XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Moderne kjøkken med glatte fronter og glassfronter.Moderne kjøkken med glatte fronter og glassfronter.
Moderne kjøkken med glatte fronter og glassfronter.Moderne kjøkken med glatte fronter og glassfronter.

Inspirasjon: Moderne kjøkken

Slette kjøkkenfronter, tidløse farger, rene linjer og benkeplate i kompositt, marmor eller stål. Her er alt du må vite om et moderne kjøkken.

Før du skal pusse opp et kjøkken er det viktig å finne din stil. Ønsker du et landlig og klassisk kjøkken, et fargerikt og blått kjøkken, eller kanskje et retro kjøkken?

Mange tenker fort at et moderne kjøkkendesign er kjølig og sterilt, men det trenger det ikke være. En god pekepinn på om det moderne kjøkkenet er noe for deg, er om du liker slette dører, rene linjer og matt maling.

JKE Design produserer skreddersydde kjøkken, og er blant kjøkkenleverandørene du kan velge hos XL-BYGG. Marketingdirektør Helle Fyllgraf hos JKE Design råder om at du aldri skal velge et moderne kjøkken som kun fanger en hurtig trend eller tidsånd.

– Et kjøkken skal holde i mange år, og derfor bør du velge et tidløst moderne kjøkken.

Se også: Inspirasjon til fargerike kjøkken

Se også: Inspirasjon til landlig og klassisk kjøkken

Se også: Slik planlegger du et hyttekjøkken

Bestill gratis tegnetime

God planlegging og hjelp fra fagfolk er nøkkelordene for å lykkes. Vi følger deg hele veien – fra tegnestadiet til kjøkkenet er ferdig montert. La XL-BYGG hjelpe deg med å oppfylle din kjøkkendrøm!

Ikke alle XL-BYGG varehus har kjøkkenavdeling, og utvalget vil variere fra sted til sted. I bestillingsskjemaet over vises kun byggevarehusene som tilbyr tegnetime per i dag.

Modellen Nordic Woodlands fra JKE Design i eik i et moderne kjøkken.Modellen Nordic Woodlands fra JKE Design i eik i et moderne kjøkken.
Typisk moderne kjøkken i hvitt med glatte fronter og mørk benkeplate i kompositt.Typisk moderne kjøkken i hvitt med glatte fronter og mørk benkeplate i kompositt.

Bilder over: Nordic Woodlands og Nordic One fra JKE Design. Foto: JKE Design

Typisk moderne kjøkken

Et moderne kjøkken skal være praktisk og funksjonelt. Det kjennetegnes gjerne ved rene linjer og ofte et stramt uttrykk, men det kan fortsatt ha innslag av varme, som for eksempel eik eller andre treslag.

Fargene er tidløse og nøytrale i hvitt, grått, beige og svart, og materialene skal være slanke og minimalistiske i uttrykket. Treverk i kombinasjon med for eksempel marmor, betong og fliser eller flisdesign er det du skal gå for.

Les også: Glad i å lage mat? Her er 7 stilige funksjoner til kjøkkenet

Noe som ofte går igjen i moderne kjøkken:

  • Slette, malte kjøkkenfronter
  • Listefrie vinduer og dører
  • Matt maling eller grafiske tapeter
  • Mønstret gulv som gir rommet karakter, for eksempel geometriske mønstre i sort og hvitt
  • Smarte løsninger og funksjoner
Moderne kjøkken i modellen Line fra Sigdal i fargen Høst.Moderne kjøkken i modellen Line fra Sigdal i fargen Høst.
Moderne kjøkken med smart avfallsstasjon under vasken.Moderne kjøkken med smart avfallsstasjon under vasken.
Pocketdør på kjøkkenet skjuler det du ønsker inne i høyskap.Pocketdør på kjøkkenet skjuler det du ønsker inne i høyskap.

Bilder over: Line i fargen Høst fra Sigdal, Blanco Naya 6 kjøkkenvask fra Nibu og kjøkken med pocketdører fra Drømmekjøkkenet. Foto: Sigdal, NIBU/BLANCO

Funksjonelt og brukervennlig kjøkken

Et moderne kjøkken skal være brukervennlig og maksimere utnyttelse av plassen ved å bruke smarte og innovative løsninger.

