Måløy, Deknepollen

Innerdørtypen Stil 1 fra leverandøren BYGG1. Foto.

Prosjekt på gang?

Kjøp varene hos ditt nærmeste varehus eller la oss kontakte deg. XL-BYGG hjelper deg enten du vil gjøre jobben selv, eller du vil vi skal ta hele jobben for deg.
  • Gode råd fra fageksperter med lang erfaring
  • Kvalitetsvarer til konkurransedyktige priser
  • Egen prosjektleder som koordinerer hele jobben

Velg riktig innerdør

Når du skal velge ny innerdør, står du overfor mange valg. Slett eller med speil, sidefelt, glass eller skyvedør? Tradisjonell hvit eller med farge? Hvilken dør må til for å oppnå lydsiolering fra ungdomsrommet? Utseendet skal ikke gå på bekostning av kvaliteten.

Skreddersy innerdør etter stil og lommebok

En innerdør er ikke bare avslutningen på et rom og overgangen til et annet, men en interiørdetalj som betyr mye for inntrykket av rommet og interiøret. Det er et stort utvalg av innerdører, noe som gjør det mulig å finne dører som står i stil til både smak, behov og lommebok. Innerdører kan leveres som pardør, skyvedør eller etter spesialmål. 

Artikkelbilde_Unique 03L og GW03L black_Swedoor

Velg dører som passer din stil. Avbildet er modellene Unique 03L og GW03L black fra Swedoor. (Foto: Swedoor)

Sammenheng mellom pris og kvalitet på innerdører

Det kan være vanskelig å forstå forskjellen på pris og kvalitet på innerdører når dørene ser helt like ut. Enkelt sagt finnes det tre forskjellige kvalitetsnivåer på innerdører:

• Lette, også kalt formpressede, dører har en formpresset fiberplate ytterst og honeycomb-­fylling i midten, noe som gjør døren meget lett. Dette er de letteste og rimeligste dørene.
Kompakte dører har kjerne av trefiber som gir langt bedre lydisolering og større kvalitetsfølelse enn formpressede dører. Døren har også vesentlig bedre lydreduksjon og er tyngre enn en formpresset dør.
• Massive dører er de mest stabile kvalitetsdørene og har lang levetid. De har en massiv stamme, kombinert med splittet og limt ramtre, som gir en meget stabil dør med kvalitet ned til minste detalj. Man kjenner tyngden og kvaliteten i disse dørene når man åpner og lukker dem. 

Det er en klar sammenheng mellom pris og kvalitet på innerdører. Kom innom og prøv forskjellen hos XL-BYGG.

Fordeler med en kvalitetsdør

Velger du kompakte eller massive dører og i tillegg karm med dempelist reduserer du støynivået betraktelig. I tillegg unngår du slamringen som gjerne medfølger billige dører. Dempelist i karmen gir i tillegg økt følelse av kvalitet og en behagelig lyd når du lukker døra.

Mange har kjøpt billige formpressede dører i mangel av kunnskap om hvor stor forskjellen på lydisolasjon og formstabilitet faktisk oppleves når døra er montert. 

4434343

Kvalitetsnivåer på innerdører: Massive ramtredører (t.h) er de mest stabile kvalitetsdørene, og de som har lengst levetid. (Foto: Swedoor)

Montere ny innerdør i gammel karm?
«Snap-in»-hengsler ble standard på alle nye dører i 1972, og dette gjør at man kun trenger å bytte dørblad når man ønsker en ny dør. Les våre beste tips for enkelt å bytte dørbladet selv.

Slik går du frem:

• Mål døren du har
• Mål døren og samsvarer dette med listen, er døren i standard mål.
• De standardiserte målene er:
Bredde dørblad: 62,6 – 72,6 – 82,6 eller 92,6 cm
- Høyde dørblad: 184 – 194 eller 204 cm
- Høyde senter lås til nedre dørblad: 98 eller 103 cm
- Høyde senter øvre hengsle til øvre dørblad: 20 eller 25 cm
- Senteravstand mellom «snap in»-hengsler: 154 cm

Bruk en flat skrutrekker til å sette inn under låsetappen på hengsledelen samtidig som du trekker døren til deg. Etter du har løsnet den gamle døren din kan du sette inn den nye innerdøren din.
Vær oppmerksom på at ved innvendige massive dører med metallhengsel må du løsne skruene på metallplaten som sitter på døren.
Hekt på den nye døren din og skru fast. Det er faktisk like enkelt som det høres ut!

