tanke på at det kreves produkter som er tilpasset et til tider utfordrende norsk klima.

XL-BYGG er en av landets ledende faghandelskjeder innen byggevarer og vi strekker oss langt for å være den hyggelige eksperten. Trenger du litt sparring eller råd om ytterdører og garasjeporter, er vi aldri vonde å be.

XL-BYGG – det får vi til!

Ekte byggevarehandel – for ekte fagfolk

XL-BYGG sitt ansvar slutter ikke når vi har levert byggevarer til byggeplassen. Som PROFF hos oss får du en samarbeidspartner som er konkurransedyktige på pris, og helt rå på oppfølging. Våre hyggelige eksperter har en lidenskap for faget, kundene og miljøet, og kan tilby kompetanse og bærekraftige løsninger for den profesjonell håndverksbedriften.

Som PROFF hos XL-BYGG, er du vår prioriterte kunde. Du får tilgang til PROFFNETT, som skal være markedets beste digitale verktøy for proffen. Dette er en døgnåpen netthandel og prosjektverktøy som gir deg full tilgang til dine avtalepriser og aktive prosjekter uansett hvor du befinner deg. Spør etter tilgang i ditt lokale XL-BYGG varehus, eller register deg her.

Eksisterende PROFF-kunder kan logge inn her.

Vi bistår også våre PROFF-kunder med tekniske tjenester, kurs- og kompetanseheving, verktøy og festemidler og produkter til byggeplassen.

Meld deg på nyhetsbrev

Hver måned sendes også nyhetsbrevet PROFFnytt ut med eksklusive PROFF-rabatter, nyheter og tips fra våre fagfolk og leverandører, meld deg på her. Vi i XL-BYGG lover ikke mer enn vi kan holde – og vi holder det vi lover.

Det får vi til!