Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

Hvorfor bør jeg velge laminat?

Dersom du trenger gulv som skal tåle mye trafikk og tøff slitasje, er laminatgulv et klokt valg.

Laminatgulv er slitesterkt, enkelt å legge og gir uendelig med muligheter. Med egenskaper som slagfasthet og vannbestandighet egner laminat seg godt i rom med stor gjennomfart slik som entréen og kjøkkenet. Har du barn eller husdyr, kan laminat også være et godt valg.

Stort utvalg dekorer og bordstørrelser

Utviklingen av gulv har de senere årene gjort sitt til at laminat kommer i så naturtro finish at det kan være vanskelig å skille gulvet fra en ekte parkett. Enten det er tre, stein eller flis du ønsker å forestille deg, finnes det en etterligning.

Laminatgulv kommer i ulike bordstørrelser og lengder, og det er fullt mulig å få ekstra lange eller ekstra brede bord. Ønsker du heller fiskebensmønster eller ekstra smale bord, finnes også dette.

Artikkelbilde_Pergo-Seaside-Oak-Wide-long-Plank-laminatgulv_700x430.jpg

Bilde: Med laminatgulv på kjøkkenet trenger du ikke tenke på merker etter vannsøl fra matlagingen. På dette kjøkkenet er det benyttet Wide Long Plank av typen Seaside Oak fra Pergo. (Foto: Pergo)

Riktig underlag er viktig

Det å velge feil underlag er den største og vanligste tabben gulvkjøpere gjør. For å kunne ha glede av det nye gulvet så lenge som mulig, er det viktig at du velger riktig gulvunderlag.

Det finnes ulike underlag for ulike undergulv, og du får underlag som reduserer trinnlyd, gir god effekt av gulvvarme og motvirke fuktskader – for å nevne noe. Enkelte gulv kommer også med ferdig påmontert underlag.

Kjøper du et gulv med lang garanti, er det viktig at du også velger et tilsvarende underlag som er tilpasset rommet og gulvet som skal legges, og som varer hele garantiperioden for selve gulvet. Da får du de egenskapene og det lydbildet du ønsker deg. 

Artikkelbilde_Berry-Alloc-Original-Elegant-Natural-Oak-700x433.jpg

Sørg for riktig underlag til laminatgulvet ditt, så holder gulvet seg fint i år etter år. På dette kjøkkenet er det benyttet Elegant Natural Oak fra Berry Alloc. (Foto: Berry Alloc)

Kan jeg legge varme under laminatgulvet?

Gulvvarme gir en god og lun følelse på beina, og gir også en kostnadseffektiv oppvarming av huset. Varme i gulvet kan fungere fint med både laminat, parkett og tregulv, men det forutsetter at temperaturen ikke blir for høy. Generelt skal ikke temperaturen overstige 27 grader, men her er det viktig å følge gulvleverandørens anvisning. For høy varme kan føre til sprekker og skader i gulvet.

Velg matchende lister

For optimal finish bør du velge gulvlister som står i stil til gulvet ditt. Rommet vil da oppleves mer helhetlig og harmonisk. Gulvlister i samme farge som veggen vil strekke veggen og gjøre sitt til at rommet oppleves høyere under taket.

Gulvlister_illustrFerskvann.jpg

Bilde: Gulvlister fås i mange profiler, ulike farger og som heltre eller MDF-belagte. (Fotoillustrasjon: Ferskvann)

Galleri_utstilling_gulv_3_1050x650.jpg

Bilde: Vi har et bredt sortiment av ulike gulvtyper, og store utstillinger i våre varehus.(Foto: XL-BYGG)