XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Enkel oppussing med veggplater

Ferdigmalte veggplater er lettstelte og slitesterke, avgir ingen skadelige avgasser og er raske å montere. Fordelene og alternativene er mange!

Perfekt for rask oppussing

Ferdigmalte panelbord og veggplater er enkle å montere, og har i tillegg en slitesterk overflate som krever lite vedlikehold. Panelplater til vegg kan brukes både stående og liggende – i taket og på veggen.

Veggplater leveres ferdig kappet til standard takhøyde, og har not og fjær, slik at skjøtene blir skjult. Enkelt, greit og lekkert!

Veggplater passer like godt inn på kjøkkenet, som i stua eller på badet.

Les også: Slik får du nytt rom på én helg

Bilde: Finn din egen stil med unike veggplater - bildet viser Grey Concrete fra Huntonit. (Foto: Huntonit)

Veggplater på hytta

Panelplatene fra Huntonit er de eneste ferdigmalte veggplatene som anbefales av Norges Astma- og Allergiforbund. Du kan helt fint bruke veggplater i rom med stor variasjon i temperatur og fukt. Panelplatene har 20 års garanti på bruk i taket, også på baderom. Fordi platene er så motstandsdyktige når det kommer til temperatursvingninger, er de blant annet veldig godt egnet til hytter som ikke er oppvarmet hele tiden.

Bilde: Skyggepanel fra Huntonit med kostemalt utførelse. Farge Deep Blue Ocean. (Foto: Huntonit)

Profilerte og slette veggplater

Veggplater finnes i mange ulike dekorer og strukturer. Du finner alt fra helt enkle og tradisjonelle panelbord, til designpanel trykt med egne motiver og helt slette veggplater. De tradisjonelle panelbordene finnes i skygge, perle og fas utførelse.

Skygge gir et originalt og tidløst uttrykk, perle har et mer klassisk, stilfullt og elegant utseende, mens fas er mer nostalgisk i stilen. De ferdigmalte veggplatene leveres i et tosifret antall fargealternativer, så her vil du kunne finne fargen som passer din smak.

Bilde: Walls4You er ferdigtapetserte veggplater som finnes i mange ulike dekorer. Bildet viser Plain Blue Concrete. (Foto: Forestia)

Fargetrenden nå

Gylne nyanser og brente toner preger nå trendpaletten, og vil også prege trendbildet utover i 2021. Gjerne i kombinasjon med frodig grønt, nøytralt grått eller beroligende blått. Grønne nyanser er behagelige og trygge å omgi seg med, samtidig som det er i tråd med fokus på natur og frihet. De blå tonene har vi fra både hav og himmel. Innslag av gylne og brune elementer i interiøret, kan fort gjøre rommet til en eksotisk oase.

Bilde: Brente toner og gylne nyanser bringer det naturlige inn i rommet. Avbildet er Walls2Paint malt med Jotun Lady Adventure. (Foto: Forestia)

Velg lister som matcher

For optimal finish bør du velge lister som står i stil til veggen og gulvet. Kom innom XL-BYGG og prøv list mot vegg og gulv, så ser du hvor flott det blir!

Se også: Nå er det trendy med høyere gulvlister

Listverk fås i mange profiler, ulike farger og forskjellige materialtyper. (Illustr.: Ferskvann)