En åpen kjøkkenløsning med kjøkkenøy som hovedarbeidsflate, er regnet som et av de viktigste designvalgene i et moderne kjøkken. Flere velger også hele vegger med høyskap, hvor alle hvitevarer integreres i kjøkkenskap, med såkalte pocketdører som gir illusjonen av et usynlig kjøkken.

Les også: Mer om pocketdører og andre kjøkkentrender her

I dag skal et moderne kjøkken også ha produkter som løser flere oppgaver, gjerne i kombinasjon med smart teknologi.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Benkeplater til moderne kjøkken

Benkeplaten er et viktig element i det moderne kjøkkenet. Den skal selvfølgelig være funksjonell og lett å holde ren, men den brukes like fullt som et designelement for å understreke en personlig stil.

I dag brukes også benkeplaten som et element til både vegg og for å kle inn kjøkkenøy. Å la benkeplaten følge videre opp på veggen som såkalt backsplash med en hylle på toppen er blitt et stadig vanligere syn på kjøkkenet.

Les også: Gå til vår store benkeplateguide

Bilder under: Marmor Carrara C fra Drømmekjøkkenet. Heldekkende rustfri spedialoppvaskbenk 30 mm, Decosteel, Drømmekjøkkenet. Kvartskompositt: Moorland Fog fra Sigdal. Foto: Drømmekjøkkenet & Sigdal

Benkeplate i hvit marmor på moderne kjøkken.Benkeplate i hvit marmor på moderne kjøkken.
Benkeplate i rustfritt stål på moderne kjøkken.Benkeplate i rustfritt stål på moderne kjøkken.
Benkeplate i hvit og gråmønstret kvartskompositt i moderne kjøkken.Benkeplate i hvit og gråmønstret kvartskompositt i moderne kjøkken.

Benkeplate: Marmor

Benkeplater i marmor og naturstein er blitt et fast innslag i det moderne kjøkkenet. Du får stein i mange farger og mønstre, og det er nettopp dette som gjør det til et populært valg. Du kan velge en stein som passer deg og ditt hjem. Du får også laminat benkeplater med mar

Benkeplate: Stål

Benkeplate i rustfritt stål ser stilig ut i et moderne kjøkken med industrielt preg. Den er kul, stilren og praktisk, er slitesterk og tåler varme. En benkeplate i stål passer også godt til den skandinaviske stilen.

Benkeplate: Kompositt

Fordelen med en benkeplate i kompositt er at den kommer i farger du ikke får naturstein i, samtidig som det er et av de hardeste materialene du kan velge. Kompositt er et steinmateriale som er bearbeidet og derfor er svært slitesterkt, samtidig som det ser bra ut.

Svart kjøkken med gull på håndtak.Svart kjøkken med gull på håndtak.
Svart kjøkken kombinert med underskap i treverk.Svart kjøkken kombinert med underskap i treverk.

Bilder over: RørosHetta ventilator Gaia 80 i Mørk blå. Til høyre ser du Nordic Nature svart eik og Nordic Craft varm eik fra JKE Design. Foto: RørosHetta & JKE Design.

Svart kjøkken med gull

Svart kjøkken har blitt en sterk trend på moderne kjøkken. Selv om svart kjøkken for mange kan virke dominerende, er det et kjøkken som kler mange hjem. Svart kjøkken går godt til alle farger, og er kanskje særlig fint med beiset treverk.

– I et moderne kjøkken passer det perfekt inn med hvitevarer som går i ett med kjøkkenet. I et sort kjøkken vil den nye studioline iQ700 serien passe perfekt inn, med sitt minimalistiske utseende. Håndtak i glass, som blender fint inn med resten av ovnen, sier Stian Pettersen i BSH Husholdningsapparater AS.

Selv om mange velger slette fronter med push-åpning til moderne kjøkken, brukes også håndtak mer og mer som et designelement i kjøkkenet. Detaljer i gull vil gi et luksuriøst uttrykk, og ønsker du et hypermoderne kjøkken kan du velge detaljer som håndtak og armatur i stål kombinert med benkeplate i samme materiale.

Les også: Få tips og inspirasjon til eksklusive kjøkken her

Skal du ha svart kjøkken, kan du redusere den dominerende følelsen ved å droppe overskap og gå for åpne hyller.

Kjøkken og tegnetime er ikke tilgjengelig i alle av våre byggevarehus. Du ser hvilke som tilbyr dette i bestillingsskjemaet over.

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!