XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Gråbeige stue i moderne hus med glatte lister rundt vinduene.Gråbeige stue i moderne hus med glatte lister rundt vinduene.
Gråbeige stue i moderne hus med glatte lister rundt vinduene.Gråbeige stue i moderne hus med glatte lister rundt vinduene.

Listverk til vindu: Tre ulike stiler

Med riktige lister rundt vinduene kan rommet få et løft og skape ulike uttrykk. Her er tre ulike stiler du kan anbefale kundene dine.

Listverk gir en naturlig innramming av vinduer og er samtidig et designelement som forsterker stilen man ønsker i rommet. Likevel er det ikke sikkert kunden har klare tanker om de ulike profilene som finnes på markedet, og ulike lister og fargevalg vil gi ulike uttrykk.

Vinduer med karmer i fargen dempet sort har de siste årene vært et populært valg som passer godt i moderne hjem. Combiwood er en av XL-BYGG sine leverandører som lagerfører ferdigmalt listverk i denne fargen.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Farger på lister til vindu

Farger på listverk og vinduskarmer vil påvirke totaluttrykket i rommet. Med lister i samme farge som veggen får rommet et sømløst utseende, og vil være med på å forlenge takhøyden i rommet. Lister som går ton-i-ton med veggfargen vil skape fine kontraster.

Med kontrastfarger på listene vil vinduet bli et blikkfang i rommet, og kan være en måte å fremheve for eksempel en vakker utsikt utenfor. Hvite lister vil gi tydelige kontraster, mens sorte lister og karmer kan være et godt valg dersom kunden ønsker en mer industriell stil.

Tre stiler på listverk til vinduer

Vindu med moderne profilerte lister.Vindu med moderne profilerte lister.
Vindu med glatte lister i eik.Vindu med glatte lister i eik.

Moderne med glatte lister

Arbeider du på et moderne byggeprosjekt og kunden ønsker et stramt uttrykk, vil smale lister uten profil rundt vinduene være riktig valg. Glatte lister er et populært valg fordi det passer til de fleste hjem.

Om kunden ønsker glatte lister, men et litt mykere uttrykk, kan du anbefale en list med en avsluttende rund kant.

Vindu med tre glassfelt og profilerte lister.

Bilde: Gi klassiske vinduer en helhetlig tradisjonelt stil med profilerte lister. Foto: Combiwood

Profilerte lister til et klassisk hjem

I et tradisjonelt hus vil profilerte lister fullføre stilen. Det finnes mange ulike varianter av profilerte lister.

Der en smalere profilert list passer godt til klassiske vinduer, vil brede profilerte lister rundt vinduet gi en herskapelig stil. Den herskapelige stilen kan heves enda et hakk med pynteklosser.

Hjem med brede lister rundt vinduer.

Bilde: Foto: Combiwood

Flotte rom med brede lister

De siste årene har bredere listverk fått et oppsving og øker i popularitet. Det ser både eksklusivt og solid ut, og passer godt i eldre boliger. Brede lister og karmer gjør seg godt i et rom med stor takhøyde, og kan gi rommet flere lag og noe å hvile øyet på.

Ønsker kunden å pusse opp et rom med brede lister kan du også anbefale å legge et bredere felt utenpå en eksisterende profilert list.

Din lokale proffselger hjelper deg med å finne riktig listverk til dine prosjekter, enten du er ute etter en unik profil, lagerførte alternativer eller nye kombinasjoner av for eksempel farge og bredde. Det får vi til!

Ekte byggevarehandel – for ekte fagfolk

Som PROFF hos XL-BYGG, er du vår prioriterte kunde. Du får tilgang til PROFFNETT, som skal være markedets beste digitale verktøy for proffen.

Dette er en døgnåpen netthandel og prosjektverktøy som gir deg full tilgang til dine avtalepriser og aktive prosjekter uansett hvor du befinner deg. Spør etter tilgang i ditt lokale XL-BYGG varehus, eller register deg her.

Eksisterende PROFF-kunder kan logge inn her.

Vi bistår også våre PROFF-kunder med tekniske tjenester, kurs- og kompetanseheving, verktøy og festemidler og produkter til byggeplassen.

Som PROFF hos oss får du en samarbeidspartner som er konkurransedyktige på pris, og helt rå på oppfølging.

Hver måned sendes også nyhetsbrevet Proffen ut med eksklusive PROFF-rabatter, nyheter og tips fra våre fagfolk og leverandører, meld deg på her. Vi i XL-BYGG lover ikke mer enn vi kan holde – og vi holder det vi lover.

Det får vi til!