Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Gipsplater

Gipsplater er et svært anvendelig produkt som interiørveggplater. Ønsker du en slett og robust overflate hvor du kan henge opp TV, lampetter og hyller rett i veggen? Ikke noe problem med den nye generasjonen gipsplater på markedet!

En gipsplate er ikke bare en gipsplate

På samme måte som at en skrue ikke bare er en skrue, er heller ikke en gipsplate bare en gipsplate. Det finnes plater både til innendørs og utendørs bruk, og ulike plater for innendørs bruk innehar ulike egenskaper. Fortell derfor fagfolka hos XL-BYGG om prosjektet ditt, slik at du får riktig produkt til riktig bruk!

Gipsplater som tåler en trøkk

Det er en gammel myte at alle gipsplater fort får sår og skader på grunn av slag og støt og at de ikke kan benyttes til veggoppheng. En ny generasjon skrufaste gipsplater er på markedet, og her kan du feste TV, hyller og skap rett i veggen uten forboring eller bruk av plugger. Platene tåler tøff bruk uten fare for at det blir slagskader både før, under og etter montering. Dermed slipper du å legge trebaserte plater som for eksempel OSB eller spon bak før du monterer gipsen. Platene kan ved hjelp av kun èn treskrue tåle oppheng på flere titalls kilo. Det handler rett og slett om å benytte riktig gipsplate til riktig formål.

Foto: Glava

Ulike formater og tykkelser

Gipsplater fås i ulike formater og tykkelser, slik at man for eksempel kan montere tynne plater for rehabilitering utenpå eksisterende innvendig vegg uten å redusere rommets areal i særlig grad. Du trenger dermed ikke å rive eksisterende vegg, men kan montere gipsplatene rett oppå.

3D bilde av en brun gipsplate
Foto: Glava

3D bilde av en lysegrå gipsplate
Foto: Glava

3D bilde av en grå gipsplate
Foto: Glava

Dødt materiale som verken krymper eller utvider seg

I motsetning til for eksempel treverk, er gipsplater et dødt materiale som ikke ekspanderer eller krymper på grunn av sesong- og værvariasjon som påvirker luftfuktigheten og temperaturen inne i huset. Dette er en fordel dersom du skal benytte gipsplater til vegg før maling eller tapetsering. Du unngår dermed at platene sveller eller trekker seg sammen, slik at du får glippe i skjøtene og krympesprekker etter malingen.

Krever kun tapetkniv for beskjæring

Med gipsplater slipper du å hente frem saga for nøyaktig tilskjæring. Gips er enkelt å tilpasse - beskjæring og tilpasning til eksakte størrelser gjøres enkelt med en skarp tapetkniv.

Lyddempende og brannsikkert materiale

Ved å velge riktig gipsplate, kan du få en robust og sterk vegg som også innehar egenskaper med god lyddemping og branndemping.

Miljøvennlig produkt

Ettersom gipsplater er et naturlig produkt bestående av gjenvunnet materiale og ikke er tilsatt limstoffer i produksjonen, er det et miljømessig klokt valg. Store deler av platene som selges i Norge er produsert av gjenvunnet materiale.

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.