XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Uteområde med terrasse med basseng, solstoler og pergola.Uteområde med terrasse med basseng, solstoler og pergola.
Uteområde med terrasse med basseng, solstoler og pergola.Uteområde med terrasse med basseng, solstoler og pergola.

Terrasse: Inspirasjon til uteområdet ditt

Legg rammene for en super sommer! Ved å velge smarte materialer kan du skape et fantastisk uterom med ulike soner. Få terrasseinspirasjon her.

Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder å pusse opp, og nå vil vi også freshe opp utendørs.

De siste årene har mange anlagt frodige hager, trivelige utestuer og uteområder som nytes i all slags vær. Ute er det din personlige stil som gjelder.

Mer om uteområdet: Få hageinspirasjon her!

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Nytt uteområde? Få inspirasjon

Bruk terrenget, gå en runde på tomten og se mulighetene. Kanskje vil du bygge en ny terrasse eller forlenge eksisterende, sette opp et utekjøkken, lage en sittebenk eller platåer i ulike nivå?

Et nedsenket område av terrassen kan kles med stein og gi plass til en bålpanne for ekstra hygge. Ekstra lekkert blir det om du kombinerer tre med stein og andre naturmaterialer.

Les også: Bålpanne på terrassen? Slik løser du det

Rimelig eller vedlikeholdsvennlig?

Terrasse med trapp og utsikt.Terrasse med trapp og utsikt.
MøreRoyal terrassebord i grå ved basseng.MøreRoyal terrassebord i grå ved basseng.

Bilder over: Concise lektegulv fra Talgø er MøreRoyal-impregnert, og trenger ingen øvrig vedlikeholdsbehandling utover eventuelle kosmetiske endringer. Til høyre: Terrassebord UNO i MøreRoyal Foto: Ragnar Hartvig & Nathan Lediard/Talgø MøreRoyal

De klassiske, trykkimpregnerte terrassebordene er fremdeles folkefavoritten. De har svært lang holdbarhet og er et forholdsvis rimelig valg.

Såkalte vedlikeholdsfrie materialer koster litt mer, men er en investering for deg som vil bruke fritiden på noe annet enn olje og beis. MøreRoyal-impregnerte terrassebord fra Talgø er et eksempel på vedlikeholdsvennlige materialer, det samme er varmebehandlet terrassebord og kompositt terrassebord.

Tre inspirerende terrasser

Termofuru terrassebord på terrasse med steinbord med fruktfat og pyntegjenstander.Termofuru terrassebord på terrasse med steinbord med fruktfat og pyntegjenstander.
Terrasse med terrassebord i termofuru.Terrasse med terrassebord i termofuru.

Bilder over: Terrasse i termofuru. Foto: Moelven & Hasås

1. Naturlig patina med termofuru

En terrasse trenger heller ikke være firkantet. Mange velger å formskjære terrassen til terrenget for å virkelig tilpasse naturen. Da passer termofuru terrassegulv godt.

Den er varmebehandlet og gjør treverket mer stabilt og mindre utsatt for å flise opp. Over tid utvikles en flott, grå patina som holder seg pen lenge, uten at du trenger gjøre noe.

Terrasse med Kebony terrassebord.

Bilde: Terrassegulv i kebony. Foto: Kebony

2. Eksklusivt og holdbart med kebony

Kebony terrassebord er for deg som ønsker et eksklusivt uttrykk. Det er holdbart og vedlikeholdsfritt med egenskaper som gir 30 års garanti mot råte. Treverket har en dyp, brun farge som glir over i en sølvgrå patina med årene.

Terrassebord i kompositt på terrasse med trapp med blomsterkrukke med rosa blomster.Terrassebord i kompositt på terrasse med trapp med blomsterkrukke med rosa blomster.
Terrasse med terrassebord i kompositt og matchende levegg.Terrasse med terrassebord i kompositt og matchende levegg.

Bilder over: Med kompositt terrassebord får du en slitesterk terrasse. Foto: Fritzøe Engros

3. Pent og moderne med kompositt

Trenger du materialer som tåler en støyt, bør du velge kompositt terrassegulv. Overflaten er hard slik at det ikke dannes riper, og er gode å gå barbent på. Terrassebordene har inntil 50 års garanti mot misfarging og bleking, og er et godt valg hvis du vil lage et bassengområde.

Uansett hva du drømmer om, finnes det materialer som passer. Velg smart, så får du mer tid å nyte sommeren utendørs.

Terrasse med tak mot hage.Terrasse med tak mot hage.
Frittstående pergola i uterom.Frittstående pergola i uterom.

Bilder over: Et uterom kan bygges på mange forskjellige måter, men fellestrekket er at det gjerne har et tak, slik at det kan brukes i typisk norsk sommervær. Har du en frittstående platting, kan et annet alternativ være å sette opp en pergola. Foto: & Talgø MøreRoyal/Ragnar Hartvig

Inspirasjon for å ramme inn terrassen

For å skape et hyggelig uterom kan du dele inn terrassen i soner. Du kan for eksempel bruke frittstående levegg for å ramme inn terrassen, og ønsker du å bygge tak over terrassen, er det greit å vite at det i de fleste tilfeller er søknadspliktig.

Les også: Slik bygger du pergola selv

Når terrassebordene er lagt, har du muligheten til å skjerme og sikre plattingen ytterligere med både trapp og rekkverk.

Les også: Rekkverk til terrasse? Få inspirasjon her

Terrasse med trapp og rekkverk.Terrasse med trapp og rekkverk.
Opparbeidet hage med pene busker og trær. Terrasse, pergola, utetrapp og rekkverk bygget med Concise fra Talgø MøreRoyal.Opparbeidet hage med pene busker og trær. Terrasse, pergola, utetrapp og rekkverk bygget med Concise fra Talgø MøreRoyal.

Bilder over: Spilerekkverk med liggende lekter egner seg der man ønsker ekstra skjerming mot innsyn eller vind og tar kortere tid å lage. Med en trapp skaper du flere spennende uteområder over flere nivåer i hagen. Foto: Bergene Holm AS & Talgø MøreRoyal/Ragnar Hartvig

Om du vil slippe å bygge alt selv, har vi flere produkter som kan hjelpe deg på veien. Til trapp fra veranda eller terrasse og ut i hagen får du kjøpt trappevanger i alt fra to til syv trinn. Vi tilbyr også ferdigmalte rekkverk i hvitt, glassrekkverk eller pvc-rekkverk, som du enkelt kan sette opp selv.

Ønsker du heller at vi skal gjøre hele eller deler av jobben for deg? Spør oss om en uforpliktende befaring, så finner vi riktig pris og løsning sammen.

Interiørarkitektens tips til terrassen og hagen:

Klappet & Klart

Fortell oss om prosjektet, så finner vi riktig pris og løsning – sammen!

XL-BYGG Klubben

Som medlem i XL-BYGG Klubben får du eksklusive tilbud og nyttige tips

Byggekonto

Søk om XL-BYGG Byggekonto i dag og få enkel oversikt over alle varekjøp

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!