Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Can't access location

Hvordan velge riktig gulv?

Når du skal velge gulv tar du et valg for mange år framover. Synes du det er vanskelig å ta stilling til hvilke gulvtype som passer og ønsker hjelp til å få jobben gjort? Bestill befaring fra XL-BYGG, så hjelper vi deg med valgene og tar hele jobben fra befaring til ferdig montert.

Hvilke gulvtyper finnes?

Hos oss i XL-BYGG finner du et stort utvalg mønstre, strukturer, farger og prisklasser. Men hvilket gulv passer best til ditt behov? Gang, kjøkken og hobbyrom skal tradisjonelt tåle stor slitasje. Riper, vann og annet søl betyr at du bør velge et gulv som tåler litt juling, for eksempel laminat og vinyl. Begge materialene kommer i et bredt utvalg av farger, er enkelt å legge og har de senere årene fått en strøken, naturtro finish.

Laminat- og vinylgulv er svært motstandsdyktig mot vannsøl, hakk og riper. Derfor er disse gulvtypene svært godt egnet på kjøkken og i gangen. Avbildet er vinylgulvet Vasket Eik fra Pergo. (Foto: Pergo)

Parkett og heltre er levende materialer som skaper atmosfære og avgir naturlig varme. Begge gulvtyper føles myke å gå på, og gir god romakustikk. Visste du forresten at gulv med matt eller helmatt lakk er varmere å gå på enn gulv med blankere lakktyper? Parkett- og heltregulv passer typisk i stuer og soverom, men også i kjøkken.

Parkett- og heltregulv avgir naturlig varme og gir god romakustikk. Avbildet er parkettgulvet Paris Eik Ultramatt fra Kährs. (Foto: Kährs)

Smarte tips før du velger gulv

Tommelfingerregelen er at små rom virker større dersom gulvet er lyst med et ensartet mønster. Store fliser eller brede staver (1-stav) gir ofte et visuelt inntrykk av et større rom. En stor og lang stue med et mørkt gulv er lunt og vakkert, men gir et visuelt inntrykk av at rommet er mindre.

Gulvet er husets største interiørelement og skal vare i mange år. Du vil sannsynligvis male rommet mange ganger før gulvet skiftes, invester derfor i kvalitet og håndverk. Bruk sansene når du skal velge gulv; se, ta på og opplev fargene. Lån med deg store prøver hjem, gå barbeint på gulvet og se det i rett lys og miljø.

Gulv med karakter og spill blir stadig mer populært. Bredt fiskebeinsmønster gir et preg av herskapelighet og håndverk. Parkett med kvist og struktur henter frem sjelen i treverket og gir et mer levende uttrykk. I store rom har eksklusiv 1-stavsparkett (plank) vært populært.

Gulv i fiskebeinsmønster har blitt trendy igjen. Avbildet er parkettgulvet Eik Adagio Hvit. (Foto: Boen)

Velg gulvlister som matcher

For optimal finish bør du velge gulvlister som står i stil til gulvet ditt. Kom innom XL-BYGG og prøv list mot gulv, så ser du hvor flott det blir!

Gulvlister fås i mange profiler, ulike farger og som heltre eller MDF-belagte. (Illustr.: Ferskvann)

Velg gulv som passer til rommets bruk

Eikeparkett fra leverandøren Kährs. Foto: Kährs
Laminatgulv i fiskebeinsmønster. Foto: Pergo
Vinylgulv av typen Modern Grey Oak. Foto: Pergo

Parkettgulv av typen Eik Adagio. Foto: Boen
Heltregulv fra leverandøren Moelven. Foto: Moelven

Laminatgulv av typen Seaside Oak Sensation. Foto: Pergo

Nytt gulv, Klappet & Klart?

Vi kan ta hele jobben!

Egen prosjektleder. Foto: XL-BYGG
Proffe håndverkere som utfører jobben. Foto: XL-BYGG
Byggevarer kun fra ledende leverandører. Foto: XL-BYGG

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.