XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg varehus

Velg ditt varehus

For å se sortiment og informasjon om ditt foretrukne XL-BYGG varehus

Kjøkken i fargen Dus Gul fra Drømmekjøkkenet.Kjøkken i fargen Dus Gul fra Drømmekjøkkenet.
Kjøkken i fargen Dus Gul fra Drømmekjøkkenet.Kjøkken i fargen Dus Gul fra Drømmekjøkkenet.

Årets kjøkkentrender: Få inspirasjon til ditt nye kjøkken

Et nytt kjøkken er drømmen for mange. Nå peker trenden mot mer bevisste valg, bærekraftige materialer, myke former og varm skandinavisk minimalisme.

Felles for mange nye kjøkken i dag er at overskapene droppes, ovn og mikrobølgeovn plasseres i høyskap, ventilator i platetoppen og kjøkkenøya blir større.

– Det har vært grått lenge på kjøkken og vegger, men nå er det beige og varme farger som gjelder. Kundene vil ha slette flater på kjøkkenet, helst uten håndtak som stikker ut, forteller kjøkkenkonsulent Lise Teige hos XL-BYGG Flekkefjord.

I nybygde boliger velger flere å innrede et grovkjøkken ved siden av kjøkkenet, og skjuler dette med en høyskapsvegg hvor den ene døren går inn til grovkjøkkenet. Dette høres ut som en trend også besteforeldre-generasjonen kan nikke gjenkjennende til?

– Mange vil ha kjøkkenbenken helt fri for rot, alt skal nå oppbevares bak lukkede skapdører, forteller Teige.

Hos XL-BYGG får du kjøkken fra Drømmekjøkkenet, JKE og Sigdal. Utvalget vil variere fra varehus til varehus.

Under ser du: Nordic Modern fra JKE, Favn og Line fra Sigdal og Wood Eik mørkoljet. Foto: JKE, Sigdal og Drømmekjøkkenet

Nordic Modern kjøkken fra JKE Design.Nordic Modern kjøkken fra JKE Design.
Favn og Line kjøkken fra Sigdal.Favn og Line kjøkken fra Sigdal.
Wood eik mørkoljet kjøkken fra Drømmekjøkkenet.Wood eik mørkoljet kjøkken fra Drømmekjøkkenet.

Populære kjøkken fra JKE

JKE produserer stilrene, nordiske kjøkken, og hos XL-BYGG er både Nordic Nature og Nordic Inline-modellene populære. Mens Nordic Inline er et design med glatte fronter og innfreste spor som håndtak, er Nordic Nature et varmt kjøkken med vertikale lameller som gir et flott uttrykk til for eksempel en høyskapsvegg.

– Mange kombinerer Nordic Nature på høyskap sammen med slette fronter på underskap, forteller Teige.

Nordic Nature fås i natur eik, varm eik eller svart eik.

Kvalitetskjøkken fra Sigdal

Herregaard fra Sigdal er et annet kjøkken det selges mye av.

– Det er et vakkert, tidløst kjøkken hvor man også kan velge farge og skape sitt eget uttrykk, forteller Silje Bua Hellestad, teamleder Kjøkken hos XL-BYGG Ski.

Sigdal har produsert kjøkken i Norge siden 1950. Herregaard fra Sigdal er et tradisjonelt kjøkken med kombinasjon av vitrine- og tette dører. Det er et landlig kjøkken med herskapelig preg som leveres med fronter i både MDF og eik.

Kjøkkenet leveres i 15 standardfarger, eller du kan velge egen farge. Du får også Herregaard som Inframe-modell, en kjøkkenmodell med dører og skuffer som ligger innrammet.

Nyheter fra Drømmekjøkkenet

Fra Drømmekjøkkenet kommer det to nyheter, Wood eik mørkolje og dus gul. Wood eik mørkolje er et kjøkken i tre som tidligere kun har kommet i tre utførelser: Hvitpigmentert, lysebrunbeiset og eik svart beis. Kjøkkenet Wood har flere miljøsertifiseringer, med andre ord et bærekraftig valg for deg som ønsker et moderne kjøkken.

Til et mer fargerikt kjøkken kan du gå for slette dører med Bistro dus gul. En ny farge som også passer godt som aksentfarge til tre.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Kjøkken med stor kjøkkenøy i lys eik.Kjøkken med stor kjøkkenøy i lys eik.
Scala kjøkken fra Sigdal i fargen Frost.Scala kjøkken fra Sigdal i fargen Frost.

