XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Grå hagestue byggesett på brygge med båt.Grå hagestue byggesett på brygge med båt.
Grå hagestue byggesett på brygge med båt.Grå hagestue byggesett på brygge med båt.

Utvid sesongen med hagestue og utebod

Med en hagestue eller multibod forlenger du utesesongen, samtidig som du har oppbevaring av utemøbler og hageredskaper når høsten kommer. XL-BYGG har byggesett både til utestue og hagebod.

Byggesett til hagestue og utebod

Talgø PlusConcept består av 12 forskjellige modeller, der modulene er ferdige i faste størrelser. Solid bygget i elementer av vedlikeholdsvennlig MøreRoyal®, fyller de behovene du måtte ha i ditt utemiljø.

Stort eller lite, åpent eller tett, isolert eller uisolert, med eller uten glass – valget er ditt! Talgø PlusConcept er godt egnet for isolering dersom du ønsker å gjøre det senere.

Les også: Fra levegg til hagestue - fire inspirerende hageløsninger

Du kan få hagestuene som tette moduler, med ulike glassfeltløsninger og med ulike dørløsninger. Disse kan kombineres på utallige måter og gi en perfekt tilpasset løsning for den enkelte. Modulene leveres komplett (unntatt gulv) og monteres enkelt på en dag. Ønsker du å etterisolere, er det også mulig. Modulene er ferdig behandlet både innvendig og utvendig.

Alle byggene består av moduler i 60 cm og 120 cm bredder, i 220 cm høyde og i 266 cm dybde. Modulene har ulike design.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Tre grunner til å velge byggesett:

Enkel montering: Tommelfingerregelen er at to personer benytter èn dag med montering for et middels stort bygg.
Enkel håndtering: Alle deler er lette og håndterbare for to personer.
• Enkel frakt: Elementene leveres på pall. Èn pall for taket og èn til to for bygget (avhengig av størrelse).

Her ser du Talgøs egen monteringsfilm for sine PlusConcept byggemoduler:

Hagestue med flere funksjoner

Hagestue byggesett med vinduer og skyvedører på terrasse.

Bilde: Familien Pettersens selvtegnede hagestue fra Talgø. Foto: Talgø

Erik Pettersen og kona Elisabeth ønsket å la den gode sommerfølelsen vare litt lenger, og fant løsningen i en hagestue i MøreRoyal®.

Ute mot havet ved Kristiansund kan naturkreftene tidvis utfordre sommeridyllen. For å få kveldene om sommeren og høsten til å vare litt lenger fant de derfor ut at de ville bygge sin egen hagestue. Hagestuen ble plassert på terrassen på baksiden av boligen, og for å få det lune uterommet de var på jakt etter, valgte de en løsning med skyvedører i glass.

Hagestuen har definitivt falt i smak hos både den eldre og den yngre garde, sier Erik Pettersen.

Les også: Hvordan bygge pergola? Se her

Familien har montert utekjøkken og grill i tilknytning til hagestuen, og samler gjerne nære venner og familie til god mat og fotballkamp.

– For ungdommen er dette også blitt en yndet samlingsplass, hvor de kan samles og ha litt privatliv uten oss voksne tett på.

Bygde hagestue med 3D byggmodul

Hagestue byggesett med spiseplass.

Bilde: Familien Pettersen er svært fornøyde med den personlige tilpasningen de har gjort på sin hagestue. Foto: Talgø

Erik og kona ønsket seg en bestemt utforming på sin hagestue, og bestemte seg derfor for å lage sitt eget design i Talgøs 3D byggmodul.

– Vi lekte oss egentlig litt inne på Talgøs byggmodul på egen hånd først. Tegnet noen utkast, og tok deretter kontakt med vår byggevareforhandler for tips og gode råd. Dette gjorde oss trygge på at sluttresultatet ville bli bra, sier Pettersen.

Les også: Slik planlegger du uterommet

Ønsker du den enkleste løsningen kommer Talgøs hagestuer også i en rekke standardmodeller. Disse kan bestilles direkte hos XL-BYGG, eller du kan gjøre justeringer og bestille en tilpasset modell.

Det geniale med kombinasjonsmulighetene til Talgøs moduler, er at du kan få både hagestue, multibod og pergola. Alle bygg leveres i to valgfrie farger: MøreRoyal® brun og MøreRoyal® grå.

Ta en titt hos Talgø for å finne din modell blant de 12 standardoppsettene. Der finner du også monteringsveiledninger, levegger og skyvedører i glass.

Enkel montering av hagestue

Familien Pettersen har bygd hagestue. Her på sykkel.

Bilde: Erik og Elisabeth Pettersen sammen med barna. Foto: XL-BYGG

Å sette opp en hagestue kan virke som en stor jobb, men med modulbaserte systemer er jobben med montering enkel.

Selve hagestuen blir levert i moduler, eller som et enkelt byggesett, om du vil. Royalimpregnert kledning kan dessuten tilsettes fargepigmenter i produksjonsprosessen, og hagestuene er derfor ferdig fargesatt i grå eller brun når de leveres.

Det er med andre ord bare å gyve løs på bruksanvisningen. Med enkle trinn-for-trinn forklaringer er det lett å få et godt sluttresultat.

En hagestue er imidlertid mer enn et sett med vegger. Det er først når du setter ditt eget preg på den, at den føles som din egen.

– Vi er strålende fornøyde med den ferdige hagestuen. Vi har også gitt den et personlig preg, så nå er den perfekt til vårt bruk. Siden hagestuen er uisolert, monterte vi blant annet to varmelamper til kvelder som er ekstra kjølige. Vi har også satt inn kjøkkeninnredning, møbler, TV og lydanlegg. Her er det rett og slett lett å bli sittende en time eller to lenger enn du tenkte, avslutter Erik Pettersen.

Bruk til lagring vinterstid

Før du bestemmer deg for modell, er det smart å tenke på hvordan hagestuen eller uteboden også kan utnyttes for oppbevaring vinterstid. Kanskje hagestuen eller boden kan benyttes til oppbevaringsplass for trillebår, hagemøbler, sykler eller blomsterkrukker når høsten kommer?

Ønsker du å kjøpe en hagestue eller utebod? Besøk ditt lokale XL-BYGG varehus, så hjelper vi deg.

Velg hagestue eller utebod som passer deg

Hagestue byggesett med vinduer og stor platting.Hagestue byggesett med vinduer og stor platting.
Hagestue byggesett med platting og vinduer.Hagestue byggesett med platting og vinduer.

Bilder over: Med vinduer åpner du for utsikt og skyvedører gjør at du kan lukke hagestuen. Foto: Talgø

Hagestue byggesett med utebod.Hagestue byggesett med utebod.
Hagestue byggesett i brunt treverk med vindu.Hagestue byggesett i brunt treverk med vindu.

Bilder over: Med en multibod får du hagestue og utebod i ett og en forlenget platting øker romfølelsen. Foto: Talgø/Nathan Lediard

Utestue byggesett på brygge med boblebad og båt.Utestue byggesett på brygge med boblebad og båt.
Utebod som redskaps- og sportbod med grill utenfor.Utebod som redskaps- og sportbod med grill utenfor.

Bilder over: Velg modell og modulplassering som passer for deg. Foto: Talgø

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!