Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Er 3-stavsparketten tilbake?

Ja, det ser slik ut! 3-stavs parkett i vakre naturfarger er en av årets nyheter fra Kährs. Sammen med arkitekter og designere har de utviklet Ground Collection.

Kährs har merket en økt interesse for 3-stavs parkett med jordfarger, og utviklet nylig en ny kolleksjon. Den kommer i fem ulike farger hentet fra naturen – fra hvitt kritt til varm sand, og mørkere toner av leire og frø. Gulvene er beiset og mattlakkert, akkurat slik vi vil ha det nå. Kolleksjonen er basert på tidløse farger, som gir en følelse av å ta naturen med inn.

– Selv om det er 3-stavs, virker dette gulvet rolig og harmonisk på grunn av naturfargene, sier salgssjef Ole Kristian Vangerud i Kährs.

Gulv med jordfarger

Et 3-stavs parkettgulv består av tre staver i toppsjiktet, som til sammen dekker bredden i et bord.

Les også: Hvordan legge gulv?

Fire av de fem typene i Ground-kolleksjonen er laget av eik, med navnene Seed, Clay, Chalk og Sand. I tillegg kommer Ask Coral, det lyseste av dem.

Vangerud forteller at gulvet er svanemerket, men at det også er et annet viktig poeng med å velge 3-stavs akkurat nå. Det handler om å utnytte de knappe ressursene som finnes på en god måte:

– Ved å lage 3-stavs parkett kan vi utnytte materialene bedre og få mindre svinn, nå som råvaresituasjonen er utfordrende på grunn av både pandemi og krig.

Gulvene fra Ground Collection har en slitasjegaranti på 20 år, og kan slipes to-tre ganger.

3-stavs parkett i stue med lys sofa

Bilde: Seed parkett av Kährs i eik, lagt i stue. Med andre lune toner og mørke stilfulle elementer. (Foto: Kährs).

Lister i samme farge

Skal det virkelig se lekkert og balansert ut, kan du også velge gulvlister i samme farge som gulvet. Etter årevis med hvite gulvlister, er det mange som ønsker seg noe annet.

– Ja, nå er vi tilbake til læreboka: Gulvlister i samme farge som gulvet og taklister i samme farge som taket, kommenterer Vangerud.

Han understreker at det blir ekstra viktig nå som det brukes så mye farger på vegger. Da blir det veldig markant med hvite lister. De stikker seg ut, i stedet for å skape harmoni.

Les også: Nå er det trendy å legge lista høyere

Bygge selv? Det får vi til!

Skal du bygge selv eller pusse opp? XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører. Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort.

Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det.  Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!

Les mer om gulv