Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

pergola i hagen med spisegruppe

Slik bygger du pergola selv

En pergola i hagen skaper hygge og lunhet. Her får du vite hvordan bygge pergola selv, ved å følge byggeanvisningen til Signatur Pergola fra Bergene Holm.

Vind, sol, naboer, trafikk – det er mange grunner til at vi ønsker oss en form for skjerming i uterommet. 

Les også: Fra levegg til hagestue: Fire inspirerende hageløsninger

Uansett om hagen er stor eller liten, vil et takoverbygg eller en pergola skape hygge og lunhet. En pergola lar seg lett kombinere med andre bygg i hagen (sjekk hagestuer og uteboder her). Pergolaen kommer opprinnelig fra Italia, og er benyttet i hager helt fra renessansetiden. Nå brukes ordet pergola helst om sitteplasser ute, med et helt eller delvis åpent tak.

Artikkelbilde 3 Pergola - Bergene Holm.jpg

Bilde: En pergola i hagen skaper lunhet og hygge. Foto: Bergene Holm AS

Bruk solide materialer

Å bygge en pergola er et overkommelig prosjekt for de aller fleste, men du bør ha håndtert treverk og sag før du starter med dette selv. Ved bruk av solide og kraftige dimensjoner får du en varig og god løsning.

Prinsippene er enkle, men ettersom vekten på materialene er betydelig bør du vurdere å ha litt ekstra hjelp, spesielt når taket skal monteres.

Artikkelbilde 1 Pergola - Bergene Holm.jpg

Bilde: Sørg for å benytte solide materialer når du skal bygge pergola. Foto: Bergene Holm AS

Følg byggeguiden og få en solid pergola

En pergola kan kles delvis igjen på den ene eller flere sider, et enkelt tak kan også være aktuelt. Slik kan man enkelt skape en trivelig og praktisk uteplass til bruk sommeren gjennom.

For å bygge pergola, levegger og fundament til terrasser og balkonger, trenger du konstruksjonsvirke av riktig kvalitet. Det hjelper vi deg selvfølgelig med hos XL-BYGG.

Les også: Slik fundamenterer du terrassen

Er du nøyaktig og følger byggeguiden til Signatur Pergola fra Bergene Holm, får du en solid og elegant pergola som tåler det nordiske klimaet.

Signatur Pergola er et modulsystem utviklet i samarbeid med den prisvinnende hagedesigneren Darren Saines.

Artikkelbilde 2 Pergola - Bergene Holm.png


Bilde: Ved å følge byggeguiden til Bergene Holm, får du stegvise instruksjoner til hvordan du går frem. Foto: Illustr. Bergene Holm AS

Meldeplikt for pergola?

Vær oppmerksom på at oppføring av en pergola kan være meldepliktig til kommunen. Sjekk derfor med egen kommune før du starter. Og husk, selv om det ikke nødvendigvis er et et krav om å varsle naboen, så er det alltid lurt å si fra.

Les også: Mer inspirasjon til terrasse og uteområdet

Galleri_inspo_pergola_2_Bergeneholm_1050x650.jpg

Bilde: Pergolaen gir skygge for solen på varme dager. Foto: Bergene Holm AS

Galleri_inspo_pergola_1_Bergeneholm_1050x650.jpg

Bilde: Pynt opp pergolaen med møbler og plantevekster. Foto: Bergene Holm AS

Galleri_inspo_pergola_4_Bergeneholm_1050x650.jpg

Bilde: Bygging med spiler er tidsriktig og elegant. Foto: Bergene Holm AS

Mer om pergola og terrasse

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.