Varehusoversikt

XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Skal du pusse opp eller renovere?

Vi kan hjelpe deg med både de små og store jobbene; enten du vil gjøre alt selv og kjøpe det du trenger i et av våre byggevarehus, eller om du vil la oss ta hele jobben.

Lurer du på hvordan du skal komme i gang med oppussingen? Noen ganger trenger hjemmet litt fornyelse i form av smartere løsninger, andre ganger har man bare lyst til å friske opp litt inne og ute.

Prosjekter har det med å vokse og bli større enn man regnet med. Spesielt når man ikke har planlagt godt eller snakket med fagfolk før man begynner. Det trenger ikke lenger være et puslespill å koordinere håndverkere, vite hvilke materialer og verktøy du trenger og hvordan man skal gjøre jobben. Når vi sier at vi tar hele jobben, så mener vi det. XL-BYGG har et nettverk av håndverkere som er klare for alle typer oppdrag; fra listing rundt vinduer til et nytt påbygg.

Hos XL-BYGG får du hjelpen du trenger både når det gjelder fagkunnskap, verktøy og byggevarer fra ledende leverandører til ditt prosjekt.


Dette er typiske prosjekter vi kan hjelpe deg med:

 • Totalrenovering av hus eller hytte
 • Bygge tilbygg eller anneks
 • Male stua eller annet rom
 • Pusse opp barnerommet
 • Bytte gulv, vinduer eller panel
 • Gjøre om råkjelleren til kjellerstue
 • Bygge walk-in closet
 • Bytte tak på huset
 • Bygge platting eller terrasse
 • Sette opp ny garasje
 • Etterisolere huset

Byggevarer fra ledende leverandører gir deg et varig og pent resultat

Et moderne kjøkken med trestrukturer og marmorplate

Nytt kjøkken gir deg vakre og funksjonelle løsninger. Foto: JKE

Et rom med åpen stue- og kjøkkenløsning

Ny vegg? Velg blant ferdige plater eller vakker trepanel. Foto: Huntonit

En stue med fin utsikt

Nye vinduer er energibesparende og gir økt bokomfort. Foto: Gilje

hvit kledning med blomst til venstre i bilde

Velg malt kledning, så slipper du unna to malingsstrøk. Foto: Moelven

En stue med fiskebeinsparkett

Velg gulvtype som passer til rommets bruk. Foto: Pergo

Et hvitt klassisk hus med rødt tak

Med nytt tak unngår du følgeskader fra lekkasje og øker boligverdien. Foto: Zanda

Slik går du frem for å pusse opp:

1. Begynn med teknisk sjekk!
Oppussing gir deg en mulighet til å ordne helt nødvendige ting. Få en vurdering på tekniske feil og mangler. Er vinduer punktert, eller trenger oppgradering? Er det elektriske ok? Er det råte eller andre skader? Om veggene likevel skal åpnes, bør det etterisoleres?

2. Analyser førsteinntrykket.
Forestill deg at du kommer inn i rommet for første gang. Hvordan vil en optimal utforming av rommet være? Vil du flytte på vinduer, installere skyvedør eller kanskje rive vegger for å få en luftigere stue? Hvor skal møblene plasseres?

3. Kreativ planlegging.
Hvordan skal fargene på vegger, tak og gulv være? Passer det til møblene? Og resten av rommene? Hent inspirasjon fra nett og magasiner. Kom gjerne innom XL-BYGG for hjelp og veiledning rundt farger og utforming.

4. Riktig materialvalg.
En stue skal ha lang levetid. Velg kvalitet på materialer som er riktig for deg. Eksempel; har du små barn eller husdyr er slitasje på gulv mye større. Da bør du vurdere laminat til fordel for mykere tregulv. Hvilke overflater skal du bytte? Holder det å male veggen, eller skal du endre fra panel til slett vegg eller omvendt? Innhent tips og råd fra fagfolk så sparer du ofte mye arbeid og får et bedre resultat over tid.

5. Anbud og kostnader.
Du har bestemt deg for materialer og planløsning. Vurder hva du skal gjøre selv, og hva du skal sette bort. Om du vil gjøre det enkelt, spør XL-BYGG om de kan ta hele jobben for deg, gjennom konseptet Klappet & Klart.

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.