XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Oppholdsrom med ferdigmalte veggplater i hvitt.Oppholdsrom med ferdigmalte veggplater i hvitt.
Oppholdsrom med ferdigmalte veggplater i hvitt.Oppholdsrom med ferdigmalte veggplater i hvitt.

4 smarte snekkertips: Kjapp og effektiv oppussing av oppholdsrom

Med disse fire smarte tipsene kan du spare både deg og sluttkunden for tid og penger på byggeprosjektet.

Dagens produkter blir stadig smartere og enklere, og i din arbeidshverdag som tømrer kan riktig valg av materialer spare inn tid på prosjektet. Det gir deg både fornøyde kunder og kapasitet til å gjennomføre flere byggeprosjekter enn tidligere.

Denne gangen har vi samlet tips til smarte og tidseffektive interiørprodukter som er klare til bruk rett etter enkel montering og rengjøring.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Blå ferdigmalte Huntonit veggplater i gang.Blå ferdigmalte Huntonit veggplater i gang.
Svart brystpanel i spisestue laget med Huntonit veggplater.Svart brystpanel i spisestue laget med Huntonit veggplater.

Bilder over: Med Huntonit veggplater kan du raskt sette opp nye vegger eller lage brystpanel. Foto: Byggma

1. Ferdigmalte veggplater

Veggplatene fra Huntonit leveres ferdigmalt i mange ulike farger og er klar til bruk etter montering og rengjøring. En kjapp og effektiv løsning for å ferdigstille veggene i et rom. Du sparer tid både på sparkling og maling, og platene kan også håndteres alene. Platene er også et rent naturprodukt uten tilsatte limstoffer eller giftige kjemikalier.

– Ønsker kunden seg brystpanel kan veggplatene kappes i to, da blir det 120 centimeter høye, og med en list på toppen er brystpanelet i perfekt høyde, tipser Torunn Mangseth, markedsføringssjef i Byggma.

Les også: Slik monterer du Huntonit veggplater

Moderne hjem med lister og karmer i samme farge som veggen.Moderne hjem med lister og karmer i samme farge som veggen.
Vinduslister og karmer i samme farge som veggen.Vinduslister og karmer i samme farge som veggen.

Bilder over: Lister og karmer i samme fargen som veggen gir en forlengende effekt. Foto: Combiwood & Moeleven

2. Ferdigmalte lister og karmer

Listing av gulv og tak tar tid, og om de attpåtil skal males er det et tidkrevende arbeid. Flere av våre leverandører leverer produkter i ønsket farge og profil, slik at du og kunden kan spare både tid og ekstra utgifter til maling (eller maler). Noen farger lagerføres, mens andre får du levert på bestilling.

Å ha listene i samme farge som veggen er populært, og gir samtidig en forlengende effekt. Du unngår også harde kontraster, som man gjerne får med hvite lister. Glatte lister er også populært, mens stadig flere velger ekstra brede lister med profil.

Les også: Legg (gulv)lista høyere!

Hos XL-BYGG får du listverk fra kvalitetsleverandører som Moelven, Combiwood, Bergene Holm & Berry Alloc.

Skal du ha nye dørkarmer, tilbyr Bergene Holm ferdige sett med karmer, som reduserer svinn og kapp.

Se vårt utvalg av listverk her.

3. Multifunksjonelle gulvplater

Illustrasjon av Hunton Silencio Thermo undergulv som legges med parkett.

Bilde: Hunton Silencio Thermo har ferdig utfreste spor for vannbåren varme. Foto: Hunton

Mange ønsker seg gulvvarme for en mer komfortabel hverdag. Å legge gulv med varme kan også legges effektivt: Hunton Silencio Thermo er en lydisolerende trefiberplate med ferdig utfreste spor for vannbåren gulvvarme. Platene er laget av trefiber fra PEFC™-sertifisert skog og er en fornybar råvare.

Hunton Silencio Thermo kan også benyttes i gulv på grunn, og gir gode varmereguleringsegenskaper og du får en konstruksjon med lav byggehøyde. Platene er også energieffektive.

Hunton Silencio Thermo

4. Effektivt med klikkparkett

Stue med fiskebeinsparkett og moderne møbler i treverk og grått.

Bilde: Eik Adigo fiskeben klikkparkett fra BOEN gir kunden et eksklusivt gulv som går raskt å legge. Foto: BOEN

Med klikkgulv har kundene dine et bredt utvalg farger og mønstre å velge i, samtidig som det er et gulv som er kjapt og enkelt å legge.

Mønstergulv er populært om dagen, så hva med å anbefale for eksempel Eik Adigo fiskeben klikkparkett fra BOEN? Gulvet kommer med et 5G Click system som gir rask og sikker legging uten lim, ved at elementene låses inn i hverandre.

Møntergulv er en av årets store trender. Det gir et eksklusivt uttrykk, og du kan velge mellom mønstere som hollandsk mønster, chevron, versailles eller nevnte fiskeben.

Les mer om årets gulvtrender her.

Hos XL-BYGG får du ulike parkettgulv fra leverandører som Berry Alloc, Kährs, Boen og Moelven.

Se vårt utvalg av parkett.

Husk at vi i XL-BYGG er her for deg gjennom hele prosjektet, og kan bistå med alt fra veiledning og produktanbefalinger til spesialbestillinger og pristilbud fra forskjellige leverandører.

Ekte byggevarehandel – for ekte fagfolk

Som PROFF hos XL-BYGG, er du vår prioriterte kunde. Du får tilgang til PROFFNETT, som skal være markedets beste digitale verktøy for proffen.

Dette er en døgnåpen netthandel og prosjektverktøy som gir deg full tilgang til dine avtalepriser og aktive prosjekter uansett hvor du befinner deg. Spør etter tilgang i ditt lokale XL-BYGG varehus, eller register deg her.

Eksisterende PROFF-kunder kan logge inn her.

Vi bistår også våre PROFF-kunder med tekniske tjenester, kurs- og kompetanseheving, verktøy og festemidler og produkter til byggeplassen.

Som PROFF hos oss får du en samarbeidspartner som er konkurransedyktige på pris, og helt rå på oppfølging.

Hver måned sendes også nyhetsbrevet Proffen ut med eksklusive PROFF-rabatter, nyheter og tips fra våre fagfolk og leverandører, meld deg på her. Vi i XL-BYGG lover ikke mer enn vi kan holde – og vi holder det vi lover.

Det får vi til!