Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Can't access location

Laminatgulv

Dersom du trenger gulv som skal tåle mye trafikk og tøff slitasje, er laminatgulv et klokt valg. Med egenskaper som slagfasthet og vannbestandighet er laminat svært godt egnet i gang og på kjøkken.

Hvorfor bør jeg velge laminat?

Laminat kommer i et bredt utvalg farger, er enkelt å legge og har de senere årene fått en strøken, naturtro finish hvor du kan få gulv som har autentisk profil av trestruktur og kvist når du kjenner på overflaten. Hos XL-BYGG finner du et bredt laminatsortiment med ulike dekorer, formater og kvalitetsnivåer. Som med vinylgulv, er laminatgulv meget bestandig mot riper og slag.

Med laminatgulv på kjøkkenet trenger du ikke tenke på merker etter vannsøl fra matlagingen. På dette kjøkkenet er det benyttet Wide Long Plank av typen Seaside Oak fra Pergo. (Foto: Pergo)

Et laminatgulv kan legges i både gang, kjøkken og hobbyrom, men gjør seg like godt i rom med mindre trafikk, som for eksempel soverom og stue. Fordi laminatgulv typisk er svært robuste, vil de kunne holde på både kvalitet og utseende i mange år. Dersom du for eksempel har barn eller dyr er dette et helt perfekt valg i de fleste rom.

Laminatgulv kan fint benyttes også i rom med liten bruksslitasje. Avbildet er Modern Plank Coastal Oak fra Pergo lagt i stue. (Foto: Pergo)

Riktig underlag er viktig

For å kunne ha glede av det nye gulvet så lenge som mulig, er det viktig at du legger et riktig underlag nederst. Det finnes ulike underlag for ulike undergulv, type gulv som skal legges og ønskede egenskaper. Det å velge feil underlag er den største og vanligste tabben gulvkjøpere gjør.

Rett valg av underlag vil kunne bidra til alt fra å redusere støy i samme rom og rommet under, gi god effekt av eventuell gulvvarme, en optimal gåkomfort og motvirke fuktskader eller skjøter som sklir fra hverandre. Kjøper du et gulv med lang garanti, må du også velge et tilsvarende underlag som er tilpasset rommet og gulvet som skal legges, og som varer hele garantiperioden for selve gulvet. Da får du de egenskapene og det lydbildet du ønsker deg. Spør oss i XL-BYGG, slik at du får underlag som er beregnet for laminat.

Sørg for riktig underlag til laminatgulvet ditt, så holder gulvet seg fint i år etter år. På dette kjøkkenet er det benyttet Elegant Natural Oak fra Berry Alloc. (Foto: Berry Alloc)

Kan jeg legge varme under laminatgulvet?

Med laminatgulv fra kvalitetsleverandører, kan du fint legge varme under laminatgulvet, men spør byggevarehuset og følg alltid gulvvarmeleverandørens anbefalinger før du starter med dette.

Velg matchende lister

For optimal finish bør du velge gulvlister som står i stil til gulvet ditt. Kom innom XL-BYGG og prøv list mot gulv, så ser du hvor flott det blir!

Gulvlister fås i mange profiler, ulike farger og som heltre eller MDF-belagte. (Illustr.: Ferskvann)

Kom og se vår gulvutstilling i butikk

Få hjelp av våre gulveksperter. Foto: XL-BYGG
Stort utvalg. Foto: XL-BYGG
Prøv gulvet. Foto: XL-BYGG
Stort utvalg. Foto: XL-BYGG

Nytt gulv, Klappet & Klart?

Vi kan ta hele jobben!

Egen prosjektleder. Foto: XL-BYGG
Proffe håndverkere som utfører jobben. Foto: XL-BYGG
Byggevarer kun fra ledende leverandører. Foto: XL-BYGG

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.