XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Få et harmonisk uterom med Aaltvedt heller og belegningsstein, og bygg mur med Aaltvedt Kombimur og Mini Støttemur.Få et harmonisk uterom med Aaltvedt heller og belegningsstein, og bygg mur med Aaltvedt Kombimur og Mini Støttemur.
Få et harmonisk uterom med Aaltvedt heller og belegningsstein, og bygg mur med Aaltvedt Kombimur og Mini Støttemur.Få et harmonisk uterom med Aaltvedt heller og belegningsstein, og bygg mur med Aaltvedt Kombimur og Mini Støttemur.

Helhetlig uterom med stein fra norske Aaltvedt

Lag et uterom hvor hus, hage og gårdsplass harmonerer. Aaltvedt Betong har stein som er tilpasset norske forhold og estetikk.

Å bruke belegningsstein og heller i uterommet er ikke noe nytt. Det er enkelt å jobbe med og krever lite vedlikehold.

Skal du oppgradere oppkjørselen til huset, lage ny utestue eller lage gangsti i hagen? Her kan du se vårt utvalg fra Aaltvedt og bli inspirert.

Norsk steinproduksjon

– Vi er stolte over å kunne tilby produkter til uterommet av høy kvalitet til kundene våre, sier Rune Finnerud i Aaltvedt Betong.

Aaltvedt ble etablert av Knut Aaltvedt under firmanavnet Murermester Knut Aaltvedt i 1958, og i 1978 startet de produksjon og salg av heller og kantstein. Murerfirmaet er i dag en moderne industribedrift og Aaltvedt Betong produserer alle produkter i sin fabrikk på Vold i Skien kommune.

Aaltvedt Rådhus Brunmix belegningsstein som gangsti med blomsterpotter på mur på hver side.Aaltvedt Rådhus Brunmix belegningsstein som gangsti med blomsterpotter på mur på hver side.
Aaltvedt Rådhus belegningsstein utenfor murhus.Aaltvedt Rådhus belegningsstein utenfor murhus.

Bilde: Rådhus belegningsstein har et rustikt utseende. Foto: Aaltvedt Betong

Hev helhetsinntrykket med Rådhus Brunmix

Belegningssteinen Rådhus Brunmix er et perfekt valg for uteplasser, gårdsplasser, oppkjørsler og gangveier.

Den har et rustikt og naturlig utseende som passer godt sammen med en rekke stiler. Steinen kan minne om brostein, og til husfasader med gylne farger kan den føre tankene til italienske piazzaer.

Les også: Velg gårdsplass med belegningsstein i mønster

Aaltvedt Rådhus Brunmix er en blanding av ulike brune nyanser, som gir en varm og innbydende følelse. Denne steintypen passer godt sammen med treverk og naturstein, og kan også brukes som kontrast til moderne bygningsdesign.

Rådhus belegningsstein får du også i fargene grå, gråmix og høst.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Aaltvedt kantstein som rammer inn og gir tydelige skiller mellom belegningsstein og gressplen.

Bilde: Kantstein er med på å ramme inn og avgrense arealer. Foto: Aaltvedt Betong

Kronen på verket med Kongsgård Kantstein

Kongsgård kantstein har et naturlig og tidløst utseende som enkelt kan kombineres med ulike typer belegningsstein og heller.

Den lange formen gir et nett og stilrent uttrykk, som vil passe særlig godt til et moderne og minimalistisk uterom. Kongsgård kantstein har også en slitesterk overflate som tåler høy belastning.

Bruk den til å avgrense plenarealer, blomsterbed og andre områder i hagen som du ønsker å ramme inn. Kantstein kan også brukes til å ramme inn oppkjørselen.

Kongsgård kommer i fargen Grå, Gråmix og Koks, og kan brukes som en nøytral base for å fremheve andre farger i uterommet.

Under ser du: Aaltvedt Rådhus støttemur og Aaltvedt mini støttemur. Foto: Aaltvedt

Aaltvedt støttemur i brunmix.Aaltvedt støttemur i brunmix.
Aaltvedt mini støttemur som støtter opp stort blomsterbed foran hus.Aaltvedt mini støttemur som støtter opp stort blomsterbed foran hus.

Stilrent med Aaltvedt Kombimur

Kombimur er en modulbasert mur som kan brukes til å skape forskjellige høydenivåer i hagen. Den kan brukes som en støttemur, portstolpe med en helle på toppen, eller som en dekorativ vegg som gir rom for klatreplanter og blomster.

Kombimur er enkel å montere, og har en glatt overflate som gir et moderne uttrykk med sine 50 centimeter og elegante fas. Den kommer i fargene Grå, Koks og Knekt Gråmix, alle tre fargene passer med både naturlige og moderne eksteriør.

Aaltvedt Mini Støttemur – enkelt og pent

Mini Støttemur er et praktisk valg for å bygge lave murer og skråninger i hagen. Blokkene er relativt små og lette å håndtere, du trenger hverken maskin eller mye utstyr.

Mini Støttemur er laget med spor i bakkant for å låse skiftene, så her trenger det hverken å mures eller limes. Muren er slitesterk og stabil.

Med et naturlig utseende i grå farge, passer Mini Støttemur til alle materialer i uterommet.

Les også: Steinmur i hagen? Få inspirasjon her

Bruk den til å skape terrasserte områder i hagen, eller som en støttemur for å beskytte mot skråninger eller høytliggende terreng.

Aaltvedt heller 40x40 Grå på platting.Aaltvedt heller 40x40 Grå på platting.
Aaltvedt heller med singel.Aaltvedt heller med singel.

Bilder: Du får heller i mange former og fargetoner. Foto: Aaltvedt Betong

Godt å trå på Aaltvedt heller

Steinheller er flott å se på og går aldri av moten. Aaltvedt har flere fine heller du kan pryde uteplassen med. Tråkkhellene Passo og Heksagon bruker du til gangstier i gressplen og bed. Cemento og Supera passer til utestue og utekjøkken, eller gå for klassiske heller med singel.

Les også: Mange muligheter med steinheller i hagen

Du får heller i en rekke former og fargetoner. Sjekk ut utvalget av betongheller, keramiske heller og heller med grus. Betonghellene til Aaltvedt er egenproduserte og laget for norske forhold. Vær kreativ med leggingen, så får du akkurat det uttrykket du ønsker.

Les også: Slik kan du legge steinheller på plen

Ønsker du hjelp med ditt prosjekt? XL-BYGG følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Be om et gratis tilbud fra Klappet & Klart.

Aaltvedt Betong er en regional leverandør av steinprodukter hos XL-BYGG. Utvalget og tilgjengelighet vil variere mellom de ulike byggevarehusene.