Over ser du: Eikeli i Lin og Scala i fargen Frost, begge fra Sigdal. Foto: Sigdal

Kjøkkentrender i 2023

Fargepaletten i år er varm, dus og harmonisk, og vi ser mer mot naturen enn på lenge.

Bærekraft og gjenbruk er viktige kriterier som er kommet for å bli, og vi ønsker oss derfor kjøkken som varer. Kvalitet og design er kanskje viktigere enn noen gang, samtidig som detaljene i kjøkkenet preges av et snev av luksus.

I det varme skandinaviske er det lyse treslag og nyanser som tar over, mens den harmoniske japandi-stilen er preget av mørkt treverk.

Pocketdør på kjøkkenet skjuler det du ønsker inne i høyskap.Pocketdør på kjøkkenet skjuler det du ønsker inne i høyskap.
Kjøkkenøy med en av årets store trender, avrundede kanter, og benkeplate i stein..Kjøkkenøy med en av årets store trender, avrundede kanter, og benkeplate i stein..

Bilder: Pocketdører skjuler det du ønsker inne i høyskap, og avrundede kanter på for eksempel kjøkkenøy vil vi se mer av. Foto: Drømmekjøkkenet og Sigdal

Flere kjøkkenleverandører tar et nostalgisk tilbakeblikk til 50- og 60-tallet. Vi ser mer retrotoner og mykere former, vi skal vekk fra stramme linjer. Se opp for flere riller og myke kanter!

Det varme uttrykket finner vi ikke bare i farger – den landlige, klassiske stilen er også på vei tilbake. Klassiske dører med markerte profilspor inspirert av franske landkjøkken og tallerkenhyller, samtidig ser vitrinedører med sprosser også ut til å få en retur.

Hvitevarer i matt svart i høyskap på mørkt kjøkken.Hvitevarer i matt svart i høyskap på mørkt kjøkken.
ComboHob, platetopp med integrert ventilator.ComboHob, platetopp med integrert ventilator.

Bilde: Electrolux har Matt svart som passer godt til et taktilt og sofistikert mørkt kjøkken, og ComboHob, platetopp med integrert ventilator. Foto: Electrolux

Funksjoner og skjulte løsninger

Sammen med det minimalistiske preget, kommer behovet for skjulte løsninger. Høyskap der kjøkkenmaskinene står klare til bruk er noe vi vil se mer av, og koketoppen skal ha innebygd ventilator.

Det blir stadig vanligere å velge bort den store kjøkkenventilatoren. Hva med for eksempel benkeventilatoren Easy fra Røroshetta? Ellers er Røroshetta kjent for sine stilige design på kjøkkenhetter i fine metaller og mange farger. Sjekk ut modellene Luna eller Orion som også kommer med deres Sense-teknologi, smarte sensorer som automatisk tilpasser seg matosen i rommet.

For en luksuriøs følelse på kjøkkenet er også belysning i skuffer og skap populært. Det samme er skjulte ladestasjoner og stikk for kjøkkenmaskiner.

Blandebatteri og vask i sort som går ton-i-ton med benkeplaten.Blandebatteri og vask i sort som går ton-i-ton med benkeplaten.
Blandebatteri i messing på lyst kjøkken.Blandebatteri i messing på lyst kjøkken.

Over ser du: Blanco vask og blandebatteri, kommer i forskjellige farger og metaller. Foto: NIBU/BLANCO

Blandebatteri og kjøkkenvask

Ton-i-ton er ikke bare et begrep for farger i 2023, samme farge på vask og blandebatteri er også i vinden. Blandebatteriet skal enten komplettere vasken eller være en detalj man legger merke til. Det skal gjerne også ha ekstra funksjoner, som å kunne levere kokende vann eller kullsyrevann direkte fra springen.

Messing er fortsatt et populært valg på kjøkkenet, og stål har kommet tilbake som en favoritt.

Bestill tegnetime til ditt nye kjøkken

XL-BYGG hjelper deg med å tegne opp og bestille ditt nye kjøkken. Men før du tar turen til ditt lokale varehus, er det et par ting du bør ha på plass:

  • Finn ut av hvilke behov du har på kjøkkenet og hvilke funksjoner du trenger eller ønsker deg.
  • Skal du renovere kjøkkenet? Ønsker du å endre planløsning kan flytting av vann og ventilasjon være nødvendig.
  • Gjør nøyaktige mål av kjøkkenet, husk vinduer og dører og ta gjerne bilder.
  • Sett opp et budsjett.

XL-BYGG følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå.

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!