Skyvedører gir bedre plass
Skyvedører gir deg en helt unik mulighet til å spare noen ekstra kvadratmeter i din bolig. Du sitter også igjen med en stilren og funksjonell løsning. Det kreves imidlertid at du planlegger hvor du vil ha skyvedøren før veggen bygges. 

En hengslet dør opptar ca 1,2 kvadratmeter gulvplass og 0,8 løpemeter møbleringsbar vegg for å svinge 180 grader. All denne plassen kan du få utnyttet ved å bruke skyvedør. Dørbladet «forsvinner» da inn i veggen og du får mer gulvplass og en vegg som gir deg plass til møbler.

Artikkelbilde_skyvedor_Harmonie700X450

Skyvedører kan velges enten som tette eller med glass, og fås i den fargen du vil. (Foto: Harmonie) 

Innerdører fås i den fargen du vil

Snu på tradisjonell tankegang; istedenfor å la dørfargen være hvit, gi den farge og personlighet. Med dagens teknologi og mangfold har du en uendelighet av muligheter å velge mellom - både når det gjelder design og kvalitet.

Vi beveger oss stadig mer bort fra perioden der alt var hvitt og lyst. Dette kommer blant annet frem i fargevalg, der stadig flere velger å gå for svarte dører – både innerdører og ytterdører. Dette skaper et barskere og renere uttrykk, som bidrar til en helt annen opplevelse av rommet. 

Artikkelbilde_Swedoor_Compact_rd_700X450

Dører fås i den fargen du vil. Avbildet er modell Compact, rød fra Swedoor. (Foto: Swedoor)


Still_innerdor_kjetil
SE VIDEO!
Play

Kom og se vår utstilling i butikk


Promo dor
Se video
Play
Velg riktig dør!

Hvilken dørtype er du?
Den dristige
Den dristige typen er ikke redd for å tilføye farger eller spennende innslag i boliginnredningen. Det kan være fargerike vegger, unik kunst eller dører i spesielle farger. Den dristige vil bo i et hjem som er ulikt alle andres. Spontanitet, kreativitet og humor er nøkkelordene.

Den klassiske
Den klassiske hvite døren er Norges mest solgte. Den henger godt sammen med den minimalistiske stilen, som lenge har preget boliginnredningen. Den snakker til deg som liker rene linjer og at døren ikke skiller seg for mye ut i forhold til resten av hjemmet. «Less is more» er mantra for den klassiske typen med referanse til nordisk, klassisk innredning.

Den moderne
Svart er det nye hvite. Personer med forkjærlighet for design bruker gjerne dører som designelement i interiøret. Dører i kontrastfarger som svart kan da tilføre det lille ekstra. Den moderne typen etterlater ingenting til tilfeldighetene og alt ved boligen er gjennomtenkt ned til minste detalj. Interiøret er ofte kombinert med noen få elementer som skiller seg ut og gir rommet et særpreg. Den røde tråden og sammenhengen mellom rommene er essensielt for den moderne typen.

Den praktiske
Den praktiske typen overveier alltid funksjonen ved en gjenstand eller et møbel før kjøpet, og multifunksjonelle innredningselementer vekker derfor stor begeistring. Det kan for eksempel være tavledører på barnerommet eller kjøkkenet, en skyvedør som elegant forsvinner inn i veggen eller en speildør på rommet til tenåringen, slik at badet ikke alltid er opptatt.


Se noe av utvalget


Gjøre jobben selv, eller få hjelp?

Hos XL-BYGG får du hjelpen du trenger både når det gjelder fagkunnskap, verktøy og byggevarer fra ledende leverandører til ditt prosjekt.  XL-BYGG er Skandinavias største byggevarekjede. Det er vi stolte over.

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:
 

check_svart Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson  gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.  

check_svart Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

check_svart Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.  

check_svart Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

check_svart Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

 

Slik fungerer det:

 

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

 

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

 

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.